Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, lukasz20 napisał:

Jak tak ogarniasz matmę to trzeba było na politechnice studiować. 

Politechniki są w dużych miastach rodziców nie stać było na na utrzymanie w dużym mieście. A olsztyn to nie duże miasto

7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ile Ci jeszcze tych studiów zostało? skoro dobrze Ci idzie to je skończ, papier się kiedyś może przydać. Pracować w wyuczonym zawodzie nie musisz.

3 rok licencjatu

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Pies mi ugryzł kabel od anteny CB😡

Myślicie że da się to jakoś połączyć? 🤔

Tomek, na Dukacie gość naprawia takie rzeczy, daleko nie masz

19 minut temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś u kolegi tescia zostawialem ciągnik i wystawal lekko kabel od lampy przedniej, pies tak dlugo szarpal az wyrwał go z ramy, dobrze że wezyka pokazujacego stan paliwa przy zbiorniku nie zobaczył bo by dobry 1000 poszedl w piach 🤣🤣

kiedyś mieliśmy takiego psa, że jak ojciec żuka zaparkował w jego zasięgu, to z oświetlenia z tyłu nic nie działało później, wszystko wygryzł

i kiedyś cielak z trzydziestki wężyk od paliwa ściągnął, dobre pół zbiornika w piach poszło

• Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, gregor1284 napisał:

Dzięki za zaproszenie, ale to nie moje klimaty 🤔

To nie u mnie tylko knajpa przy drodze. Jak lecę nad morze to zawsze zjeżdżam z autostrady na czernine do nich . Wyborna.

Opublikowano

Też nie rozumię nie jeść kaszanki wczoraj była na gorąco smażona z cebulką znajomy wznowił produkcjię a kiełbaskę taką zrobił podwedzoną normalnie poezjia ale się obżarłem 😀 a w pogodzie 0 na drodze miejscami zajeżdżone muldy ze śniegu

Opublikowano
12 godzin temu, Bananek napisał:

chyba od razu, ale ręki obciąć nie dam.

To jednak te maty i siatki nic nie dadzą skoro sobie z pola nie wiadomo co przywiozę.

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

gregor wdepnij kiedyś do Dolnej Grupy k. Grudziądza na czerninę z żołądkami drobiowymi i kluskami ziemniaczanymi. Polecam wszystkim. Dobry salceson też nie jest zły.

22 zł kilogram t.z.w. szynkowy lux. Cebulowy też jest świetny.

1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Mowie ojcem ze dostalem na studiach 4   5  4    4.5    4  4 a oni co tak słabo. Dziwne mają myślenie myślą że można z dobrymi ocenami osiągnąć coś na rynku pracy.

Weź Ty się może wyrwij z tej opieki zanim nie jest za późno.

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Do tej pory nie miałem odwagi swojskiej kaszanki zjeść, a gdzie mowa takie rarytasy 😎

Z kaszą gryczaną, dobrze zrobiona to lepsza od najtańszej kiełbasy.

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

To jednak te maty i siatki nic nie dadzą skoro sobie z pola nie wiadomo co przywiozę.

22 zł kilogram t.z.w. szynkowy lux. Cebulowy też jest świetny.

Weź Ty się może wyrwij z tej opieki zanim nie jest za późno.

Z kaszą gryczaną, dobrze zrobiona to lepsza od najtańszej kiełbasy.

Chętnie bym sprowal, ale u nas to świń nie ma... 

Jak już wspomniałeś o najtańszych kiełbasach. Patrzta temat, przyjeżdża do wioski z mięsem i kiełbasami z masarni. Kielbasa 4zl,a kaszanka dwa. Co tam może w środku być? Te dziadki to jędza i nic im nie jest 

Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła jak można kaszanki nie lubić?😮

5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tak samo jak można czerniny nie lubic..... 

To i to z krwi tylko inaczej przyrządzone pychota.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Takie życie, wszystko się skończy w swoim czasie

Dożyć takiego wieku to marzenie.

⚰✝

Tu się z Tobą Rysiu zgodzę ale to marzenie coraz mniej realne się staje... Zresztą kto powiedział, że marzenia muszą być realne.

Opublikowano

Z 13 jest 11, dwa gdzieś w odmętach puchu zniknęły, może je samica "zutylizowała".

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Tu się z Tobą Rysiu zgodzę ale to marzenie coraz mniej realne się staje... Zresztą kto powiedział, że marzenia muszą być realne.

No ja to bym chciał żniw doczekać bo jeszcze sieczkarnia i kabina nie wypróbowana, a tak to już wszystko zrealizowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v