Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

To odszkodowanie to powinien Prokurator i sędzia z własnej kieszeni płacic

Oczywiście, powinni dołączyć do nich jeszcze śledczy, nie dosyć że biorą pensję nie byle jaką, to przez ich nieudolność czy nieróbstwo my wszyscy mamy za ich nieudolność płacić.

21 minut temu, Strongman napisał:

-7c i raz prószy raz nie prószy o tak o,ostatnio usłyszałem w radiu ze ktoś poszedł siedzieć chyba na 12lat niesłusznie skazany i teraz chce odszykowania 18mln tadz po 100tyś za rok to by było 1,2mln, co ludzie ciężko pracujący przez tyle czasu nie zarobią płacą podatki a tu darmowe chodź przymusowe mieszkanie i tyle kasy.

Nie chciałbyś spróbować 12 lat siedzieć i w dodatku z poczuciem niewinności, bo co innego jak przeskrobał coś, wiadomo z karą mógł się liczyć, ale niewinny, toż to można na łeb coś dostać.

8 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

nie chciałbym tych milionów za zmarnowane życie i utratę dobrego imienia. A i w więzieniu nie wiadomo co robili chłopakowi starzy zwyrodnialcy. Wg mnie  to dobrze ,że w końcu prawda wyszła na jaw i sprawiedliwości stało się zadość.

Tam podobno synek jakiejś miejscowej szychy paluszki i nie tylko maczał w tej sprawie.Szkoda dziewczyny,życie miała przed sobą.

Dlatego najprawdopodobniej znaleźli kozła ofiarnego żeby szybko sprawie łeb ukręcić, powinno być śledztwo wznowione pod kontem matactwa przez organy ścigania, łącznie z wymiarem sprawiedliwości.

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

@bratrolnika Darek dobry człowieku zrobiłem tak jak gadaliśmy,  chodzi jak wściekłe. 😁 

Jak będziesz chciał to uruchomić tak jak powinno być to daj znać, się kiedy ogarnie

32 minuty temu, Strongman napisał:

-7c i raz prószy raz nie prószy o tak o,ostatnio usłyszałem w radiu ze ktoś poszedł siedzieć chyba na 12lat niesłusznie skazany i teraz chce odszykowania 18mln tadz po 100tyś za rok to by było 1,2mln, co ludzie ciężko pracujący przez tyle czasu nie zarobią płacą podatki a tu darmowe chodź przymusowe mieszkanie i tyle kasy.

Skąd ty jesteś ze o sprawie Tomka Komendy nie słyszałeś??? Przecież nie ma tygodnia żeby nie mówili o tym w TV

• Thanks 1
Opublikowano
Strongman napisał:

Miałem coś napisać ale nie chcę wyrwać bana...

Opublikowano
bratrolnika napisał:

No to w radiu

Przecież mówi że w radiu usłyszał

może wcześniej nie byłoby nich radia?

Piotrek1975 napisał:

Ja też to mówią swojej żonie...

rozmawiasz z żoną? no już nie bądź taki pantofel... 😀😉

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Miałem coś napisać ale nie chcę wyrwać bana...

Nie tylko Ty

Ciekawe czy byłby taki mądry jakby tyle posiedział niewinnie.

• Like 1
Opublikowano

Chodziło mi ze za duża kasa tylko, znam inne sprawy ze ktoś dostał kilka tyś za zmarnowane życie,

Jeżyk w poidle się urwał ale dobrze ze stosuje śruby kwasówki i pyk i odkręcone a tak to wiecie,najlepiej jak się kupi poidło to od razu 2 wymienić i potem w razie awarii odkręca się jak nowe.

No cóż trzeba iść robić dalej śnieg trochę prószy.

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak będziesz chciał to uruchomić tak jak powinno być to daj znać, się kiedy ogarnie

Darek a jaki minimum przekruj musi mieć kabel linka do silnika 1,5kw długość ze 4m

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v