Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

To i tak na naczeposkie będzie robione. 

coś porządnego potrzebujesz? może coś niedrogiego byle co bym Ci znalazł. jaki tam rozmiar by trzeba?

Opublikowano

aaa oki.

a tu już spią?

kurcza, zajety byłem inteligentną i kulturalną wymianą zdań z panem ogarkiem, a tu się ucichło.

czy zechciał by mnie ktoś jutro obudzić tak z 5.15?

w zegarze kukułka mi zdechła i jak ciemno to nie wiem czy już się budzić...

Opublikowano
35 minut temu, pafnucy napisał:

czy zechciał by mnie ktoś jutro obudzić tak z 5.15?

w zegarze kukułka mi zdechła i jak ciemno to nie wiem czy już się budzić...

Jeżeli o 6:10 nie będzie za późno, to ja mogę. 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no bo trza cielontkom dać , a o7 wyjazd mam. no to jak?

No to rozumiem. Chociaż cielokom to i po powrocie możesz dać 

1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Jak temperatura na biegunie? Ostatnio to zimniej u nas, niż u was 

Opublikowano (edytowane)

a tak pół godzinki wcześniej? wystarczy łokciem mnie szturchnąć...

6 minut temu, Kallina86 napisał:

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Chociaż cielokom to i po powrocie możesz dać 

nima taki opcji. zwierzaki ważniejsze.

kurna dziś piesełek mi zachorował. przyjechałem o 15 do domu. tylko kanapeczkę z rana zjadłem. zgadnij co najpierw po przyjeździe zrobiłem jak zobaczyłem że z psem coś nie tak??

...nie, nie zjadłem psa...

buta do lecznicy...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak temperatura na biegunie? Ostatnio to zimniej u nas, niż u was 

Pokazuje +1, ale trawa biała.

3 minuty temu, pafnucy napisał:

a tak pół godzinki wcześniej?

Ty wiesz ile znaczy "pół godzinki" rano... NIE! Albo 6:10, albo kup nową kukułkę. 

6 minut temu, pafnucy napisał:

kurna dziś piesełek mi zachorował.

Co z nim?

• Haha 2
Opublikowano

dooobra . przekonałaś mnie......

sam se pokukam.... :/

3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Co z nim?

że od kleszcza stwierdził. dał dwa zastrzyki i po godzinie wesoły piesek. już chyba trzeci raz tak w ciągu kilku lat. a psiunio praktycznie tylko po podwórku biega.

skąd te kleszcze? Kot dziad, to potrafił wiosną po kilka miewac, mimo że polany specyfikiem.

Dobranoc Wszystkim

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

że od kleszcza stwierdził. dał dwa zastrzyki i po godzinie wesoły piesek. już chyba trzeci raz tak w ciągu kilku lat. a psiunio praktycznie tylko po podwórku biega.

skąd te kleszcze?

A no jest ich. Ja tabletkę jakąś kupowałam. 120zł na 3 miesiące. Działa. Obroże takie w metalowej puszce też są skuteczne, ale mają słabe zapięcia i najlepiej je zszyć. Ale później problem żeby do kompania zdejmować. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, pafnucy napisał:

dooobra . przekonałaś mnie......

sam se pokukam.... :/

skąd te kleszcze? Kot dziad, to potrafił wiosną po kilka miewac, mimo że polany specyfikiem.

Dobranoc Wszystkim

No to dosyć dobrego pooobuuudkaaaa!!!! 

Pafnucy do pionu 

Dzień dobry 

Zimno i deszczu spadło trochę 

Opublikowano

Wcale nie padało, co głupoty pie... A miał być spokojny tydzień. Wczoraj wieczorem telefon że kapusty na dzisiaj potrzeba. Zaczyna się. 

Opublikowano (edytowane)

, Dobry

I zaspałem.... 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

To dalej wiem że nic nie wiem. Kwitnie nie daleko hl8011 z kwitem do ogarniecia i nie wiem ile proponować. Chłopy jak podłoga drewniana w przyczepie by była to w zimę mniej by przymarzało do niej? 

Trochę mniej ale na cuda nie licz, słoma zawsze przymarzala też do deski

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

To dalej wiem że nic nie wiem. Kwitnie nie daleko hl8011 z kwitem do ogarniecia i nie wiem ile proponować. Chłopy jak podłoga drewniana w przyczepie by była to w zimę mniej by przymarzało do niej? 

Jak tobie nie potrzebna to podeślij jakie zdjęcia SMS tej 8011. Jak w dobrych pieniądzach to odstępne dam.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Wcale nie padało, co głupoty pie... A miał być spokojny tydzień. Wczoraj wieczorem telefon że kapusty na dzisiaj potrzeba. Zaczyna się. 

Jak cenowo kapusta na zjazdowej i na miejscu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v