Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

G... prawda, jak masz dobrą babę to cie nie będzie ograniczać. 

Tu nie chodzi o babę,  tylko o inwestycje w gospodarstwo.

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

A dlaczego??? 47 

O panie 47 koni to mnie nawet nie uradzi,  wycofuje propozycję. ☺

Opublikowano

W kawalerce to dobrze puki rodzice żyją matka nagotuje upierze posprzata herbatki zaparzy pomoże jak trzeba już nie mowie o rozmowie. Gdy ich zabraknie to już ciężko.

Opublikowano

A gdzie taką spotkasz, która w chałupie siedzi, ugotuje, posprząta, wypierze i wyprasuje? Samemu się trzeba nauczyć i być gotowy na wszystko, jak nie masz wymagań co do jedzenia, warunków życia to sobie poradzisz.

1 minutę temu, akooo napisał:

W kawalerce to dobrze puki rodzice żyją matka nagotuje upierze posprzata herbatki zaparzy pomoże jak trzeba już nie mowie o rozmowie. Gdy ich zabraknie to już ciężko.

Opublikowano
11 minut temu, 6465 napisał:

I to ekonomista,   będzie Piotrkową kasę z gospodarki inwestował 😂

W leczenie bólu d*py, gardła i pewnie czegoś jeszcze by się przydało.

11 minut temu, 6465 napisał:

1000 daje i jestem za 20min. 

900 i za 17 min ;) 

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

A to tym bardziej nie bo za mocne dla mnie i za szybkie... 

Aleś ty marudny, za słabe-źle, za mocne-źle.

To nie silnik elektryczny ze chodzi albo wcale albo na full, jest manetka, można na pol gwizdka jeździć

7 minut temu, 6465 napisał:

Tu nie chodzi o babę,  tylko o inwestycje w gospodarstwo.

O panie 47 koni to mnie nawet nie uradzi,  wycofuje propozycję. ☺

A ja myślę że po pierwszej jezdzie miałbyś majtki do wymiany

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kolega za 4700 chce mi sprzedać cbr600 4f

Tanio, ino brać. Tyle ze to nie do codziennego użytku

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Aleś ty marudny, za słabe-źle, za mocne-źle.

Dla mnie najsłabsze dobre, auto mam 87km mogło by być sporo słabsze. Mocniejszego nie trzeba.

Opublikowano
11 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Wstyd ale nie imię wytłumaczyć, chyba coś z architekturą związane studiuję w Anglii i nie wiem jak to poprawnie będzie.

@Cebulj bier się do roboty i rób zapoznanie ,  dobra partia dla Ciebie ,a i teść Ci mięsa narobi w weki i gorzałki 😋 

Opublikowano
14 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Wstyd ale nie imię wytłumaczyć, chyba coś z architekturą związane studiuję w Anglii i nie wiem jak to poprawnie będzie.

W anglii ale tam prywatne studia to strasznie drogie są. To nieźle

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

A gdzie taką spotkasz, która w chałupie siedzi, ugotuje, posprząta, wypierze i wyprasuje? Samemu się trzeba nauczyć i być gotowy na wszystko, jak nie masz wymagań co do jedzenia, warunków życia to sobie poradzisz.

1 minutę temu, akooo napisał:

Każda kobita musi gdzieś mieszkać i coś jeść chodzby sobie sama gotowała czy prala to i ty się zalapiesz. Nie wiem może wśród mniej urodziwych szukaj chociaż wszystko kwestia gustu bo nie ma brzydkich kobiet

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Dla mnie najsłabsze dobre, auto mam 87km mogło by być sporo słabsze. Mocniejszego nie trzeba.

Bo ty jesteś młody wiekiem a duchem to ty jesteś stary dziadek. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

@Cebulj bier się do roboty i rób zapoznanie ,  dobra partia dla Ciebie ,a i teść Ci mięsa narobi w weki i gorzałki 😋 

Za wysokie progi na moje nogi po moich studiach nie ma perspektyw nawet angola nie znam. A ona po architekturze w anglii

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

@6465 no raczej. 30 min. 100 zł. Muszą mi się koszty zwrócić :D 

A ja myślałem że kupię wino takie jak lubisz i się temat ogarnie😀

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Zrób tak by pracował na  3 cylindry będzie słabszy 

Opublikowano

To już tak pracowało po kupnie. Ma sprawne być wszystko, trafił się z takim silnikiem to jest. Wolałbym z 1.0 silniczkiem ale jest 1.3 to niech jest.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

A ja myślałem że kupię wino takie jak lubisz i się temat ogarnie😀

Się stara dowie to kac po tym winie będzie cię dwa tygodnie trzymał

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano
Cebulj napisał:

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Za wysokie progi na moje nogi po moich studiach nie ma perspektyw nawet angola nie znam. A ona po architekturze w anglii

To co to za studia. Taaa perspektyw nie ma , to kto w tym kraju ma nie każdy jest synem posła czy celebryty a ludzie jakoś żyją i se radzą lepiej albo gorzej.

może robić się nie chce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v