Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Podałem mu przykład że tak się tu wszyscy nakrecili, że na końcu bardziej nam zależało na kupnie tego ciągnika niż Tobie :D

No tak było 😊

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie mam bladego pojęcia 

Ale jedno koło było nawet z takim samym bieżnikiem, i gość po 150 by puścił

Jakby sam robił to może może, ale komuś zlecić to dużo za mało

Ja podałem samą cenę materiałów , jakby to samemu z nowego robić ;)

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Zgadza się, tylko muszą być dobre i to będzie kosztować. 

Pomysł ogólnie dobry. 

Kiedyś gdzieś na Podlasie jeździłeś, może tam będą mieli. 

Bizony to i na złomie stoją. Na złomie taniej wyrwe. Po 2zl za kilo a za całość to w chooj drogo wyjdzie.  

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Nie chciało się zmienić opon albo kół to teraz jedź 5 na godzinę żebyś bezpiecznie dotarł do celu😁

Adam czasu brakło. Ja jadę w jedną stronę, spowrotem niech żona się morduje 😁

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

[Nazwa] Jarecki [Telefon] 694 738 892

W piątek gadałem to kasa szybki przelew na wadze

Dzięki Sławek. 

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

To musi być do traktora przyczepiane. Żeby w razie czego i na polu np prosto z przyczepy przeładowywac na naczepe np podczas zbioru kukurydzy. Potrzebne mi takie coś mobilne. 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

A honda to miała całoroczne, to nie podobała się 😂

Szerokości 

Jak coś jest dowsztstkiego to jest do niczego 😁 ale dzięki.

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Tam trzeba brać się o świcie za załadunek by do wieczora skończyć.Widząc w jakim tempie ciurka to zboże na przyczepę.

No bo tam jest za bardzo w pionie, zrobić kąt 45 stopni i wydajność "drastycznie" wzrośnie

Opublikowano
Przed chwilą, zycietoniejebajka1 napisał:

Taka kompletna rure na złomie to za 150 zł kupisz.

No np. Ma być tanio. Budowa tego trudna nie jest. A robotę mi mocno usprawni. 

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Cena choć duża to jednak nie duża😂

Napewno dużo to roboty.....

3 minuty temu, slawek74 napisał:

to podawanie ceny to chwalenie 🤔 oj to dawno nie podawałem

A podpowiesz jakoś pelnoporcjowke?

pisz pw dam namiar na żywieniowca

Opublikowano
13 minut temu, witejus napisał:

Tam trzeba brać się o świcie za załadunek by do wieczora skończyć.Widząc w jakim tempie ciurka to zboże na przyczepę.

To szybciej wiadrem 😛

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Macie dobre złomy, u nas to żeby kupić coś użytkowego to trzeba mieć szczęście 

Albo cały czas na złomie siedzieć. 

7 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Główna zmijke dałbym na wom , dopychająca na silniku hydraulicznym . @danielursus3p 

jeśli ma to być całkowicie niezaleśne od energii elektrycznej.

Niestety musi być. Musiałbym popatrzeć jak to fabrycznie budują. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

żebyś to wykorzystał przeciwko mnie ...

Oj już na pewno 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v