Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Spawarkę masz 😁

Dawno dawno temu, czyli jakieś 15 lat do tyłu jak remontowaliśmy z kumplem ludziom różne gruzy trafił się gość z motorem marki dealim, nie działa. Rozebrali z zobaczyli, ułamało krzywkę popychającą zawór, wymontowane, gość miał poszukać i przywieźć. Minął rok, półtora, gościa nie ma, motor stoi rozebrany w kącie. Telefon nam do niego przepadł, nie wiadomo co robić. Jako że pracowaliśmy na autokasacjiz części mieliśmy w bród, mój wspólnik dobrał coś podobnego od jakiegoś auta, podszlifowal, podspawal, założył, i okazało się że to nawet działa. Z rok tym motorem sobie po wsiach jeździł, dopiero po 2,5roku właściciel przywiózł brakujący element i go odebrał

Opublikowano

Ale tak się postawić teraz na miejscu tych uchodźców to w niezły potrzask wpadli. Tu wejść nie mogą, na Białoruś wrócić nie mogą, bo strzelają nad łbem. I przyjdzie im tu zemrzeć na ziemi niczyjej. Ale to też będzie jakieś ostrzeżenie dla kolejnych tur turystów żeby tu nikt nie lazł.

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał:

To lepiej do Gregora. Przynajmniej będą się czuć jak w domu już od pierwszych głębokich wdechów. 😉 🤣😂🤣

😁

Jak bezdech będą utrzymywać na Podlasiu to ich tu nie dowiozą 🙊😉

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

No ładna, dużo ładniejsza jak Suzuka 

Na czwartek na jazdę sv się umówiłem, jak czasu starczy to i tego pojadę obadac, i trzeba wybierać, albo w te albo we wte

Jakbyś zgadł, ale mnie połamało

I nie przy tym spalaniu Opla

Vabank 2 oglądali??? Wystarczy fałszywą granice z Niemcami u @HF86 zrobić, tyle to @Bananek z nimi wytrzymasz

Bardzo pomaga👍

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

A co on taki przełamany na jedną stronę?🤔

Poprzedniego właściciela pytać. Ważne że robotę robi

Opublikowano

Ale tak się postawić teraz na miejscu tych uchodźców to w niezły potrzask wpadli. Tu wejść nie mogą, na Białoruś wrócić nie mogą, bo strzelają nad łbem. I przyjdzie im tu zemrzeć na ziemi niczyjej. Ale to też będzie jakieś ostrzeżenie dla kolejnych tur turystów żeby tu nikt nie lazł.

U nich byś po ogrodzeniu nie skakał, czy kamieniami w radiowozy nie rzucał... 

11 minut temu, Bananek napisał:

Kurła, Kris, co ty czytasz... 😱

Szukasz faceta?

Ot i wychodzi ten wasz Podlaski postęp 🙊

Opublikowano
gregor1284 napisał:

U nich byś po ogrodzeniu nie skakał, czy kamieniami w radiowozy nie rzucał...

Zacznijmy od tego, że ja w ich strony się nie wybieram. Wypadałoby, żeby i oni zastosowali te zasadę, że ja do nich nie jeżdżę i nie chce żeby oni do mnie przyjeżdżali.

Opublikowano (edytowane)

No hodowcy opasów uważajta na siebie, w agrokłamstwach zachwalali jakie to dochodowe przedsięwzięcie i ceny lepsze niż w całej UE 😂

Zacznijmy od tego, że ja w ich strony się nie wybieram. Wypadałoby, żeby i oni zastosowali te zasadę, że ja do nich nie jeżdżę i nie chce żeby oni do mnie przyjeżdżali.

Temu i się dziadostwa nie szkoduj 😉 Ciebie pewnie nie stać na kurtkę za 4000zl w której pójdziesz drzewo wyciąć, a ich stać. Nie to że zaglądam Ci w portfel bo mnie to zupełnie nie obchodzi, tylko podałem przykład 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

Juz bym podejrzewał ze uchodzcy byli u mnie. Zachodzę za stodołę do hali. Stal tam zetor. Nie zamknąłem jej na noc bo wylecialo mi z glowy,padal deszcz a to córkę musialem do lekarza zawiezc i tak zeszlo. Przed chwilą zachodzę a tam pusto,nie ma ciągnika....przypomnialem sobie ze wczoraj go do stodoly schowalem. Ale pierwsza mysl byla o ku*wa gdzie ciagnik.

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Juz bym podejrzewał ze uchodzcy byli u mnie. Zachodzę za stodołę do hali. Stal tam zetor. Nie zamknąłem jej na noc bo wylecialo mi z glowy,padal deszcz a to córkę musialem do lekarza zawiezc i tak zeszlo. Przed chwilą zachodzę a tam pusto,nie ma ciągnika....przypomnialem sobie ze wczoraj go do stodoly schowalem. Ale pierwsza mysl byla o ku*wa gdzie ciagnik.

Wstrząsająca historia 😂

• Haha 1
Opublikowano

To tak jak i u mnie, całe lato ciągnik na podwórku stał, więc na jesień garaż posprzątałem i wprowadziłem już po ciemku do garażu. Rano ojciec wstał, idzie przez podwórko i biegiem do chałupy z krzykiem CIAGNIK ZA****LI 🤣🤣

Opublikowano
42 minuty temu, Bananek napisał:

A co ty chcesz mi podpowiadać, jak to o mnie. 😉

Znamy powód migracji kobiet z krajów arabskich.

Opublikowano

https://wideo.wp.pl/tysiace-rozbitych-butelek-piwa-na-drodze-niecodzienny-incydent-w-zachodniopomorskiem-6702922137679489v

Oszuści myślą że ktoś się na to nabierze..

OGŁOSZENIE O WYGRANEJ. Z przyjemnością informujemy o udostępnieniu loterii EUROMILLONES. Losowanie odbyło się 22.10.2021. Twój adres e-mail jest zwycięzcą losowania z następującymi danymi: NUMER BILETU 7382l, NUMER REFERENCYJNY: TDW888, NUMER ZWYCIĘZCY: 12 17 22 33 39. Wygrałeś w II kategorii, a kwota wygranej to 359.277, 28 Euro. Gratulacje! Twoja pula nagród będzie gotowa do wypłaty po zweryfikowaniu i zarejestrowaniu wygranych na Twoje nazwisko. Zachowaj poufność swoich wygranych, powstrzymując się od ujawniania swoich wygranych do momentu przetworzenia wygranych i wpłacenia pieniędzy na Twoje konto, ponieważ jest to częścią naszego protokołu bezpieczeństwa, aby uniknąć podwójnego zgłaszania roszczeń lub korzystania z tego programu, jak w przeszłości. Twój adres e-mail został wybrany przez komputer przez system automatycznego wyboru. Wszyscy uczestnicy zostali wybrani za pomocą komputerowego systemu głosowania spośród 100 000 adresów e-mail z komputerowego systemu wyszukiwania. Aby odebrać nagrodę, skontaktuj się ze swoim agentem: Agent Veronika Rica, wyślij swój numer referencyjny i zwycięski numer na adres realeseguros.es@consultant.com. S. Ferdinand Martins Dyrektor Administracji Loteria Euromillones

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v