Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

A ja nie mam prawka na ciagnik, ale b+e moze sobie zrobie. W technikum rok wyżej mieli w klasie przedmiot przepisy ruchu drogowego i mogli robic prawko za free,a u mnie juz podstawa programowa sie zmienila i nie mialem tego przedmiotu. Porąbany system. I tak juz sporo lat minęło,zawsze czlowiek myslal ze to nie bedzie potrzebne,a tu jednak trzeba bylo sie nauczyc. Nawet z rozrzutnikiem dobrze cofam dwuosiowym.

Ja w technikum nie miałem na ciągnik na własną rękę zresztą auto tak samo. Ciągnikiem to cóż koło szkoły robienie łuku, początkowo z dwuosiową potem jedno. Zdawałem na tandemie bo ośrodek taką dysponował z JD 5055

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

No powiem ci... Folia którą zawsze kosztowała 255 teraz 380 🙈

Teraz nie będzie trzeba ani do domu wchodzić, ani ciągników oglądać żeby zobaczyć kto bogaty, wystarczy sprawdzić czy bele stoją 😅😅😅

Opublikowano
radekz200 napisał:

@Bananek jutro serwis ma przyjechać 😛😛

Nie ciesz się bo jeszcze pieniądze będziesz musiał wydać, jedyny człowiek cieszący się z przyjazdu serwisu, nie zważając na konsekwencje jego przyjazdu 🙊🙊🙊😅

Opublikowano
radekz200 napisał:

@Bananek jutro serwis ma przyjechać 😛😛

No i fajno. Byłoby spoko jakby udało się ją całkiem oddać. Szczerze mówiąc to z lodówek z całym przekonaniem polecam firmę ARISTON. Lodówko zamrażarka hula u mnie dzień w dzień od równiutko dwudziestu lat.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Panie Marku nie wiem 🤷‍♂️ nie znam się , ale wiadomo rzemiosło do mocnych nie należy , na moje ha wystarczy , ojciec grabi trzydziestkalą czwartym biegiem to nie porwie  . Ja sobie taką upatrzyłem ,nie stare , krajowe , tylko problem bo nie mam jak jechać 🤨  

https://m.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-CID757-IDKmuS7.html?reason=observed_search

Marcin omijaj  to szerokim łukiem dla własnego dobra z polskich tylko sipma i samasz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

21 minut temu, Bananek napisał:

Widziałem. Lepsze to z ustrajaniem choimki i czubkiem. 😉

Masz rację to jednak lepsze 🙊

USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--395929230.jpeg

Hehe, coś mi mówi, ze jesteś typem człowieka, który nie potrafi przegrywać. 😉 Pewno podczas gry w warcaby rozwalasz pionki jak ci nie idzie. 🤣😂

• Haha 2
Opublikowano

Ja gram bez pionków 🙊🙊

1 minutę temu, Bananek napisał:

Hehe, coś mi mówi, ze jesteś typem człowieka, który nie potrafi przegrywać. 😉 Pewno podczas gry w warcaby rozwalasz pionki jak ci nie idzie. 🤣😂

Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie Marku nie wiem 🤷‍♂️ nie znam się , ale wiadomo rzemiosło do mocnych nie należy , na moje ha wystarczy , ojciec grabi trzydziestkalą czwartym biegiem to nie porwie  . Ja sobie taką upatrzyłem ,nie stare , krajowe , tylko problem bo nie mam jak jechać 🤨  

https://m.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-CID757-IDKmuS7.html?reason=observed_search

Starego nie Meyera za połowę tej ceny kupisz i solidniejszy będzie 

Opublikowano
20 minut temu, kris91 napisał:

Nie ciesz się bo jeszcze pieniądze będziesz musiał wydać, jedyny człowiek cieszący się z przyjazdu serwisu, nie zważając na konsekwencje jego przyjazdu 🙊🙊🙊😅

Gwarancja 😛

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Gwarancja 😛

Zeby nie wyszlo ze akurat jakas pier**la i to nie bedzie objete gwarancją. Jedynie dodatkowe gwarancje ktore wykupisz cos pomagają. Albo stwierdzą ze uszkodzenie z Twojej winy i gwarancja tez tego nie obejmuje. I nic od ostatniego sie nie poprawilo?

Opublikowano
25 minut temu, Łolek napisał:

Marcin omijaj  to szerokim łukiem dla własnego dobra z polskich tylko sipma i samasz 

Co Ty gadasz ? Takie gówno to 🤔 myślałem że famarolka to dobre będzie 

18 minut temu, gregor1284 napisał:

Starego nie Meyera za połowę tej ceny kupisz i solidniejszy będzie 

A jak to wygląda ?

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Co Ty gadasz ? Takie gówno to 🤔 myślałem że famarolka to dobre będzie 

A jak to wygląda ?

Solidniej od tego co wstawiałeś. Poszukaj sobie. Z tym famarilem jak pizdnie przekładnia to się może okazać że części nie ma 🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v