Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja nie mam sentymentów.

Teraz muszę w niego włożyć na dzień dobry 3 tys

weź no poczekaj, chłopaki w końcu obiecali mi że ten czujnik co ci szwankuje znajdą w końcu, to bym ci wysłał

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

weź no poczekaj, chłopaki w końcu obiecali mi że ten czujnik co ci szwankuje znajdą w końcu, to bym ci wysłał

Zobaczymy.

Całe zawieszenie tył i tuleje belki tylnej do wymiany rozrządu do wymiany i teraz padła cała klima i chcieć ja zrobić to trzeba minimum 2 tysie bo sprężarka się rozsypała i w układzie masa opiłków

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Zobaczymy.

Całe zawieszenie tył i tuleje belki tylnej do wymiany rozrządu do wymiany i teraz padła cała klima i chcieć ja zrobić to trzeba minimum 2 tysie bo sprężarka się rozsypała i w układzie masa opiłków

Sprzedaj dziada nie remontuj.

• Like 2
Opublikowano
stempos1980 napisał:

23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Zobaczymy.

to jaki to b5? przecież tam są dwie tuleje😐

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

Sprzedaj dziada nie remontuj.

Tylko ile ja za niego wezmę.

Może Tracz by kupił 🤔 

@DANDYS tak wiem z są dwie tuleje.

W sklepie pytałem się o graty to takie lepsze to prawie tysiąc cały tył razem z amorami sprężynami i tulejami

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

ale to części esklatacyjne, tak sam wydasz na rozrząd w pasku i tu bo nie wiadomo kiedy wymieniany, jeszcze po drodze coś wyjdzie i wybulisz się,

jak kupować to już coś lepszego a nie starego klsmota

no i jeszcze blacharka ciekawe jsj w tej mazdzie

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

Może Tracz by kupił 🤔 

W sklepie pytałem się o graty to takie lepsze to prawie tysiąc cały tył razem z amorami sprężynami i tulejami

To jest wóz dla Tracza. On lubi trochę po dłubać w grach to w dam raz.  Z Merlin na ryby będzie jeździł.

Wiecie że miał węglowy prawie 700zl/t🙆

Opublikowano
stempos1980 napisał:

18 minut temu, gregor1284 napisał:

Wymienić Passata?! 🙉🤦‍♂️

Ja nie mam sentymentów.

Teraz muszę w niego włożyć na dzień dobry 3 tys

i w związku z tym chcesz mu powiedzieć do widzenia ?

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Ale na tira trzeba mieć?

10 ton na pewno zabiorą a czy mniejsze ilości nie wiem trzeba dzwonić. Bo maja auto plus przyczepa jak większa ilość jak mniejsza samym autem jadą 

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Może Tracz by kupił 🤔 

Ja taki biedak Passata 😔

10 minut temu, 6465 napisał:

To jest wóz dla Tracza. On lubi trochę po dłubać w grach to w dam raz.  Z Merlin na ryby będzie jeździł.

Ja zabiedny 😔

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

A groszek jak poszedł do góry 

Sobianek lew w zeszłym roku 900-950 a teraz 1200-1300 zł 

Nawet bartex co @bratrolnika pali w piecu to u mnie 1300 zł za tonę wołają a był po 900 z 

Opublikowano

I co ty z nadwyżką budżetową zrobisz?

A wiem, zainwestujesz w hinduskie huty🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

z nadwyżką budżetową

z czym??? proszę cię, jestem żonaty

żeby jeszcze jak za dawnych lat kobita prawa jazdy nie miała, to może jakoś by to nadzorował, a tak jak teraz to choćbyś na łańcuchu uwiązał to jak usłyszy że promocja wzywa to razem z kaloryferem poleci

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v