Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

czyli jesteś na dobrej drodze i już wiesz co i jak?, B|

Rozgryzłeś mmie🤣

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

to nie regionalne tylko najwyżej przekręcone z lenistwa

Regionalne- obora u nas to miejsce składowania obornika a nie pomieszczenie dla zwierząt. Stajnia, chlew- miejsce trzymania zwierząt, bez względu na gatunek.

nie zmyślaj i nie kombinuj 🤪

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Rozgryzłeś mmie🤣

no i gitara, ale liczę że kajtnąć się dasz.B|

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

nie zmyślaj i nie kombinuj 🤪

Przyjedź do Małopolski to się dowiesz.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Rozgryzłeś mmie🤣

Może sobie motur kup🤔

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

jęczmień ale ten też wymagający 😜

Mój dziś nic nie wymagał. Nawet w worki był zaladowany i to po 25 kg. 😉

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Dlaczego?

Ja Ci powiem tak. Zależy jaka ziemia i jakiego plonu oczekujesz. Ze swojej strony powiem tyle- jak ziemia dobra i pogoda odpowiednia to 4-5 ton realne do zrobienia bez cudów, nawet i fungicydów, mówię na swoim przykładzie. Krowy chyba masz to nawalić obornika, wiosną azotu, oprysk na chwasta a z fungicydami się nie wypowiadam bo drugi i ostatni rok daję.

Opublikowano

Kurła, cały dzień w biegu i nic nie zrobione. 

Rano krowie odje... postanowiła się ocielić przed terminem, wywaliła wodnik i rób co chcesz. 

Wsadził ja rękę a szyjka tylko uchylona, poczekałem do 10 i nic się nie zmieniło, wet przyjechał dał rozkurcz i wyciągnęliśmy byczka, a krowa zamiast polizać to wypiła drinka i poszła w kimono. 

Teraz druga będzie się cielić pewnie w nocy. 

Chłopy jak wstawić wziernik do szambiarki jak jest zardzewiały gwint i nie idzie zakręcić szkiełka. 

Wkręciłem tylko trochu i jak pizło to 50 m dalej znalazłem 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tak patrzę na prognozy to w tym tygodniu żniw nie będzie.

Pan wie co robi.

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Kurła, cały dzień w biegu i nic nie zrobione. 

Rano krowie odje... postanowiła się ocielić przed terminem, wywaliła wodnik i rób co chcesz. 

Wsadził ja rękę a szyjka tylko uchylona, poczekałem do 10 i nic się nie zmieniło, wet przyjechał dał rozkurcz i wyciągnęliśmy byczka, a krowa zamiast polizać to wypiła drinka i poszła w kimono. 

Teraz druga będzie się cielić pewnie w nocy. 

Chłopy jak wstawić wziernik do szambiarki jak jest zardzewiały gwint i nie idzie zakręcić szkiełka. 

Wkręciłem tylko trochu i jak pizło to 50 m dalej znalazłem 

Też tak miałem 😛😛 wkrecilem na dobry klej i siedzi 😛

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem czy wiesz, ale do zakupu Ferrari nie wystarczy gotówka. To zamknięty krąg, gdzie pieniądze to nie wszystko.

Przynajmniej tak jeden właściciel takiegoż mnie informował.

Powiedz Enrico z Ferrari te hasło. 

Daniel z af. Kupisz w promocji. Nie dziękuj 😎

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Powiedz Enrico z Ferrari te hasło. 

To chiba dilerowi Lexusa😁

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

jak Rysiek jawą 🤭😁🤦‍♂️

Różnica taka, że Rysiek jawę ma, ja Ferrari miał nie będę🤣

6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Może sobie motur kup🤔

Życie skracam sobie chemią w rolnictwie, motor nie potrzebny. Po za tym nie mam totalnie drygu do motocykla. Usztywniam się na zakrętach. Broń boże brać mnie nawet jako pasażera. Daleko byśmy nie zajechali

Opublikowano

Myślałem o tym, ale też jak by przewiercił dziurkę na środku i od wewnątrz dał płaskownik i przestrzelił śrubą

2 minuty temu, radekz200 napisał:

Też tak miałem 😛😛 wkrecilem na dobry klej i siedzi 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v