Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

a gdzie tam. tylko telefonicznie zamówione. ale w tamtym roku tak samo. dobry kupiec.

Może to ten sam co Ryśkowi kiedyś kazal zworkowac a potem się nie zjawił po odbiór🤣

8 minut temu, mf362 napisał:

@Bananek
@bratrolnikaco to za auto? W fiatach lubialy wiązki strzelać od klap drzwi

Golf czwarty, staruszek już, ale może jeszcze z rok ze mną pojeździ

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Może to ten sam co Ryśkowi kiedyś kazal zworkowac a potem się nie zjawił po odbiór🤣

ja nic mu nie kazałem! :ph34r:

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

To taki jednorazowy wyskok teraz, co miałem do handlu to poszło jesienią no ale jak klient prosi to worek się jadalnego w piwnicy znajdzie... Po 1,20zł sprzedam.

@gregor1284 Ja na kg sprzedaję, po 14zł/kg. A kurdupli po 2kg też nie sprzedaję, tylko takie żeby waga po zabiciu kręciła się wokół 2,5-3,5kg.

@Piotrek1975 Jedna osoba, co jakieś dwa miesiące tyle sobie bierze. Skubiemy i patroszymy z ojcem we dwóch.

zrób sobie coś takiego ułatwia pracę tylko gęściej palce https://www.olx.pl/oferta/skubarka-do-drobiu-cena-1400-CID619-IDAjV3l.html#45db920c33

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Rysiek, a ja dziś jeszcze wolne miał i 10 kurczaków zabił, prawie 4 stówki zainkasował a Ty na kanapie w cieple przeleżałeś... 

-8, księżyc widać

Miales jeszcze żywe ? To kiedy je kupowałes ?

10 minut temu, gregor1284 napisał:

E to tak średnio dochodowe. Ile za taką żywą kokose? 

Ja wiem czy srednio o.O ojciec kupuje 150-200 malych srednio co 2 miesiace. Idzie zarobic, a roboty za wiele przy tym nie ma, chetnych jest tylu że i 3 razy tyle by się rozprowadzilo.

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Golf czwarty, staruszek już, ale może jeszcze z rok ze mną pojeździ

Nie potrzebujesz żadnych gratów do niego? 

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

E to tak średnio dochodowe. Ile za taką żywą kokose? 

Żywe są jak kupuję po 5,90zł/kg. Średnio jak się wszystko uda to to co włożyłeś się zwróci i prawie drugie tyle wpadnie do kieszeni.

@szymon09875 Kupowane 14 stycznia, średnia waga w momencie kupna nieco ponad 2 kg, na jutro zostało ich jeszcze 8. Moi klienci kurdupli nie chcą.

@szczypka Wiem o skubarce ale jakoś się zebrać nie mogę aby zrobić...

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Miales jeszcze żywe ? To kiedy je kupowałes ?

Ja wiem czy srednio o.O ojciec kupuje 150-200 malych srednio co 2 miesiace. Idzie zarobic, a roboty za wiele przy tym nie ma, chetnych jest tylu że i 3 razy tyle by się rozprowadzilo.

Ale żywcem to sprzedaje? 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

sprzedawaj po worki przyjedziesz już by prawie tyle co było się nazbierało

a byłem tu któregoś dnia w łukowie.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Żywe są jak kupuję po 5,90zł/kg. Średnio jak się wszystko uda to to co włożyłeś się zwróci i prawie drugie tyle wpadnie do kieszeni.

@szymon09875 Kupowane 14 stycznia, średnia waga w momencie kupna nieco ponad 2 kg, na jutro zostało ich jeszcze 8. Moi klienci kurdupli nie chcą.

14 stycznia tego roku? 🤔

Opublikowano

Do 1.9 sdi nie moglem dostac nigdzie w okolicy rozrusznika :o

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Znajoma tak brała to przestali ludzie kupować, ponoć czuć było ze dorastał fermowo.

Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

ja nic mu nie kazałem! :ph34r:

Ale ja nie mówię że to ty

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chyba nie, bo po pierwsze: on się nie psuje, po drugie: mam wielu znajomych na szrotach

Tak na szybko myślę to nie ma nic co bym musiał do niego kupować

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Ale ja nie mówię że to ty

ale chciałem uściślić. B|

Opublikowano

No tego roku. Ja nie kupuję jednodniówek tylko takie odchowane, mają po 2kg, czasem trochę więcej. 3-4 tygodnie głównie na zbożu i kukurydzy i można bić.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

14 stycznia tego roku? 🤔

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Znajoma tak brała to przestali ludzie kupować, ponoć czuć było ze dorastał fermowo.

Trzeci rok tak sprzedaję, reklamacji nie było póki co. Jakbym miał malutkie kupować i odchowywać to bym to popierdzielił i brał ze dwa razy w roku "dla siebie". Tłuszcz na tyłku zawsze jest, kurak żółciutki, rosół to tylko "oczka" pływają.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Do 1.9 sdi nie moglem dostac nigdzie w okolicy rozrusznika :o

Takiego sdi chciał typ handlować ze mną za caro plusa 1.4. To było 1.6 w benzynie. Jakieś graty ze środka zostały, jedna lampa tył, instalacja itp. 

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie, zabite gotowe do gara.

Po ile to handluje? 

Opublikowano

No wlasnie nie,  tdi nie mial 3 uchwytu na poduszke. Bylem na 3 szrotach, na 4 znalazlem dopiero.

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To trzeba było szukać do tdi, to samo, a na każdym skrócie po pięć ich stoi

O taki musi byc

received_448992726243012.jpeg

• Thanks 1
Opublikowano
pafnucy napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

sprzedawaj po worki przyjedziesz już by prawie tyle co było się nazbierało

a byłem tu któregoś dnia w łukowie.

odemnie to rzut beretem do Łukowa 😀 czasem to dwóch ostatnich biegów w aucie nie używam jadąc tam 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

No tego roku. Ja nie kupuję jednodniówek tylko takie odchowane, mają po 2kg, czasem trochę więcej. 3-4 tygodnie głównie na zbożu i kukurydzy i można bić.

Trzeci rok tak sprzedaję, reklamacji nie było póki co. Jakbym miał malutkie kupować i odchowywać to bym to popierdzielił i brał ze dwa razy w roku "dla siebie". Tłuszcz na tyłku zawsze jest, kurak żółciutki, rosół to tylko "oczka" pływają.

Hmm muszę rozważyć ten kierunek produkcji 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Pany jak zorganizować kuriera żeby mi odebrał przesyłkę 300 km odemnie  i mi ją przywiuzł na podwórko?

Furgonetka.pl

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Takiego sdi chciał typ handlować ze mną za caro plusa 1.4. To było 1.6 w benzynie. Jakieś graty ze środka zostały, jedna lampa tył, instalacja itp. 

Po ile to handluje? 

13, teraz 14 zl /kg

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

odemnie to rzut beretem do Łukowa

no toż wiem.B|

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v