Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Piotrek1975 napisał:

No teraz Banan to przegiołeś, czym karmili🤫

faktycznie wygląda jakby karmili mieszanką co jedzą brojlery, ale nie. chodziło o to, że brojlerami karmili.

bratrolnika napisał:

18 minut temu, Rolnik200598 napisał:

kiszona marchewka

Hę???

Kumpel ostatnio do roboty przyniósł kalafiora ukiszonego w słoiku. Brakło mi odwagi żeby spróbować

to i surstromming'a też byś pewno nie spróbował.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

kilka kropel nalewki? na tyle nie ma co ryja brudzić

16%, około 10 kropelek, więcej nie.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Hę???

Kumpel ostatnio do roboty przyniósł kalafiora ukiszonego w słoiku. Brakło mi odwagi żeby spróbować

Urób małżonkę i niech zrobi.

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kumpel ostatnio do roboty przyniósł kalafiora ukiszonego w słoiku.

no wypadało by się zrewanżować. może czymś takim?

Opublikowano

Ja się was pytam gdzie kurczak ma schab 🤔 schabowy to ze schabu z kabana a z kurczaka to jest filet panierowany i trzeba tak mówić bo można się smakowo oszukać 😉 jak się kuraka swojego uchowa to jeszcze te filety ale jak z kupnego to za suche, mało tłuste.

• Like 2
Opublikowano

Prościej kotlet powiedzieć. Ja tłusty to tylko rosół lubię bo tłuste mięso jakiekolwiek to ble, jak przychodzi przygotowanie mięsa do wędzenia to nóż w ruch i wykrajanie, że zostaje tylko minimum na smak.

Opublikowano
Bananek napisał:

Piotrek1975 napisał: No teraz Banan to przegiołeś, czym karmili🤫 faktycznie wygląda jakby karmili mieszanką co jedzą brojlery, ale nie. chodziło o to, że brojlerami karmili.

Sorki, źle zrozumiałem😉

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy dostałeś wezwanie odnośnie rmg. Jeśli nie, to żebyś wiedział czy się załapałes to jak ogłoszą listę to musisz znać swój znak sprawy. Bo listy rankingowe do tej pory były umieszczone na stronie ARiMR i był podany znak sprawy, na podstawie którego można wiedzieć czy się zalapales. 

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
34 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Nie każdy facet z widłami to Zeus ,czy tam ku*wa Neptun.

Skąd ty takie memy bierzesz

Jakie memy? 🤔

FB_IMG_1611176016989.jpg

35 minut temu, pafnucy napisał:
  • ze swego albumu. :D

E no co Ty, ja wam kobiet nie podruchuje żeby takie zdjęcia mieć 🤔

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze jedna rzecz, jak okaże że się załapałes na ten program, to na zejście z punktami masz czas do momentu rozliczenia się z binesplanu. Pewnie masz rok 2023.  Spokojnie możesz zejść w 2022. Lepiej później, zejść z pkt niż zawczesnie. W mazowieckim brakuje kasy i kto wie co zrobią. Zawsze można zejść w połowie czy końcem 2021 roku jak się wszystko wyjaśni.

Edytowane przez robert55555
Opublikowano
1 minutę temu, robert55555 napisał:

Jeszcze jedna rzecz, jak okaże że się załapałes na ten program, to na zejście z punktami masz czas do momentu rozliczenia się z binesplanu. Pewnie masz rok 2023.  Spokojnie możesz zejść w 2022. Lepiej później, bo zejść niż zawczesnie. W mazowieckim brakuje kasy i kto wie co zrobią. Zawsze można zejść w połowie czy końcem 2021 roku jak się wszystko wyjaśni.

spoko. będę pytał. póki co mam Gościa który to prowadzi. 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v