Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

A ja dziś z grubsza podliczył ile mnie kosztowała instalacja c.o. na poddaszu i z tych faktur co mam wychodzi jakieś 4500 zł. Ale trzeba doliczyć 500 na pierdóły kupowane na szybko w sklepie bez brania paragonu. Jeszcze grzejnik dojdzie w łazience to +-400 i może zamknę się w 5000. Dobry wynik?

jeszcze kanke na dodatkowe naczynie zbiorcze dokup bo się nie zmieści z tak rozbudowanej instalacji 🙉

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

A ja dziś z grubsza podliczył ile mnie kosztowała instalacja c.o. na poddaszu i z tych faktur co mam wychodzi jakieś 4500 zł. Ale trzeba doliczyć 500 na pierdóły kupowane na szybko w sklepie bez brania paragonu. Jeszcze grzejnik dojdzie w łazience to +-400 i może zamknę się w 5000. Dobry wynik?

Ale to z piecem już liczone???😉

Opublikowano
bratrolnika napisał:

13 minut temu, Łolek napisał:

👍 I chyba w dwie strony 

@bratrolnikaDarek a dla mnie coś będziesz miał 

180Ah ci się przyda??? Bo póki co są chętni ale na paliwo nie mają żeby dojechać

O żesz Ty. 😡😠🤬

bratrolnika napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Ale to z piecem już liczone???😉

Pfffffffff. Z kozą.

Opublikowano
HF86 napisał:

jeszcze kanke na dodatkowe naczynie zbiorcze dokup bo się nie zmieści z tak rozbudowanej instalacji 🙉

Ta, ciekawe gdzie. 😉

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Jo i można powiedzieć że dograłem przyczepy dla siebie a za tą co cenę wysłałem tobie +700😁 ale 🤫

Nic nie powiem 🤐

Bo i tak do mnie nic nie dotarło 🙄

Ale powiem Ci za mało wystawiłeś 😉

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

180Ah ci się przyda??? Bo póki co są chętni ale na paliwo nie mają żeby dojechać

O  mnie pewnie zapomniał................

Ty jesteś na końcu kolejki. Lecim po rozmiarze stopy. 😉

HF86 napisał:

a

Agrest wczoraj linka Ci wystawiał. 

Tamte pordzewiałe. Raz dwa puszczą wodę na nowiutki sufit.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

O żesz Ty. 😡😠🤬

No co, taka prawda. Cena dobra, chętni są, ale dojazd zabije calu zysk z tego tańszego zakupu w większości przypadków

3 minuty temu, soltys48 napisał:

O  mnie pewnie zapomniał................

A co miałem dla ciebie mieć???  

Sprezyny ostatnio gadaliśmy, to wysłałem, mówiłeś nawet że pasują. W sumie to nierozliczone😉

Opublikowano
soltys48 napisał:

będę pamiętał............

u mnie kolejka pójdzie po wielkości brzucha

To i tak będziesz pan stał za mną, bo zbliżam się do dwucyfrowego wyniku.

Opublikowano

dobra Radek wstawiaj tą choinkę. wszyscy ciekawi co tam nowego w modzie, tylko wstydzą się zagaic. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nic nie powiem 🤐

Bo i tak do mnie nic nie dotarło 🙄

Ale powiem Ci za mało wystawiłeś 😉

Kurna a numer doszedł 

Też tak myślę że mało, albo towar lux 🤔

Opublikowano
HF86 napisał:

dobra Radek wstawiaj tą choinkę. wszyscy ciekawi co tam nowego w modzie, tylko wstydzą się zagaic. 

Pewno choinka z uzdatniaczem wody, samowieszające się bombki i inne wodotryski.

Opublikowano

No... Lepiej się zastanów czy wolisz żeby w kolejce za tobą stal ktoś z nogą 41, czy 52, jakby tak przypadkiem miał ci kopa zasadzić

• Haha 3
Opublikowano
bratrolnika napisał:

No... Lepiej się zastanów czy wolisz żeby w kolejce za tobą stal ktoś z nogą 41, czy 52, jakby tak przypadkiem miał ci kopa zasadzić

Noga nogą. Aby uchem nie czepił. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

U mnie w okolicy sie krecą często. Do sasiada przyjezdzają od @Strongman-a stron. Niby 15zl od tony potracają

A to ja nie wiem. A kto to? 

Opublikowano

O to to. Strach, żeby nie pokręciło jak Radka. 😁

bratrolnika napisał:

No to jest 180Ah, 2 sztuki jak kto chętny

Chętny, tylko żeby tak kto mi je oba pod poduszkę jutro wsadził...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v