Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pół litra to tak średnio, nie zmarnuje się nie pijący. Choć przydałbyś mi się tu pjoter. Pohandlowali bym trochę lepiej, Ty byś siedział i spożywał a ja myk cena w dół 🤔

Jeździłem do gościa kupić ziemię.

Kup fajki, postaw wino. Dostał pogadali, przyjedź za tydzień.

Przyjechałem, kup fajki, postaw...

No to dałem mu miesiąc na zastanowienie. Po miesiącu zajeżdżam, zamknięte, pytam w sklepie. A tam mówią że pochowany kilka dni wstecz. Na ziemi jakiś pociotek się uwłaszczył

Opublikowano

Nie wiem mi się myślenie zmieniło kiedyś to w domu mnie nie uwidzieli,ciągle się gdzieś szwędało wiadomo nie na sucho. A teraz lubię sobie tak przy herbatce w kapciuszkach wieczorem w kuchni posiedzieć. Kiedyś sobie myślałem jak to można bez % przyjemnie spędzić czas,a jednak można. :)

@Chłoporobotnik A ile tak średnio w tygodniu obalisz? Codziennie coś łykasz czy nie?

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To już lepiej gazeta. Słyszałeś jak kobita chłopa gazeta zabiła? 

Nie, ale pewnie cegłę owinęła

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Zależy o co pytasz bo ja różne trunki spożywam, teraz na przykład Żuberka popijam. 

No rozumiem. Ale tak mniej więcej 0,5 w tygodniu zrobisz? Albo czy codziennie jakiś browar pijesz,jak tak to ile.

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

No rozumiem. Ale tak mniej więcej 0,5 w tygodniu zrobisz? Albo czy codziennie jakiś browar pijesz,jak tak to ile.

Zależy od tygodnia, czy się z kimś spożywa. W tym tygodniu gorzały w ustach nie miałem. Jak gorzała to raczej nie browar. Na noc oczywiście kropelki nalewki propolisowej codziennie ale to 20 kropelek tylko.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zależy od tygodnia, czy się z kimś spożywa. W tym tygodniu gorzały w ustach nie miałem. Jak gorzała to raczej nie browar. Na noc oczywiście kropelki nalewki propolisowej codziennie ale to 20 kropelek tylko.

Ja dziennie potrafiłem po 5-6 piw zrobić,to po robocie czyli po 17 a i jeszcze 100 czy 200 na sen. To już pod koniec tego szaleństwa. Później tak robiłem że w tygodniu nic ale w weekend nadrabiałem z nawiązką.

Edytowane przez akooo
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

masz kobietę ?

Whyski moja żono...🤣😜😜😜

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A to mój i tak jest smarowany o tyle o ile po każdym użyciu praktycznie ale już teraz trzeba będzie dokładnie wyczyścić i wysmarować. Całe 2,5a do orki.

Ja mam 1 ar do zaorania,dzialka 10x10m, ciagnik z plugiem ma długość 7m jak nie lepiej i nie ma jak sie rozpedzic nawet a jeszcze ogrodzone siatką. Przyjedz to zaorzesz. 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Dopiero wtorek, jest jeszcze czas😂

Dokładnie. Jak tylko kukurydzę wykoszą, może w czwartek bo takie dostałem "prognozy" to w piątek darowany Kazimierz Wielki na pewno będzie opróżniony.

Przed chwilą, akooo napisał:

po 5-6 piw

Da się zrobić. W 2020 tak u Seniora w żniwa zrobiłem i jeszcze polami rowerem do domu dojechałem😁 Zajechałem o 11, kombajnu nie ma, to cyk piwko, 13, kombajnu dalej nie ma to cyk drugie, o 14 kombajn, zrzuciliśmy pszenicę, z półtorej tony systemem wiaderkowym to piwko i przerwa, potem z 700kg jęczmienia i jeszcze dwa ale to wypocenie swoje zrobiło...

Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Przyjedz to zaorzesz. 

Dałbym radę zaorać, bezproblemowo. Ja mam jeden kawałek 8x8 i daję radę w jedną stronę, jedynie rogi trzeba łopatą poprawić. Tylko deczko daleko...

