Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co mam kasować ? Wolę zaorać i mieć spokój 👍 tym bardziej na zimę nigdy nie mówiłem że orka zła 

A co ma być ? Jak będzie gdzie wstawić to i bydło będzie 😉

Byki 700-900kg, za mało ? To ile mają mieć ? 1,5t ?

A jaki koszt opasu??

Opublikowano (edytowane)

I cyk jakoś zaczyna wyglądac. Szału nie ma ale jest lepiej jak było :o jutro przejść przez ścianę na drugie pomieszczenie i będzie skończone.

IMG_20211104_224115.jpg

7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dziwne że prawie wszystkim się opłaca a są tacy co im się nic nie opłaca 😉 

Zbieram opinie bo zastanawiam się co było nie tak u mnie. Jakbym nie liczył na badziewnym sianie i dokładaniu treściwej to się średnio opłacało, tym bardziej jak jakieś upadki były. Teraz mam posiane świeże trawy i wolę zebrać mniej na pokos a zrobić dobrej jakości kiszonki niż patrzeć jak ryją mordami w sianie i czekają tylko za śrutem. 

Sam aktualnie zboża nie srutuje bo kupiłem pelnoporcjowej dwa big bagi w cenie pszenicy.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Wstawać śpiochy😁

Dzień dobry wszystkim 

Panie badylarz co tak wcześnie , spać nie możesz 😛

Opublikowano
17 minut temu, PAN88 napisał:

Jak Ty nie możesz spać to wstałeś

Czy Bronisze jeszcze?

Niestety Bronisze jeszcze.

15 minut temu, Ursus932 napisał:

Dzień dobry wszystkim 

Panie badylarz co tak wcześnie , spać nie możesz 😛

2 godziny spałem

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Niestety Bronisze jeszcze.

2 godziny spałem

Ah te długie jesienno zimowe rynkowe noce. Ani się wyspać ani wyleżeć a jeszcze co jakiś czas jakaś ku..... zadaje głupie pytania i nic nie kupuje. Cała noc padało i wiało. 

Opublikowano (edytowane)

Chyba dzisiaj mnie cos weźmie. Wczoraj z córką do lekarza jeździliśmy aby osluchal płuca ale wszystko ok. Tylko gile jej lecą i nos zatkany. Z synem gorzej bo zaczął sie skarżyć że go ręce i nogi bolą,ponad 39 stopni. Teraz nie ma gorączki,ale chyba majaczy 😀 bo mowił że policjant ratuje świat (no chyba że przewiduje przyszłość i o mnie mówił jak z SG nie wyjdzie)

Jeszcze wczoraj jezdzilem do apteki to prawie bym sie wpakował kolesiowi w agregat. Facet prawie nie oswietlony,swiatla mial włączone ale.tylne akurat zasłaniał agregat a jeszcze mial.wal na hydropaku.jakies 100m za nim wlaczam dlugie a tu on sie pojawia to ja po hamulcach bo nie ma jak wyprzedzic. To myślę sobie za takie cos dalem mu po dlugich i jade za nim. Z naprzeciwka juz bylo wolne do wyprzedzania i ten dziad włączył halogeny z tylu(tzn mrugnąl mi) zebym mogl.wyprzedzic. to nie mogl jechac na nich? 

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano

Po 4worce czy lepiej?Na zjazdowej mało było to po 4-4.5 jechali. 

Opublikowano
10 minut temu, komizmo napisał:

jak to Abelard powiedział kiedyś "żeby sprzedawać zapiekanki trzeba znać co najmniej dwa języki obce i skończyć szkołę, żeby być politykiem musisz tylko przekonać większość że jesteś mniej ujowy od innych "

tam po badaniach psychologicznych by z połowa wyjechała w kawtanach.a potem jeszcze przesiać jakiś test na inteligencję i może z 46 by się uzbierało. 

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Po 4worce czy lepiej?Na zjazdowej mało było to po 4-4.5 jechali. 

4 wyjście było ale dziś zaczęli robić mocno promocje cenową i za karton wołają już 4 zł co niektórzy.

Urwia to człowieka

Opublikowano

No, czyli wszystko w normie. Na każdej giełdzie są jakieś h... którym się mocno spieszy. Obojetnie czym handlują ziemniaki papryka kapusta czy jabłka bez promocji obyć się nie mogą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v