Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, lukasz20 napisał:

Jak tak ogarniasz matmę to trzeba było na politechnice studiować. 

Politechniki są w dużych miastach rodziców nie stać było na na utrzymanie w dużym mieście. A olsztyn to nie duże miasto

7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ile Ci jeszcze tych studiów zostało? skoro dobrze Ci idzie to je skończ, papier się kiedyś może przydać. Pracować w wyuczonym zawodzie nie musisz.

3 rok licencjatu

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Pies mi ugryzł kabel od anteny CB😡

Myślicie że da się to jakoś połączyć? 🤔

Tomek, na Dukacie gość naprawia takie rzeczy, daleko nie masz

19 minut temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś u kolegi tescia zostawialem ciągnik i wystawal lekko kabel od lampy przedniej, pies tak dlugo szarpal az wyrwał go z ramy, dobrze że wezyka pokazujacego stan paliwa przy zbiorniku nie zobaczył bo by dobry 1000 poszedl w piach 🤣🤣

kiedyś mieliśmy takiego psa, że jak ojciec żuka zaparkował w jego zasięgu, to z oświetlenia z tyłu nic nie działało później, wszystko wygryzł

i kiedyś cielak z trzydziestki wężyk od paliwa ściągnął, dobre pół zbiornika w piach poszło

• Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, gregor1284 napisał:

Dzięki za zaproszenie, ale to nie moje klimaty 🤔

To nie u mnie tylko knajpa przy drodze. Jak lecę nad morze to zawsze zjeżdżam z autostrady na czernine do nich . Wyborna.

Opublikowano

Też nie rozumię nie jeść kaszanki wczoraj była na gorąco smażona z cebulką znajomy wznowił produkcjię a kiełbaskę taką zrobił podwedzoną normalnie poezjia ale się obżarłem 😀 a w pogodzie 0 na drodze miejscami zajeżdżone muldy ze śniegu

Opublikowano
12 godzin temu, Bananek napisał:

chyba od razu, ale ręki obciąć nie dam.

To jednak te maty i siatki nic nie dadzą skoro sobie z pola nie wiadomo co przywiozę.

1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

gregor wdepnij kiedyś do Dolnej Grupy k. Grudziądza na czerninę z żołądkami drobiowymi i kluskami ziemniaczanymi. Polecam wszystkim. Dobry salceson też nie jest zły.

22 zł kilogram t.z.w. szynkowy lux. Cebulowy też jest świetny.

1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Mowie ojcem ze dostalem na studiach 4   5  4    4.5    4  4 a oni co tak słabo. Dziwne mają myślenie myślą że można z dobrymi ocenami osiągnąć coś na rynku pracy.

Weź Ty się może wyrwij z tej opieki zanim nie jest za późno.

26 minut temu, gregor1284 napisał:

Do tej pory nie miałem odwagi swojskiej kaszanki zjeść, a gdzie mowa takie rarytasy 😎

Z kaszą gryczaną, dobrze zrobiona to lepsza od najtańszej kiełbasy.

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

To jednak te maty i siatki nic nie dadzą skoro sobie z pola nie wiadomo co przywiozę.

22 zł kilogram t.z.w. szynkowy lux. Cebulowy też jest świetny.

Weź Ty się może wyrwij z tej opieki zanim nie jest za późno.

Z kaszą gryczaną, dobrze zrobiona to lepsza od najtańszej kiełbasy.

Chętnie bym sprowal, ale u nas to świń nie ma... 

Jak już wspomniałeś o najtańszych kiełbasach. Patrzta temat, przyjeżdża do wioski z mięsem i kiełbasami z masarni. Kielbasa 4zl,a kaszanka dwa. Co tam może w środku być? Te dziadki to jędza i nic im nie jest 

Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła jak można kaszanki nie lubić?😮

5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tak samo jak można czerniny nie lubic..... 

To i to z krwi tylko inaczej przyrządzone pychota.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Takie życie, wszystko się skończy w swoim czasie

Dożyć takiego wieku to marzenie.

⚰✝

Tu się z Tobą Rysiu zgodzę ale to marzenie coraz mniej realne się staje... Zresztą kto powiedział, że marzenia muszą być realne.

Opublikowano

Z 13 jest 11, dwa gdzieś w odmętach puchu zniknęły, może je samica "zutylizowała".

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Tu się z Tobą Rysiu zgodzę ale to marzenie coraz mniej realne się staje... Zresztą kto powiedział, że marzenia muszą być realne.

No ja to bym chciał żniw doczekać bo jeszcze sieczkarnia i kabina nie wypróbowana, a tak to już wszystko zrealizowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v