Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co wam powiem, to wam powiem ale @Bananek mnie ugościł jak prezydenta, nic nie brakowało, aż za dużo wszystkiego, chyba co niedzielę będę do niego jeździł, to za pół roku będziemy bliźniakami

I jeszcze wyprawkę na drogę dał

Aż wstyd że my z pustymi rękami zajechali...

@Bananek urosles w moich oczach nawet nie wiesz jak bardzo👍

Daleko od wasilkowa do ciebie? 😂 może by zajechał po miód 😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

U mnie nie ma czegoś takiego jak "na chwilę", prawda, Darek?

Miałem być na chwilę, dnia by brakło żeby wszystko obgadać, kobitki też chyba sobie przypadły do gustu, a przynajmniej moja się Michałowej nachwalic nie mogła przez drogę

Dzieciaki też akurat się w pary podobieraly ze razem sobie czas zajęły

Chciałbym móc powiedzieć że jeszcze kiedyś się spotkamy

Opublikowano

no dobra.

a powiedz. ten Bananek on. to On naprawdę taki DUŻY??

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Chciałbym móc powiedzieć że jeszcze kiedyś się spotkamy

nic nie stoi na przeszkodzie 👍

pafnucy napisał:

no dobra.

Albo I większy. jak kupowałem poplony to Z CIEKAWOŚCI na wagę wskoczyłem. 104kg żywej wagi.

• Like 1
Opublikowano

To co to jest. 104 to jeszcze w klasę extra idzie a nie w przerosty 🙃 chyba że  metr czterdzieści masz to tak pod figurę idealną by podchodzilo 😂

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Bananek weź mnie tutaj zacytuj 😛

a sam nie łaska?

Opublikowano
19 minut temu, radekz200 napisał:

@bratrolnika a u kontento byłeś? 😛😛 podobno kilka wkrętarek odkupiłeś 

Do Tykocina zajechaliśmy, na parę chwil, ale żadnego zbieracza widać nie było

18 minut temu, pafnucy napisał:

no dobra.

Normalny, tylko trochę w ciąży

Nie ulaniec

Opublikowano
KULAWA_KOZA napisał:

Dnia 5.08.2021 o 19:41, akooo napisał:

a trzydziestkami handlujesz jeszcze?

cały czas a co?

Tak pytam. Dużo jeszcze ich w Polsce. Kto to głównie kupuje, na wschód to idzie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v