Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, danielursus3p napisał:

W moim nie jest złe. Ale w mf lepsze 

W 3p zrobiłem na łożyskach od taczki i siłowniku klapy od poloneza 😂 jakiego towara przewalic to starczy raz podskoczyć i cała noc by bujala

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

toż ty miał talerzować od rana. już azot poszedł w atmosferę.

Widać wczorajszy dzień trzeźwiałeś

Azot wczoraj od 6 rano przytalerzowany był.

kurła abstynent zapił 🙉🙈😁

25* bez słońca chwilami

Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

W moim c360 to siedzenie tragedia, poddupie osobno i oparcie osobno. I jakoś wysoko osadzone. W życiu bym takiego fotela nie kupił.

Ja mam u siebie założone z zetora. Dwie pozycje wysokosci ma do ustawienia. W porównaniu do tych chinczykow to super sie siedzi. A teraz jak mam założony orbitrol od bizona i kolumne przerobilem to da sie tym jakos jeździć... 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

GRA O PLON

Jemu to powinni zrobić przymusowe, odpłatne szkolenie z ekonomii i gospodarzenia jako takiego... Jaki idiota byki trzyma tak jak on, nie zabezpieczone, że ciągle biegają po polach?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

jakie masz w swoim byku?

Najlepsze

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ja mam u siebie założone z zetora. Dwie pozycje wysokosci ma do ustawienia. W porównaniu do tych chinczykow to super sie siedzi. A teraz jak mam założony orbitrol od bizona i kolumne przerobilem to da sie tym jakos jeździć... 

ja mam siedzenie z wózka w MTZ orginalny grammer i komfort super

w ferdku mam orginalne siedzenie ifa na poduszce, zrobiłem mu renowację i naprawdę super się siedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ty nie powinien być w polu 🤔🙈

Już skończyłem. Za 2 tygodnie powtórka z rozrywki przede żniwy aby zrobić jeszcze jak czas będzie. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Jeszcze dopisz od kogo🤭

No oczywiście, że Sołtysowe siedzenie :D

Remont kombajnu 99% zakończone, w takie upały się odechciewa

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
15 godzin temu, Łolek napisał:

Tak jak mówiłem wściekliźne i gzy sie nadaje leczyć  ,niekiedy tak bywa ze nic nie daje rady ,ale pomyśl o szczepieniu krów rotavekiem na ok miesiąc  przed wycieleniem i valbazenen na motylice i inne robactwo u mnie się  sprawdza 

Tak , ale jako jedyny z mieście powiatowym na kilka lecznic jeździ w teren i co by nie mówic wiele razy pomógł , tu nie poczekał tylko dobra pilnuj a ja jadę bo się spiesze 

14 godzin temu, Azor07 napisał:

To jak on pieskowi trafi w żyłę jak cielakowi nie potrafi ,porażka . Wyszło na to że było kupić elektrolity i dać do picia .

Innego nie ma , wiele razy pomógł  , takie uroki mieszkania w okolicy nie rolniczej 🤷‍♂️

Opublikowano

O zrzutce się nie wypowiadam - kto chce to wpłaci. Kiedyś tego nie było i jakoś sobie ludzie radzili a jak nie radzili to albo się stoczyli albo pętelka na suchej gałęzi więc jeśli te zrzutki mają komuś pomóc wyjść na prostą to niech tam sobie będą.    Do sądu niech idzie i walczy o swoje.   Odnośnie wiedzy o podstawach ekonomii i prowadzeniu gospodarstwa - już była tu  o nim mowa jak kukurydzę podliczał czy coś tam to  każdy mający trochę pojęcia o tym słusznie śmiał się z tych jego wyliczeń  jak siedział za biurkiem i biznesmena udawał.  Jedno trzeba mu przyznać, że zawzięty jest - pracuje sam lub z pomocą brata i nie ma komfortu że mu  ojciec podpowie lub pomoże w pracach polowych przy sianie. Niejeden młody rolnik by skończył podobnie gdyby nie ojciec który i doradził i pomógł i czasami zastopował błędne decyzje.

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak , ale jako jedyny z mieście powiatowym na kilka lecznic jeździ w teren i co by nie mówic wiele razy pomógł , tu nie poczekał tylko dobra pilnuj a ja jadę bo się spiesze 

Innego nie ma , wiele razy pomógł  , takie uroki mieszkania w okolicy nie rolniczej 🤷‍♂️

Na pieskach mają więcej kasy jak na bydle 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał:

Przydało się. 

Byczek taki że za dwa lata to 700 będzie miał 😂

IMG_20210710_121054.jpg

To chyba na samym sianie będzie rósł 

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Na pieskach mają więcej kasy jak na bydle 

No mają , a i szarpania mniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v