Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Dawno o tym pisałem 😛 najlepiej na narodowym w Warszawie 😂😂

Kurła śmiechy śmiechami ale by mnie prąd pierdaknal elektryk wsadził na odwrót włącznik światła, ja na pewniaku ucinał kabal a tu ogień i strzał i cały palec czarny 😂 ale się przestraszyłem 😂😂

dobra Przyjacielu.

nikt nie zapytał, to zapytam ja!

Muszę się dowiedzieć - Jeja.pl

1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Na mnie nie liczta :)

a czemu?

Opublikowano
8 minut temu, pawel885 napisał:

Ja to jemu nie wierzę

okłamałem Cię kiedy?

Opublikowano

oj fajnie pomarzyć, ale realnie mało prawdopodobne takie spotkanie.

no może jak by po worku saletrzaku @yacenty dawał uczestnikom... no może wtedy...?

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Raczej stary cap.

przestań, bo Ako zawołam. :D

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Juz czuc mrozną noc. Wracalem pol godziny temu z pola to tak w orzeszku pizgalo ze szok. Wode spuściłem z chlodnicy i z bloku. Ale kolos z tego rcw 5.

20211008_155529.jpg

Teściu cię w pole wysłał takim dyliżansem? :D

Opublikowano

coś nie miłego Cię spotkało? no bywa.

zajmij głowę czymś innym. co tam u królików? masz potomstwo już po tym samcu co pytałeś który ciekawszy?

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A wołaj, w sumie mógłbym spróbować polemizować. Nie mam najlepszego humoru po dzisiejszej wizycie pewnych gości ale podyskutować zawsze można.

Już jestem,w czym macie problem moi mili? :)

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A wołaj, w sumie mógłbym spróbować polemizować. Nie mam najlepszego humoru po dzisiejszej wizycie pewnych gości ale podyskutować zawsze można.

To kiedy to wesele?  Już cię namawiać? 

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

zajmij głowę czymś innym. co tam u królików? masz potomstwo już po tym samcu co pytałeś który ciekawszy?

Na wesele go pewno prosili

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Juz czuc mrozną noc. Wracalem pol godziny temu z pola to tak w orzeszku pizgalo ze szok. Wode spuściłem z chlodnicy i z bloku. Ale kolos z tego rcw 5.

20211008_155529.jpg

Jak podłączyłeś tak jak pisałem? 

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Już jestem,w czym macie problem moi mili? :)

Pioter się zastanawia czy jak będzie się żegnał w w prawo , to do piekła pójdzie??. ja mu mówię że do czyśca, a On że nie i nie. no weź może Ty mu wytłumacz jak to z tym jest/?

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Może i dla niektórych miłego dla mnie niekoniecznie.

Wczoraj dwa opchnąłem, po tym samcu małych nie będę w tym roku raczej już miał, dopiero gdzieś w styczniu-lutym. Mam 19 młodych, takich miesięcznych, buraki pastewne się nie udały, rzepa jeszcze gorsza to nie ma co zimą szaleć, choć siana mam sporo.

1 minutę temu, 6465 napisał:

To kiedy to wesele?  Już cię namawiać? 

13 listopad. Ale wstępnie się zapowiedziałem, że nie idę. Jedno w tym roku styknie. Po prostu widzę, że ludzi coraz więcej w moim wieku już w to wchodzi to nie chcę się udzielać i pokazywać. Panna z mojego roku, on chyba dwa lata starszy.

Opublikowano
24 minuty temu, pawel885 napisał:

tak przy sobocie? kurna do 18 dasz radę?

Ja to jemu nie wierzę 

Teraz tak patrzę dam, nawet wcześniej chyba, bo jeszcze pod grudziądzem mam sprawę ale to rano ogarne

24 minuty temu, 6465 napisał:

Szynę od sołtysa byś przywiózł 🤔 abo opryskiwacz 

Jak coś to dogaduj z nim ;) ale musi się jeszcze Darek odezwać 

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

@Chłoporobotnik Masz branie z tymi weselami :) Robisz ludziom te ogródki,wykopki,orki to nie dziwota że cię proszą.

Kurła w tym roku taki wysyp, wcześniej to miałem święty spokój. I to nie od takich. Tu stara znajoma z czasów technikum była, a że o tyle o ile kontakt "biznesowy" się utrzymuje... 

Opublikowano

kurde, jaki byczy się wydaje ten rozsiewacz. musi przez te koła.

22 minuty temu, Belaruss820 napisał:

20211008_155529.jpg

6 minut temu, akooo napisał:

Widzę że żarty się ciebie trzymają.

no jakie żarty?      powiedz jak to jest.

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczoraj dwa opchnąłem, po tym samcu małych nie będę w tym roku raczej już miał, dopiero gdzieś w styczniu-lutym. Mam 19 młodych, takich miesięcznych, buraki pastewne się nie udały, rzepa jeszcze gorsza to nie ma co zimą szaleć, choć siana mam sporo.

zboża za to nakosiłeś. buraki nie są drogie. sprzedasz trochę zboża i buraków nakupisz.

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

zboża za to nakosiłeś. buraki nie są drogie. sprzedasz trochę zboża i buraków nakupisz.

Po żniwach ani grama już nie sprzedałem. Pewnie, że jak trzeba to mi nawet dowiozą za flaszkę ze dwa worki... Znajomy ze 20a sieje, już ostatni we wsi z takim areałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v