Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

no właśnie trzeba spawarkę wyłączyć i iść do chałupy :D

Nie nie, już długo w domu. Jeszcze sąsiadowi przysługę wyświadczyłem i auto do amatorskich rajdów po lesie zreanimowaliśmy. 

Aczkolwiek dolną ramę zrobiłem prawie że na gotowo

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie ma takiej potrzeby.....z braćmi zawsze sobie radzimy

I Herkules d*pa kiedy ludzi kupa😉

Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 godziny temu, Łolek napisał:

Ja mam system co zawija siatke na boki beli tak  po 2 cm ładnie  wtedy to wygląda 

Obrotów  nie zmniwjszam przy owijaniu ale to kazda inaczej  trzeba wyczuć 

Tak wyglądają  bele z zeszłego roku 2 pokos

No fajnie 👏💪 ale co Ci tu powiedzieć , mam być szczery to  k**wa szału nie ma 🥴 , boki okrągłe jak po sipmie , 

No to nie przekonało mnie że w tej beli są dwie po stałokomorowej 🤷‍♂️

dwie to raczej nie ale 1.5 to już tak a z wilgotnego materiału zawsze wychodzą okrągłe pierwsza fota w mojej galerii to bela ''pączek '' a waga ponad tonę

Karol6130 napisał:

Tico teraz będzie droższe 

Trzeba kupić jakie tico 😂

u nas parę lat temu clio albo matiz gościówa wywróciła jd6210 z lawetą na dach 🙈🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie nie, już długo w domu. Jeszcze sąsiadowi przysługę wyświadczyłem i auto do amatorskich rajdów po lesie zreanimowaliśmy. 

Aczkolwiek dolną ramę zrobiłem prawie że na gotowo

I Herkules d*pa kiedy ludzi kupa😉

I jak zadowolony jesteś z miga ? Chyba też wkoncu się na to zdecyduje, bo tak jak teraz grube rzeczy spawam to ten mój kombajn się nadaje, ale przy czyms delikatnym to UJ strzela...

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

17 minut temu, pafnucy napisał:

jaaa?

furguson ustępuje. trza mu parę groszy wsadzić. ale dzisiejsza dniówka wystarczy.

a i Ance sie łożysko rozlazło

Wykopki robisz? Jak plony? Znajomemu kopaczką rano kopałem, takie badyle że  myślałem że rozerwę elewatorówkę🙆‍♂️

kiedyś kupiłem kopaczkę z pogiętą ramą gość podobno na dwóch kołach 3p kopał bo zarośniete jak łąka

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, szymon09875 napisał:

I jak zadowolony jesteś z miga ? Chyba też wkoncu się na to zdecyduje, bo tak jak teraz grube rzeczy spawam to ten mój kombajn się nadaje, ale przy czyms delikatnym to UJ strzela...

Kupuj polecam ok 30 lat spawam migiem taka robota 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v