Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, gregor1284 napisał:

Dadzą radę, kiedyś simy zganialem w grudniu przy - 23 🤔 ale futra jak jak niedźwiedzie

I nic by im nie było. Młodzież stoi pod lekka wiatą i siersc je tak izoluje że nawet śnieg na nich nie topnieje. Inna sprawa jakby teraz wyprowadził na ten mróz  czy to jałówkę czy krowę ktora stoi od jesieni w oborze i nie ma wogole zimowej sierści. Taka by zamarzła moment 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Dieslem tez tak można????😉

Można tylko trudniej uzyskać taki efekt

Edytowane przez cinek1808
Opublikowano
12 minut temu, ramzes10 napisał:

I nic by im nie było. Młodzież stoi pod lekka wiatą i siersc je tak izoluje że nawet śnieg na nich nie topnieje. Inna sprawa jakby teraz wyprowadził na ten mróz  czy to jałówkę czy krowę ktora stoi od jesieni w oborze i nie ma wogole zimowej sierści. Taka by zamarzła moment 

Co za kobietka u was oponami handluje? 

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Łomża

Ło kurla tam to by zabawił 

Opublikowano

Dziewczyna tylko wystawia  :)

Dziewczyna tylko wystawia  :)

Opublikowano

@soltys48 przejechałes ? U mnie juz 3 razy odśnieżali i tak jest zaraz zawiane jak przed chwila 😅 jedno dobre ze do roboty nie trzeba jechac :D

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

W miarę do dogadania? To taka podpucha ta dupeczka? 🤔

Juz mysli jak za pol darmo wyrwać opony :D

Opublikowano

Uwazaj bo ostatnio tak jedna bajerowalem ze pisala i dzwonila kiedy wkoncu sie zobaczymy haha ale 300 zl z unhz urwałem :D

Przed chwilą, soltys48 napisał:

nieeeeee, dojechałem łąką do kanału i hujdaj poległ. Ojciec farmtrackiem ledwie mnie wytargał

Ja audi polami sie przebijalem, w bagażniku 250 kg i to mnie troche trzymało 🙄

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Uwazaj bo ostatnio tak jedna bajerowalem ze pisala i dzwonila kiedy wkoncu sie zobaczymy haha ale 300 zl z unhz urwałem :D

Poleciałeś w ślimaka od razu to i dzwoni, dziewczyny lubią odważnych mężczyzn 😀

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja audi polami sie przebijalem, w bagażniku 250 kg i to mnie troche trzymało 🙄

Kurła jak jaloszke sprzedałem to stara by mnie z domu wy***ała 🙈

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Poleciałeś w ślimaka od razu to i dzwoni, dziewczyny lubią odważnych mężczyzn 😀

Mloda d*pa 18ke teraz miala , ojciec na tirach jezdzi, a ona z matką i bratem na gospodarstwie, z tym ze ona rzadzi. A takie to wiesz że siano w głowie maja. 

Opublikowano

Młody chłopak i wziąłeś sobie starą?   O.o

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurła jak jaloszke sprzedałem to stara by mnie z domu wy***ała 🙈

Opublikowano

Ale świeży towar. Good😊😁

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Mloda d*pa 18ke teraz miala , ojciec na tirach jezdzi, a ona z matką i bratem na gospodarstwie, z tym ze ona rzadzi. A takie to wiesz że siano w głowie maja. 

Opublikowano

Żeń się i od razu za uzdę, gospodarz jestem i się uspokój bo wypędzę.   :P

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Co ma więcej do handlu 🤔

3 minuty temu, deSilva napisał:

Młody chłopak i wziąłeś sobie starą?   O.o

Na starej piczy młody siusiak się ćwiczy... Starsza ale nie do przesady. 

Opublikowano

Nawet jakby diabel podkusil to rozum wie ze za blisko na takie numery :D

Ode mnie Już nie tak blisko to daj namiar 😁

Opublikowano

Miało się uspokoić na wieczór 😂 masakra jeszcze gorzej wieje i świata nie widać...  U nas nie odśnieżają dzisiaj. Nie ma sensu jak za 2godz dwa razy tyle nawieje... A ja jutro do miasta się wybierałem 🥴 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v