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Jeździłem do gościa kupić ziemię.

Kup fajki, postaw wino. Dostał pogadali, przyjedź za tydzień.

Przyjechałem, kup fajki, postaw...

No to dałem mu miesiąc na zastanowienie. Po miesiącu zajeżdżam, zamknięte, pytam w sklepie. A tam mówią że pochowany kilka dni wstecz. Na ziemi jakiś pociotek się uwłaszczył

Romantyk jakiś musi skoro winko popijał. Znajomy taki bez kszty honoru to taki hajs na menelach robi że szok. Pojechał po ciągnik za 15tys to za niecale 10 przywiózł. Patrzy że jakieś gazowniki to butelka wódki i siada pije z nimi gadkę dopasowywuje i jak pochlaja to za bezcen oddają 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Romantyk jakiś musi skoro winko popijał. Znajomy taki bez kszty honoru to taki hajs na menelach robi że szok. Pojechał po ciągnik za 15tys to za niecale 10 przywiózł. Patrzy że jakieś gazowniki to butelka wódki i siada pije z nimi gadkę dopasowywuje i jak pochlaja to za bezcen oddają 

U nas jeden tak c330 sprzedał za jakieś grosze,dobrze że jego matka to odkręciła jakoś.Ma przynajmniej czym ogród zaorać. No taki żywot alkoholika,każdy go kopie w d a mało kto chce ręke podać i z dołka pomóc wyciągnąć.

Opublikowano
akooo napisał:

Przed chwilą, Uziu92 napisał:

masz kobietę ?

kto?

Ty. U mnie na wsi każdy stary kawaler to alkoholik. Niektórzy to tacy że się najebie i pod bramą leży jak trup , nie myje się , zaszczany i zarzygany, także ostrzegam bo granica cienka i można w nałóg wpaść i potem nie ma kto wyciągnąć, potem hektar pola taki oddaje za skrzynkę wódki i telewizor.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Nie, ale pewnie cegłę owinęła

Dlaczego cegłę owinęła? 🤔

10 minut temu, akooo napisał:

Ja dziennie potrafiłem po 5-6 piw zrobić,to po robocie czyli po 17 a i jeszcze 100 czy 200 na sen. To już pod koniec tego szaleństwa. Później tak robiłem że w tygodniu nic ale w weekend nadrabiałem z nawiązką.

Z nawiązką znaczy do środy? 

Opublikowano

Ty. U mnie na wsi każdy stary kawaler to alkoholik. Niektórzy to tacy że się najebie i pod bramą leży jak trup , nie myje się , zaszczany i zarzygany, także ostrzegam bo granica cienka i można w nałóg wpaść i potem nie ma kto wyciągnąć, potem hektar pola taki oddaje za skrzynkę wódki i telewizor.

Tak mam żonę. Ja o swoim piciu pisałem w czasie przeszłym,udało mi się wyjść na prostą mimo potknięć. Dlatego Piotrka przestrzegam. Dobrze gadasz tak jest.

Opublikowano
4 minuty temu, akooo napisał:

U nas jeden tak c330 sprzedał za jakieś grosze,dobrze że jego matka to odkręciła jakoś.Ma przynajmniej czym ogród zaorać. No taki żywot alkoholika,każdy go kopie w d a mało kto chce ręke podać i z dołka pomóc wyciągnąć.

Zazwyczaj tacy ludzie nie chcą pomocy i wszystko u nich dobrze... 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlaczego cegłę owinęła? 🤔

Z nawiązką znaczy do środy? 

No że w weekend dawałem dobrze w palnik,już bez hamulców praktycznie ;) Co ja zresztą będę opowiadał to nie są rzeczy na ogólne forum. Dałem sobie z tym spokój i cieszę się życiem na trzeźwo,

Opublikowano
akooo napisał:

Tak mam żonę. Ja o swoim piciu pisałem w czasie przeszłym,udało mi się wyjść na prostą mimo potknięć. Dlatego Piotrka przestrzegam. Dobrze gadasz tak jest.

jak kobiety nie ma do hulaj dusza i potrafi za daleko zajść, a to straszny nałóg.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v