Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Może i by sobie jakiś detoks zrobić🤔 I tak nie jestem tu jakoś specjalnie lubiany, co nie dziwne🤔 

no jak bez królika.?

każdy tu inny charakter i styl i skala rolnictwa. 

Opublikowano

@szymon09875 nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu ludzi szuka starych kur na rosół mam już zapisaną liste chętnych na ponad 1000 kur 

Opublikowano
Przed chwilą, szczypka napisał:

@szymon09875 nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu ludzi szuka starych kur na rosół mam już zapisaną liste chętnych na ponad 1000 kur 

Kolega ostatnio też dość sporo sprzedał, mnie bierze takie obrzydzenie że nie mógł bym przy tym robić. Póki nie muszę, nie chce się do tego zmuszać.

Opublikowano

znajomy eko drobiem się zajmuje to mu robiłem pomieszczenie ala ubojnia i magazynek. wszystko w płytkach i zmywalne. kury 3 letnie wyjazd w tuszkach na rosół. 

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Kolega ostatnio też dość sporo sprzedał, mnie bierze takie obrzydzenie że nie mógł bym przy tym robić. Póki nie muszę, nie chce się do tego zmuszać.

Zależy co kto lubi. Dla mnie pod względem rosołu na pierwszym miejscu kura, potem perliczka, potem kurczak a indyk na końcu. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To też fakt, mam dwie na święta zabić dla jednej klientki. Trzeba będzie jakieś "lepsze" czyt. młodsze złapać.

A nie szkoda? To ubić takie co by już 20 musiała rosół wstawić to chociaż straty w stadzie nie będzie :o

Kielbasy ojciec narobił, schaby i szynki uwedzone, nie będzie miejsca na jałówkę w zamrażarce. Chyba ja jednak zostawię na dalszy odchów ;)

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

A nie szkoda? To ubić takie co by już 20 musiała rosół wstawić to chociaż straty w stadzie nie będzie :o

W tym roku wiosną kupione nadprogramowo 25 sztuk to mniej szkoda. Zresztą jak zapłacą to...

Co do kaczki- dobry ale to bym musiał kupować, ja kaczki przekląłem chować.

259824018_1378066822614132_7924582878126481850_n.jpg

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, TheraRolnik napisał:

Co taki mały 

A ja co taki duży 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Wiele dał. 

@bratrolnika

Policzyłeś tego krokodyla za ile byś zrobił? 

1900

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Przy 60ce taki krokodyl 5 latach bodajże nadaje się tylko na złom. A u mnie jeszcze te zawiasy trochę mocniejsze były niż tu. W życiu bym tego badziewia drugi raz nie kupił. 

A właściwie to na co Ci krokodyl jak chichlopem chcesz ładować ?

To jest w razie W ,jak pęknie przewód w cyklopie to się tym będzie działać 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Zbyt masywne to to nie jest 

Ło lek bo to do zwykłego małego ciągnika 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zależy co kto lubi. Dla mnie pod względem rosołu na pierwszym miejscu kura, potem perliczka, potem kurczak a indyk na końcu. 

Moja Mamusia też drób trzyma. Zawsze na wiosnę ponad 100 sztuk tych jednodniowych bierze. Kaczki, gęsi, kury i kogutki. Kur nigdy nie jemy. Kury żyją aż pizgną że starości.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

A da się samą górną szczękę kupić z siłownikiem?

Nie wiem

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

Moja Mamusia też drób trzyma. Zawsze na wiosnę ponad 100 sztuk tych jednodniowych bierze. Kaczki, gęsi, kury i kogutki. Kur nigdy nie jemy. Kury żyją aż pizgną że starości.

Gęś mi nie smakuje, kaczkę zjem, nawet z chęcią ale kurna za to błoto i skubanie to powiedziałem nie a też miałem, całe 3 sztuki kiedyś. Ładne były, smaczne ale dziur tyle narobiły... Bita każda w innym terminie i każda tak samo źle się skubała a na skubarkę dalej się nie zebrałem. No i jeszcze strasznie dużo żarcia marnowały. 3 takie kaczuchy jadły tyle co 10 kurczaków... Z czego połowę wywaliły...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To też fakt, mam dwie na święta zabić dla jednej klientki. Trzeba będzie jakieś "lepsze" czyt. młodsze złapać.

młodych szkoda 

5 minut temu, szymon09875 napisał:

robota jak każda inna siekiera ,pinek ,lejki ,parnik ,skubarka itd. 

Opublikowano
22 minuty temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️🙈🙆‍♂️🤢

A Ty co taki zdziwiony 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v