Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

nie jedzie to wogole

Zależy na co kto potrzebuje i gdzie jeździ.

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Japończyki mają dobre silnik. Co kto szuka do spokojnej jazdy to wystarcza. Mitsubishi nie ma rozwojowych silników, Honda 2.0 ale tylko w Civic tyle r. Oraz 1.5 ale już ma sporą moc. Lexus wszystkie silniki wolnossące, toyota hybrydy jedynie Yaris 1.6 260 koni 3.0 w Supra z BMW. Suzuki małe pojemności, mazda też silniki wolnossące chyba że ten 2,5t  od by dało radę. 

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Ten nowszy model po 2007/9r ?

Ale co bo się zamotałem troszkę 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ty masz takiego jak na miniaturce tego filmiku? Kurna za chwilę bym się tym gdzieś zawiesił ale na takie auto do kościoła czy w trasy albo z kobitą gdzieś jeździć to nawet niezły może.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ale co bo się zamotałem troszkę 🤔

Ty masz leksusa chyba .To miało być @deSilva toyota generacji?

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ty masz takiego jak na miniaturce tego filmiku? Kurna za chwilę bym się tym gdzieś zawiesił ale na takie auto do kościoła czy w trasy albo z kobitą gdzieś jeździć to nawet niezły może.

Kobity to by skakaly jakbyś jakim podjechał : D 

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła 🚒🚒 jechali za stodołą do sadzy

po co Ci sadze za stodołą? 🤔

Opublikowano (edytowane)

Jeśli miał bym wybrać oraz było mnie stać wybrał bym Lexusa lfa, ze względu na głos silnika.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Model ten tylko po lifcie i z motorem 2.5 208 KM

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Kobity to by skakaly jakbyś jakim podjechał : D 

Nie chcę takiego bo kurczaków w nim nie przywiozę. Zresztą jak poszła na auto to żadna żona z niej pewnie nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, danielursus3p napisał:

Mowa o silnikach rozwojowych a ten taki nie jest. Trzeba by było kompresor dołożyć a to już koszta. Ale szacunek za ten silnik jest bezawaryjny gdzie w BMW trzeba już po 100 tys panewki zmienić. Tego silnika już w Europie nie będzie teraz wyszła nowa wersja is gdzie dostępna jest tylko w USA. 

Edytowane przez cinek1808
Opublikowano

No nawet niechby rozwojowy. Ponoć 1.8t jest taki miód, a każdego modzonego pastucha czy a4 b6/b7 robię jak chce i kiedy chce 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

a tam :D najlepsze amerykańce, u mnie już 2 hellcaty jeździ, ale to brzmi...

Do nich są dwa kluczyki czarny i czerwony dwie mapy 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

No nawet niechby rozwojowy. Ponoć 1.8t jest taki miód, a każdego modzonego pastucha czy a4 b6/b7 robię jak chce i kiedy chce 

W tym leksusie to napęd jest tył przód 4x4?

Opublikowano

jeden czarny, drugi taki niebieski, ten niebieski ma gość we wsi 4 km od mojego gospodarstwa, jak latem przywali na prostej to  do samej tej drugiej wsi go słychać.

• Like 1
Opublikowano

wiadomo, jak tam tyle mocy na jedną oś, ale i opony z tyłu ma za***iste, jak z przejazdu zjeżdza i depnie to od razu widać jego spalone gumy :D ślad szeroki :D opony pewnie grubo ponad 300mm :D Ale ten jego dzwięk to poezja.

• Like 1
Opublikowano

to by się wypaliły i tyle.

komin zaleją i narobią bałaganu tylko.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Drogą jechali bo się parę chałup dalej sadza paliła w komimie

Opublikowano

Czym zaleją?

Jeśli to zasypują. Woda rozsadzi komin i pół chałupy

Opublikowano (edytowane)

No gdzie zaleją

U nas profesjonaliści

Fajna akcja i widoki.

Nawet ktoś drona wysłał co się dzieje, fajnie bziuczał i świecil na czerwono, zrobił 2 kursy.

Edytowane przez Rolnik1973
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v