Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Prawdopodobnie jutro start, jeszcze z ranca skoczyć po pas od sieczkarni i z 10 koncowek kosy na zapas kupić.  

20210720_202230.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

W tych dominatorach właśnie za farbe sie płaci. Kolegi z pracy ojciec kupil z 3 lata temu mfa, nie pamietam modelu ale cos kolo 4t Zbiornik a heder 6m. takiego claasa zjada a dali za niego nieco ponad 100.

MF 30/32  zje i 108 na miękko . Za taką 98 kupi piękny egzemplarz kilka lat młodszy

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

wzorzec pracy sciągniety od pana z Rossosza  :D 

no ba. od dawna przenoszę na grunt własny.

Opublikowano

Myślę że tak.

W tych dominatorach właśnie za farbe sie płaci. Kolegi z pracy ojciec kupil z 3 lata temu mfa, nie pamietam modelu ale cos kolo 4t Zbiornik a heder 6m. takiego claasa zjada a dali za niego nieco ponad 100.

Nawet mniejszy model mfa 30 z hederem 4.34 opierdoli claasa 98 w try miga 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Prawdopodobnie jutro start, jeszcze z ranca skoczyć po pas od sieczkarni i z 10 koncowek kosy na zapas kupić.  

20210720_202230.jpg

A co z tą kosa ze tyle końcówek potrzebne? Może ustawić trzeba ?

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Takich jak do układu kierowniczego w c360, nożyki to mam paczke gerlachow i balmetow, bagnetow z 10 pewno. 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jakich końcówek? Żyletek/nożyków?

A co z tą kosa ze tyle końcówek potrzebne? Może ustawić trzeba ?

Po usługach jak się kosi tomke oścista to tak jest. Ustawiona perfekt docina wszystko tylko ta j**ana tomka moment konckwki kończy 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

W Ciechominie jakiś holland stoi, @danielursus3pkupuj będziesz kosił 

Widziałem. Rotorowiec, nie dla mnie taki sprzęt. Się z kombajna wyleczylem, chyba że za pół darmo się gdzieś uda wyrwać 

Opublikowano

Takich jak do układu kierowniczego w c360, nożyki to mam paczke gerlachow i balmetow, bagnetow z 10 pewno. 

Po usługach jak się kosi tomke oścista to tak jest. Ustawiona perfekt docina wszystko tylko ta j**ana tomka moment konckwki kończy 

ło matko...............

na tym co ja kosiłem to Ty byś nie ujechał

1 minutę temu, radekz200 napisał:

Luks maszyna na drugim planie 😛😛 

to kupuj

Opublikowano

Sąsiad na drugi rok ma kupić coś, będzie w końcu miał mi kto kosić. 

Myślał o nowym od ruskich, ale jak ich zobaczył jak wyglądają po dwóch latach to odpuścił. 

Zewsząd wyłazi ruda, poszedł by na całego w kukurydzę to po 3 latach durszlak 

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

MF 30/32  zje i 108 na miękko . Za taką 98 kupi piękny egzemplarz kilka lat młodszy

Jak już na temat. Drogie do tych mf części są? Jak w nich z elektroniką bardzo to się jebuta? Dość tanie względem konkurencji 

Opublikowano

Póki mialem napęd starego typu to było pięknie, żadnych problemów. Drewniany targaniec a wytrzymywal więcej jak te pieprzone końcówki, ale tragedii nie było 2-3 na sezon jak po uslugach w perzu sie jezdzilo.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

ścierń jak łaka, jak u Ciebie idzie tyle główek to byś zgłupiał na takim koszeniu

Trawa mu nie przeszkadza, tylko ta tomka za***ana. Szumachery się na tym gownie poddają A co dopiero mówić o tym. Fakt że i końcówki gownolit 

Opublikowano
13 minut temu, danielursus3p napisał:

20210720_202230.jpg

popatrzyłem na sprzęty... i powiem że bez wstążeczek długo nie pojeździ ten pan.... :ph34r:

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Wszystko da radę obejść 

Jest chłopak w okolicy z pojęciem do tego. Tak z 6 wiosek ode mnie i z 6 od Ciebie w kierunku Slawka jadąc drogą 76

Opublikowano

Jak już na temat. Drogie do tych mf części są? Jak w nich z elektroniką bardzo to się jebuta? Dość tanie względem konkurencji 

z częściami nie ma większych problemów jednak CALOWE moga doprowadzić do nerwicy, elektronika to jak wszędzie, jak było odpowiednio dbane i kabelki nie poyebane to będzie chodziło

Był plan na takiego po żniwach ale sie opóźni

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

popatrzyłem na sprzęty... i powiem że bez wstążeczek długo nie pojeździ ten pan.... :ph34r:

Się Nie bój 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

z częściami nie ma większych problemów jednak CALOWE moga doprowadzić do nerwicy, elektronika to jak wszędzie, jak było odpowiednio dbane i kabelki nie poyebane to będzie chodziło

Był plan na takiego po żniwach ale sie opóźni

Podoba się mi cena tych kombajnów 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v