Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Darczyńcą zostaniesz 🤗

A to jak mi zbywać zacznie. Tylko nie wiem kiedy bo dzieci co raz więcej potrzebują😁

Opublikowano

He, panowie jaka akcja była. Od dwóch dni ze 250 metrów odemni na wiezdzie na jedno z pól stał Renault Trafic myślałem że popsuty. Dzisiaj o 16 odrazu dwa radiowozy i celna przyjechała a do tego pies tropiący. Okazało się bus zginal w piątek wieczorem z jakieś wiochy koło Białegostoku i prawdopodobnie zaj.... go uchodźcy jechali puki było paliwo a  jak brakło to dalej z buta. Wszystkich przesłuchują czy ktoś czegoś nie widział. Pilnujcie aut bo nie znasz dnia ani godziny gdy imigrant przyjdzie. 😀

Opublikowano
Agrest napisał:

Co do zimówek to ostatnio reklama z Ziętarskim leciała. No i nie opłaca się przekładać opon zimowych bo można kupić drugie felgi ,w serwisieToyota przełożą i przechowają. I to za jedyne od 25zl za miesiąc.

No to faktycznie się opłaca.

ja mam trzy samochody i sześć kompletów kół 🤭😉

Opublikowano

Ty masz gdzie trzymać, bo w międzyczasie kiszonkę przyciśniesz😜

Opublikowano

to i ja może kluczyki z aut zabiorę. 

banan nie masz jakiegoś kabana obronnego na zbyciu? pilnował by posesji. 

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Ten by się udał :D

Pada, 11l od 16. Łącznie w listopadzie już 45. 

Trzeba iść siewnik ciąć  :D

Ano udał by się może. Ciekawe czy taki mądrala by był żeby na jarmarku w kocku gębę otworzyć przy takim handlu 😂

Opublikowano

ja bym wolał kupić, albo się wymienić. najlepiej na pieniądze. 

dobrze by było żeby w miarę agresywny był. 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

To słabo ja mam 4 i 7 kompletów 😉😁

A ja mam jedno auto i jeden komplet łysych opon :ph34r:

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

a mi onw od tego roku oje...👿

Bogaty krowiarz , uznali że nie potrzebuje 😜

Opublikowano

HF86 napisał:

to i ja może kluczyki z aut zabiorę. 

Lepiej paliwo spuścić i z kanistra wężykiem zasilać 🙊

HF86 napisał:

dobrze by było żeby w miarę agresywny był.

Feministki poszukaj 👀🤭😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v