Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

900 😁😁😁😂😂😂😁😁😁😂😂😂😁😁😁😂😂😂

Skup otworzyłeś że z biednego rolnika się śmiejesz?🤔

Sypie nadal choć słabiej.

Agrest Mucurines

20210130_135057.jpg

Porzeczka Tihope 

20210130_135520.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Kallina86 napisał:

No wiem, że to "kawałek", ale ktoś akurat na FB udostępnił. Może ktoś z Twoich stron na mazury po cielaki się wybiera ;) 

Chiba nie

Chyba że przerzutem zrobić, Przemek odbierze z Mazur, a Tomek z wielkopolski

2 godziny temu, Bananek napisał:

kurierem prześlij 😉

A da się??? Kury to wiem że wysyłają

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rysiek kupuj 😀sianokiszonki Ci sprzedam pafnucy slomy i biznes rozkręcisz 🤭

A Ty po ile jęczmień sprzedałeś 😀😀😀

Jeszcze nie zgłupiałem

Kupić po 10 kupić paszy,  kupić słomy rok chodzić i sprzedać po 7

Jęczmień różnie 630 i 650

Opublikowano

Jęczmień jary mam po centrali po 770 idzie z domu jak woda 

Opublikowano
24 minuty temu, sabuliga napisał:

A czytacie forum braciasamcy?

idź już zboczeńcu.

Opublikowano

A ja czytam chłopaki dają dobre wskazówki jak zachować ramę i nie zostać beciakiem

Opublikowano (edytowane)

no i nic to ci nie pomaga, a nawet pogorszenie widać.

a jak z sercem u ciebie? słyszałem że jakaś maść źle na ciebie działa.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
7 godzin temu, Bananek napisał:

racja kizak z tym nazywaniem Suwalszczyzny podlasiem. raczej powinno być wciagniete w mazury. U mnie tez pogranicze. ja na styku trzech powiatów. bsk, bmn i bau.

Suwalszczyzna to Suwalszczyzna, ani to Podlasie ani tym bardziej Mazury. Kultura, język, budownictwo i ukształtowanie terenu sprawia że jest to kraina sama w sobie. 🙂 Tyle że  mała i musieli nas gdzieś podpiąć, ogólnie region suwalski bardzo stracił zażerany w funduszach przez Białystok 

Opublikowano

a wracając do pory roku, to myślę że mojemu kotu spodobala się pierwsza jego zima. 

IMG_20210130_150036.jpg

IMG_20210130_150034.jpg

Opublikowano

A ja dziś usłyszałem skowronka.  Krótką swoją melodię zagrał podrywając się ze śniegu.

Chyba wiosny nie dotrwa. 

Opublikowano

no jak?? skąd się wziął?? też zostają niektóre??🙆‍♂️

Opublikowano

Mógł zostać A mógł i przelecieć. Wszak dziś przedostatni styczeń, a w lutym zawsze przylatują.

Zresztą bociany nie odleciały...

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Może taka zima utrzyma się do połowy Marca było by tak normalnie jak na Polski klimat przystało. Sypie świata nie widać  .

Po raz kolejny pytam- po co? Co Ci to da ta zima oprócz wilgoci? I jak zimę można lubić... W połowie marca to ma ciepło być żeby się pszczoły na rzepak rozwinęły a nie śnieg i mróz.

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Przecież wiesz doskonale że tu nie ma punktów,sam się z siumkiem przekomarzałeś

Są punkty. Raz słusznie dostałem (chociaż duża część forum się wówczas nie zgadzała z tym że dostałem punkty) raz nie słusznie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v