Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, pafnucy napisał:

no jak ma porównać??🤔

a woziłeś indyki?

No nie było okazji 😉

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Ty miałeś taki lejek zrobić.  Tylko rura jeszcze u mnie leży. 🤔

Próbowałem, kiepsko to idzie bez plazmy do wycinania, kątówką robione lipnie wygląda

3 minuty temu, pafnucy napisał:

wiesz co Brat. skonsultuj to z lekarzem. poważnie.

No będę, mam umówioną wizytę nawet. Jedną na 20 marca, a drugą na 26 marzec...

Opublikowano

nie znam się , ale te zasinienia jakieś dość niezwykłe. telefonicznie zapytaj,

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Kurła, raz tak tez mi tak stażystka pobrala... 

Tu mi Pani Halinka pobierala, może to w tym szkopuł tkwi, bo jak ona się uczyła krew pobierać to jeszcze igieł nie było, widłami dziurę w ręce robili

2 minuty temu, pafnucy napisał:

nie znam się , ale te zasinienia jakieś dość niezwykłe. telefonicznie zapytaj,

Spoko, nie ma stresu, samo przyszło, samo przejdzie

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

A idz w uj, teraz zęby lecze, fakt ze teraz już czekam tylko tydzien na wizyte, ale na pierwsza 4 tyg. Płaci człowiek składki a na nfz plomba tylko czarna. Za jednego zeba kanalowo 600 zł...

Robiłem se i ja raz zęba na nfz.  Do domu nie zdążyłem dojechać a już plomby nie było 😂

Opublikowano

Odpukać zeby mam zdrowe, porobiłem se parę lat temu i spokój. Ale jakby tak przyszło płacić po kilka stow a nawet w tysiącach za zęba to nieciekawie.

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Mi miesiąc wytrzymala, potem nie miałem jak iść bo cala jesień w robocie, teraz juz tylko kanałowe. Poszedłem prywatnie bo przecież tak bym sie nie doczekał...

Opublikowano (edytowane)

Jak mi zaczyna wiercic to za każdym razem po dluzszej chwili czuje ze odpływam, byłem u jednego to mial w to wyjebane i musial mnie cucic bo zemdlalem, u tego co teraz chodze chociaz nie marudzi jak chce przerwe  😅 @danielursus3p ojciec z dolnymi zębami żadnego problemu nie ma, a gorne zawzze cos i ja mam to samo niestety, na dole ani jednej dziurki a gora sie sypie...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A wy kurla świnie zboczeńcy! Jak tak można? Komuś corke pukać 🤔 albo i żonę ☺️

A matke ? Pamietaj o matce 😅

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

A wy kurla świnie zboczeńcy! Jak tak można? Komuś corke pukać 🤔 albo i żonę ☺️

Ty nam powiedz 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak mi zaczyna wiercic to za każdym razem po dluzszej chwili czuje ze odpływam, byłem u jednego to mial w to wyjebane i musial mnie cucic bo zemdlalem, u tego co teraz chodze chociaz nie marudzi jak chce przerwe  😅 @danielursus3p ojciec z dolnymi zębami żadnego problemu nie ma, a gorne zawzze cos i ja mam to samo niestety, na dole ani jednej dziurki a gora sie sypie...

A matke ? Pamietaj o matce 😅

Csii

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Ty nam powiedz 

Ty też csii

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

ja tam pier**le , niewypadaja a nie pojde nigdy wiecej , jak mi zaczał wiercic po nerwie to spłynełem z tego fotela 

No ale trochę głupio, 25 lat i bez dwóch czwórek na górze być....

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No trzeba zacząć myśleć o kolacji 

Ja to zaczynam myśleć o robocie :D

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Daniel, obejrzyj, koniecznie z dźwiękiem🤣

https://m.demotywatory.pl/5051704

Oglądałem wczesniej. To ała mnie rozbawiło najbardziej 😂

Nieźle zassalo tego busa. Umiejętnosci jednego i drugiego na nic się zdały 🤷‍♂️ 

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

No ale trochę głupio, 25 lat i bez dwóch czwórek na górze być....

Ja to zaczynam myśleć o robocie :D

Robota to głupota 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v