Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Pioter oszuście, przeca ty wieprzowiny nie lubisz🤔

Z 30kg na rok w domu zjemy. Nie przepadamy ale coś tam się skubnie czasem. To dopiero trzecie wędzenie wieprzowiny w tym roku i ostatnie. Kolejne wieprzowe może w marcu.

Opublikowano

fajrant napadało już 5 cm śniegu rano zamiast orki będzie odśnieżanie 

Opublikowano
35 minut temu, Łolek napisał:

Trza młodzież kurtury k**wa uczyć a nie tego no

Jak mnie wkurzają te szczawie jak gadają stary stara Zara bym takiemu wyebał aż by kozła postawił jest ojciec i matka a nie no Kurła 

Precz z genderalizacja. Matka i ojciec a nie rodzic! 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Szczypka ty na północy śląskiego,?

tak 

Opublikowano
29 minut temu, HF86 napisał:

oj już się za takich wezmą, oj się wezmą. na cały nowy ład badzie robić 🤣

Ten nowy ład wcale nie taki zły jak go malują 😂

3 minuty temu, pafnucy napisał:

tiaaa i prawie dzień w dzień o kryciu gadają.

Nie wiem o czym wy tam z ryskiem gadacie i po co Ty go Chciałeś odwiedzać 🙊

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

@robert55555 no regułki to czytam , a po chłopsku mi przetłumacz 😊 znaczy od 1 stycznia już nie mogę nic tam grzebać ?

Napiszę w ten sposób. Pewnie składasz wniosek powiedzmy w maju. Do momentu złożenia wniosku nikt z ARiMR nie wie co za deklarujesz. Kontrolę są najwcześniej od czerwca/lipca. 

Spokojnie możesz ruszyć ziemię jak wspominałes o marcu czy kwietniu( nie pamiętam miesiąca o który pytałeś). 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie wiem o czym wy tam z ryskiem gadacie i po co Ty go Chciałeś odwiedzać

to dobrze że nie.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nic żeś nie napisał czego Ci tam potrza z części.

Już pisze 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

to dobrze że nie.

Pewnie zachwalasz mu tam że przepalony olej dobry na wszystko 😂

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Już pisze 

Pewnie zachwalasz mu tam że przepalony olej dobry na wszystko 😂

Nie powiem... 

Opublikowano
7 minut temu, szczypka napisał:

w końcu ktoś zauważył że z tą babą jest cos nie tak 

Bananek. pytałeś w końcu żony czy możesz, dla dobra ojczyzny? 

dziurka nie dotleniona i takie zgnile pomysły ma. 

Opublikowano
49 minut temu, Ursus932 napisał:

Narazie lux ,moc jest ,oleju nie bierze , zimą może pompę wtryskową dam do sprawdzenia bo troszke jakby faluje na małych obrotach 

I powiedz że nie dymi ? Daj go mi, sprawdzimy 🙊 

Nie bez powodu mechanik nazywa mnie "rakarzem" 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v