Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

baryłka tanieje, wirus szaleje...moga być obniżki i to spore.

Trzeba rano na notowania baryłki zerknąć jak po weekendzie

Może wystrzeli do góry więcej jak w piątek spadło to trzeba brać

A jak dalej w dół to poczekam.

Opublikowano
Przed chwilą, zycietoniejebajka1 napisał:

Dając ziemniaki nie masz problemów z wątrobą u kur ?

Nie bo nie są to duże ilości. Sąsiad już ze 3 lata karmi głównie ziemniakami i też większych problemów nie ma. Jeszcze brojlerom teraz korytko codziennie wstawiam z ziemniakami, indyki są to też przerabiają, to znaczy teraz jeden tylko został to wiele nie je ale 5 to jadło troszkę. Czasem i króliki dostaną z otrębami.

Opublikowano
21 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Znam to 😁😁 zaraz Ci coś pw napisze ;)

Jakie to PW jak sesemesa dostałem🤣 

4 minuty temu, Łolek napisał:

Żebyś mógł nas zaprosić 

O ta,żeby cię głowa nie rozbolała. Już po zakupie Zetora miał być gryl, to do tej pory mnie głowa od tej wypitej wódki boli

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie bo nie są to duże ilości. Sąsiad już ze 3 lata karmi głównie ziemniakami i też większych problemów nie ma. Jeszcze brojlerom teraz korytko codziennie wstawiam z ziemniakami, indyki są to też przerabiają, to znaczy teraz jeden tylko został to wiele nie je ale 5 to jadło troszkę. Czasem i króliki dostaną z otrębami.

Czyli z umiarem , a będzie dobrze ;)

Za dzieciaka miało się i króliki , tylko często był problem z jakimś pomorem , uszy zaczynaly ropieć i po królikach . Znasz taka chorobę ? 

1 minutę temu, Łolek napisał:

Darek on jeszcze tego grila nie kupił 

No trzeba rozważyć wszystkie Za i przeciw 😅

Opublikowano
Przed chwilą, zycietoniejebajka1 napisał:

Czyli z umiarem , a będzie dobrze ;)

Za dzieciaka miało się i króliki , tylko często był problem z jakimś pomorem , uszy zaczynaly ropieć i po królikach . Znasz taka chorobę ? 

Łyżeczką a nie chochlą i dobrze będzie.

Jak uszy to na 99% myksomatoza- przenoszą ją komary głównie. Dlatego warto jeśli króliki są w pomieszczeniu wieszać lepy a ja nawet na noc czasem włączałem do prądu te płytki na komary. Pomór jako takich nie ma widocznych objawów. Jest na jedno i drugie szczepionka, od wieku 5 tygodni można szczepić. Odkąd szczepię nie mam z tym problemu a bywały lata, że i po 50-60 młodych w sezonie się odchowywało.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła Ty kury w ogóle masz? Wymieniać stado i nawet przy takim karmieniu będą niosły jak będą mieć ciepło i światło. Ja na miesiąc to dla koło 50 niosek kupuję worek koncentratu- reszta to ziemniaki, pszenica, kukurydza, jęczmień, owies, czasem jakaś marchewka tarta, w lecie zielonki.

matka ma troche kurek , w zasadzie jajka fermowego nie jadłem nigdy .

Opublikowano

i bizona??

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Ja Ci taka a Ty mi MF ke OK? 😛

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

Żeby niosły to nie tylko jedzenie. Muszą mieć światło w takim czasie jak teraz- choć te 12 godzin światła ale dobrze i więcej, z 14- 16 nawet. Muszą mieć ciepło- choć 10 stopni w pomieszczeniu. No i wymiana.

Opublikowano

Nie zapytalem ile zaplacili,ale pierwsza mysl jak otworzyl stodole to "o ku**a, to chyba od Darka". On z okolic Zwolenia to male prawdopodobienstwa zakupu od Cb,ale wieksze niz z moich stron. Bylem dzisiaj w Kocku, nie widzialem Cie @pafnucy. Biedronka otwarta, gdzies kolo Pulaw tez byla otwarta,co to sie dzieje.

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Bylem dzisiaj w Kocku

mogłeś powiedzieć. pogadali byśmy.

Opublikowano

ze wszystkich placówek pocztowych, tylko poczta Polska jest zamknięta w niedzielę 😄

Opublikowano
jarecki napisał:

A ja raz jadłem jak kurki nie niosły i to był pierwszy i ostatni raz, po jednym gryzie żygnąłem i nigdy więcej, smaku to to za cholerę nie ma 🤢🤢

Opublikowano

Ale jaki niefart,zawsze jak wypije i zona wraca samochodem to corka placze i nie chce siedziec w foteliku. Dzisiaj mówię,no dobra jakos to przeżyje i z kumplem sie nie napije. I wiecie co?prawie całą droge mala spala a ja o suchym pysku wracałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v