Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W tym roku i jakos ja się nie rwę do siewu choć można już bez problemu wjechać. Poprzednie lata 8 czy 10 marca było już zasiane a w tym jakos mi się nie śpieszy :P sam nie wiem czemu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

4,6,7 punkt możemy wykreślić, resztę mogę próbować😎

A tak na poważnie- co chwilę kropi deszcz, zimny wiatr z zachodu, +3 stopnie. 

Bierzesz cały pakiet albo rezygnujesz😉😉

Opublikowano

To rezygnuję, kokosów z tego i tak bym nie zarobił przy moim areale.

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Czy żeby uznawać się za katolika to muszę do kościoła chodzić? 

A wiesz, że nie istnieje coś takiego jak wierzący niepraktykujący?

12 minut temu, DANDYS napisał:

narazie nie mam jak chodzic do koscioła , ale mimio wieku mlodego z młodym bede chodził 

Możesz rozwinąć "nie mam jak chodzić do kościoła"?

Opublikowano
9 minut temu, Roki212 napisał:

W tym roku i jakos ja się nie rwę do siewu choć można już bez problemu wjechać. Poprzednie lata 8 czy 10 marca było już zasiane a w tym jakos mi się nie śpieszy :P sam nie wiem czemu 

Bo to nic nie da

Posiać dziś wylezie ok 10 kwietnia

Posiać 1 kwietnia wylezie tak samo ok 10 kwietnia

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Bo to nic nie da

Rysiu ale to nie tylko o to chodzi... Korzenie- wcześniej siane lepiej się ukorzeni, lepiej zniesie braki wody.

Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

A wiesz, że nie istnieje coś takiego jak wierzący niepraktykujący?

Możesz rozwinąć "nie mam jak chodzić do kościoła"?

Ale czy muszę chodzić i słuchać tego klechy, nie mogę się pomodlić w domu, na polu, w lesie czy na rybach? 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Bo to nic nie da

ale lepiej ukorzenione i na suszę mniej podatne.      no tak powiadają.   zresztą zawsze się siało aby wjechać się dało. bywało że na Józwa.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A to nie można się gdzie indziej pomodlić? 

a i o tym wspomniał. nie powtórzę i ja nie od nawracania, ale zachęcał i przekonywał do chodzenia do Kościoła.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ale czy muszę chodzić i słuchać tego klechy, nie mogę się pomodlić w domu, na polu, w lesie czy na rybach? 

Wszędzie możesz się modlić, ale pamiętaj aby dzień święty święcić 

Opublikowano

W sobotę jadę machinę oglądać, jak podpasi to zaraz po niedzieli siew, jak nie podpasi to tak samo tylko konnym.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Rysiu ale to nie tylko o to chodzi... Korzenie- wcześniej siane lepiej się ukorzeni, lepiej zniesie braki wody.

W tamtym roku sąsiad siał końcem marca, posiał  ok 80 % pola i nawalił traktor, dosiał po 2 tyg i ten wcześniejszy ze 4 dni szybciej wzeszedł, a po miesiącu nie było widać że siany na raty był. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale czy muszę chodzić i słuchać tego klechy

nic nie musisz. nikt nie zmusza.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Możesz się tam modlić na polu czy na rybach ale w Kościele tym bardziej powinieneś. Z jakiegoś dziwnego założenia wychodzisz,nie chodząc do kościoła to jakbyś odtrącał zaproszenie Pana Boga do swego domu na gościnę,On cię zaprasza.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

W sobotę jadę machinę oglądać, jak podpasi to zaraz po niedzieli siew, jak nie podpasi to tak samo tylko konnym.

co znalazłeś?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a i o tym wspomniał. nie powtórzę i ja nie od nawracania, ale zachęcał i przekonywał do chodzenia do Kościoła.

Jakie nawracanie... Nie chcę to nie chodzę, ale czy przez to u chodzę jako nie wierzący?

2 minuty temu, krilan06 napisał:

Wszędzie możesz się modlić, ale pamiętaj aby dzień święty święcić 

No i o to chodzi. A do kościoła i tak narazie nie planuje chodzić i tak. 

Opublikowano

nie.

tak po twojemu to jak byś rypał babę ale bez baby. :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Tak to prawda ale modląc się W domu to rozmawiasz z Bogiem ale jest jedeno  ale  w tym wszystkim bo jak po modlisz się w domu to cię niema w Kościele a klecha niema od ciebie na tacę.

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v