Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Coraz częściej mnie też nachodzi aby tak zrobić. Czasem faktycznie szkoda cokolwiek robić, mówić a nieraz i myśleć.

@Strongman Popatrz na to z innej też strony. Jak oddać do sklepu "uszkodzoną" część? Kupiłem nową obudowę termostatu do C-330. 42zł kosztowała. Były próby podcięcia w myśl zasady "a może spasuje". Nie spasowała, takiej nie oddasz...

Dlatego warto kupować w stacjonarnych sklepach takie rzeczy, raz 3 bendyksy nie działały do rozrusznika, w takiej sytuacji bym zwrócił i wziął drugi a jak nie to znowu zwrócił i poszukał innej marki gdzieś indziej może była by lepsza.,

Ja stawiam na owies nawigator.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Też w lokalnym kupiłem. 42zł to nie majątek ale zawsze pieniądz. Niedługo próba jak podnośnik z nową pompą będzie chodził.

Opublikowano (edytowane)

Tłok i cylinder zostały stare. Robił to ze mną gościu przez którego garaż dziesiątki ciapków czy siuntek się przewinęło. Oglądnął, mówi- na tyle co robisz to wieczne to będzie. Spodziewałem się gorszego stanu tego. Wszystko stare, oryginały prawdopodobnie, tylko pompa nowa. @Strongman

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Muszę sobie zaplanować następny tydzień 🤔

Na pierwszym miejscu Merlin a na drugim mamuty a resztę sobie dobierzesz😁

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Popadalo, teraz sie ociepliło. 

Możecie się zalogować do irz? Ładuje sie strona od 10 min i nie chce załadować...

Na FB ludzie piszą, że też mają problemy. Ale po kilku próbach się udaje. 

• Thanks 1
Opublikowano

Ja powiem ze kilka tłoków z przyczep czy ludzie te cylindry szlifują normalnie wiertarką z papierem ściernym czy kątówką z tarczą z papierem ściernym i to wszystko potem prawidłowo działa.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

@gregor1284 zacznij od najważniejszego 

Hmm

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Na pierwszym miejscu Merlin a na drugim mamuty a resztę sobie dobierzesz😁

O właśnie, mamuty. Kurka wodna. A nie, byłem dziś w oborze 

Opublikowano

To co z ciebie za rolnik. Podrabianiec A nie rolnik.. aj Gregor ...

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ja powiem ze kilka tłoków z przyczep czy ludzie te cylindry szlifują normalnie wiertarką z papierem ściernym czy kątówką z tarczą z papierem ściernym i to wszystko potem prawidłowo działa.

Tuleje siłowników jak ogarniałem to jak nowki wyglądały 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

🙎🏻‍♂️+🙎🏻🛌🏻

co to za rebus?

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

co to za rebus?

1 łóżko 2 osoby 5 minut przyjemności 😂

Opublikowano

To co z ciebie za rolnik. Podrabianiec A nie rolnik.. aj Gregor ...

Jutro będę napewno, bo trzeba paszowoz ukręcić 😉

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

1 łóżko 2 osoby 5 minut przyjemności 😂

5minut?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jutro będę napewno, bo trzeba paszowoz ukręcić 😉

A twoja dama sama zapindala. Wstyd takiego darmozjada czymać w chałpie🤨😉

Opublikowano

A twoja dama sama zapindala. Wstyd takiego darmozjada czymać w chałpie🤨😉

Skończyło się zapindalanie 🤔 niech zapindalaja Ci co rozumu nie mają. Teraz to idzie tam się relaksować. 

4 minuty temu, Strongman napisał:

Co ty juchać się idziesz.Chyba sw roczne u ciebie.

Ta. Zapytali chłopa ile razy rucha do roku, ten odpowiada że raz i się cieszy. A czemu się cieszysz? Bo to dzisiaj 🤭🤣

Opublikowano

Gregor, załatwiałeś coś w tej kwestii o którą mnie kiedyś pytałeś?

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Skończyło się zapindalanie 🤔 niech zapindalaja Ci co rozumu nie mają. Teraz to idzie tam się relaksować. 

Pomysł na biznes zawrócił Ci w głowie, uważaj aby później się z ciebie nie śmiali że rozumu nie masz ;)

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Gregor, załatwiałeś coś w tej kwestii o którą mnie kiedyś pytałeś?

Nie nie, nic nie drążyłem dalej 

8 minut temu, danielursus3p napisał:

Pomysł na biznes zawrócił Ci w głowie, uważaj aby później się z ciebie nie śmiali że rozumu nie masz ;)

Nie o to chodzi. Porobione jest tak żeby jak najmniej się u pracować przy krowach. Wyciągi, przewodowka, paszowóz. To tyle co podgarnac i pościelić zostaje. A pomysł na biznes to swoją drogą, narazie mam natchnienie i tworzę 🤭

Opublikowano
8 godzin temu, ogarek napisał:

Pewnie praWojazdy na konia nie miał... 🤣🤣🤣

OC i przegląd furmanki pewnie się skończył , pewnie na podwójnym gazie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v