Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Wyglądam przez okno. Gdzie ten śnieg? 🤔

IMG_20210125_142549.jpg

Identyko jak i u mnie. Kurła spotkał się ktoś kiedyś z zatruciem ciążowym u królika? Samica, wczoraj okocona tak od końca 3 tygodnia jeść nie chce, z początku weterynarz kazał drożdże do wody dodawać, dzisiaj jakiś proszek do wody dał i glukozę kazał kupić i strzykawką dawać. Kurła prawie nic nie je, małe się chyba zmarnują.

-1, nie pada, zachmurzone.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A na zasiłku po szkole nie byłeś w latach 90? toż każdy kto konczył szkołę w tym czasie dostawał na rok zasiłek dla bezrobotnych 😀

nie każdy

Opublikowano
6 minut temu, Roki212 napisał:

Pytanie tylko jaki sąsiedzi mają co do niego stosunek jak tam im przez miedze wodę spuszcza 😛 

No rzeczywiście, ma chłop przerąbane, teraz musi wyprowadzić z garażu łursusa i na panele słoneczne świecić by prądu w chacie choć trochę  było:D

Opublikowano
pafnucy napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

A na zasiłku po szkole nie byłeś w latach 90? toż każdy kto konczył szkołę w tym czasie dostawał na rok zasiłek dla bezrobotnych 😀

nie każdy

może za wcześnie szkołę skonczyłeś albo byłeś farmer do zasilku potrzebny był zawód tak samo po woju dawali w 95 juz tylko na 6 miesięcy

Opublikowano

Rysiek, nie szkoda Ci oczu patrzeć tylko w telefon? Nie wolisz komputera?

Opublikowano

A i idź, Nokia 6070 najlepszy, tylko jak zdjęcie zrobić to muszę służbowego Szajsunga brać.

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jest prąd

Mam ładowarki samochodowe 3

Mam 3 pałerbanki

Nie dam się zimie

a ja mam nowy internet.

kuźwa w taką pogodę instalować przyjechał🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a ja mam nowy internet.

A buty zdjął ? 

Edytowane przez PawelS
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

a ja mam nowy internet.

To teraz jak elegancko ustawi i w taką bedzia działać to jak będzie lepsza to tymbardziej 😛

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Kurła nawet na Podkarpacie przyszła zima🤣

20210125_135638.jpg

kurna. mam identyczny śnieg. ;)

Opublikowano
pafnucy napisał:

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jest prąd

Mam ładowarki samochodowe 3

Mam 3 pałerbanki

Nie dam się zimie

a ja mam nowy internet.

jak w taką pogodę będzie to i w każdą 😀😉 niech działa

Opublikowano
pawel885 napisał:

34 minuty temu, Bananek napisał:

Chyba kurła w trabancie 😀

Silnik do 60-tki na wymianę po regeneracji nie całe 5tys,czyli samemu robiąc spokojnie w 4 się zmieścisz - części plus obróbka. Robiłem kilka silników i jak spoko zakład i części w hurtowych cenach puści to remont nawet zachodniego silnika to nie kosmiczne pieniądze, No ale jak mechanik wziął 2 tys  plus części z grene to może i tyle kosztowało... 

mi nie musisz tego mówić. ja na szczęście nie korzystam z mechaników A jeśli już to tylko w ostateczności. mnie tylko części kosztują.

Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

a ja mam nowy internet.

Pogoda jak pogoda ale nowy net będzie. 😁

Od rana do teraz jakieś 10-15 cm śniegu. 🌨❄

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ale uli nie masz. @Rolnik_z_Podkarpacia dobrze widzę, że tam część uli masz też od Łysonia?

Tak, większość uli mam od Łysonia parę tylko drewnianych ale to już bardziej z sentymentu i trzeba będzie wymienić chociaż myślę teraz robić samemu bo płacić za poliuretanowe ponad 400zł to mija się z celem.

Opublikowano

70 play. z radiowym ciągle kłopoty są. umowa na 2 lata, 3 tyg można odstąpić.światłowód ma być, ale pewno jeszcze z rok im zejdzie.

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

I ile za miesiąc płacić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v