Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

On nawet koło pszczelego nie leżał😁

I syr 🙂

Nabiał na pewno z Piątnicy :ph34r:

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Ty Pudy lepiej słuchaj. złote lata dla nas małych się szykują.

Jak Ty dwa ciągniki masz, rolkę i nową przyczepę to jaki ty małorolny?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

41 minut temu, komizmo napisał:

Ty, a słyszałeś kiedyś o takim powiedzeniu, że karma wraca?

I nie chodzi o rzyganie po weselu😁

No może i wraca

Ale zeszmacić się dla piniędzy to już przesada

Jak młoda kiedyś jak się dowie jak się poczuje.

no ten młody to mnie wpienia sama gębą, ale może dali by Ci Rekordem pojeździć

Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

Tylko większość co na OLX ma po wystawiane  , to nawet nie mają tego na składzie , jak była lepsza sytuacja na rynku to od producenta przychodziło w kilka dni, a teraz kilka tygodni, miesięcy. Dlatego taki zamęt . 

Pojawiały się ogłoszenia, że producenci poszukują pracowników, także albo jest większy popyt na maszyny albo nie ma kto pracować, czyli chodzi o zarobki.

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No ale koło 11 można znowu spać

A co w nocy robić w takim razie ?

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Podobno prognozy dla germańskiej strony polski dziś z ulewami.

Mogłoby tam w holliłud wpier🤐ilc ze 100 l

To rolnik z Hollyłud też Ci podpadł 🙆‍♂️ ?

29*, grzeje.

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Pojawiały się ogłoszenia, że producenci poszukują pracowników, także albo jest większy popyt na maszyny albo nie ma kto pracować, czyli chodzi o zarobki.

ci duzi ceny podnieśli o dużo, natomiast ci mniejsi z tego co widzę ceny zostawili na mniejszym poziomie, ciężej z nimi konkurować jest

Opublikowano
23 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Teraz bedzie pachniało pod Przasnyszem na strefie bo robią Biogazownie i to taka dość potężną :)

No słyszałem coś, mogli by bliżej to ten po ferment bym targał jak zły 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

zadzwoń do Agromilu i zapytaj od razu co z moim turem

Chyba będę robił w te żniwa starą czerpalną 🤷‍♂️

kup duży kosz do taczki

Opublikowano
DANDYS napisał:

szymon09875 napisał:

Połpierscienie wypadly

panewki oporowe, u mnie się skończyło ja wymianie bloku 🤣😂

U mnie na ukręconym wale, remoncie dołu silnika i sprzedaży.

@soltys48 jednak pojenie cielaków w samych klapkach (ja w klapkach, nie cielaki) to nie najlepszy pomysł. 

IMG_20210714_093658.jpg

• Sad 1
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

No słyszałem coś, mogli by bliżej to ten po ferment bym targał jak zły 

Mi rozlali tego trochę zobaczę jaki efekt będzie. Ja mam biogazownia 4km od domu, ale nie wpuszczą każdego z beczką trzeba mieć uprawnienia i badania gleby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v