Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj Brat. Daj spokój. Ja w takich sprawach nadopiekunczy wręcz. 

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Bo ja wybredny w każdym calu. A coraz mniej chęci do tego mam, jak widzę co się wokół mnie dzieje i coraz mniej widzę sensu w tym.

Ja nie. Ubzduram sobie coś wieczorem i rano mam. 

Później naprawiam

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

Ja nie. Ubzduram sobie coś wieczorem i rano mam. 

Później naprawiam

To tak tylko jak chcę coś zrobić- uplanuję sobie wtedy sadzić ziemniaki to muszę sadzić, chyba, że leje.

Ale zaczyna mnie zniechęcenie dopadać, po co skoro sam jestem, po co to robić skoro nie ma po co i komu. 

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

O nawet i tam Nasi dotarli

Zawiść i zazdrość wszędzie jest...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Zawiść i zazdrość wszędzie jest...

nie wszędzie. słowo honoru że niczego nikomu nie zazdroszczę. jedynie czasami się pomyśli że fajnie coś tam by było mieć jak ktoś tam.

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tyle to byś szpadlem dla zdrowotności przekopał.

wisz co . dam Ci 100 i przekop mi to co jesień z rozrzutnikiem słomiastego gnoju. za dojazd też zwrócę. reflektujesz?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

nie wszędzie. słowo honoru że niczego nikomu nie zazdroszczę. jedynie czasami się pomyśli że fajnie coś tam by było mieć jak ktoś tam.

Na początku jak widziałem parkę jakąś idącą ulicą to zazdrościłem chłopu powodzenia, teraz tylko patrzę bezwiednie i nic nie myślę.

Ale czasem, masz rację, jak coś widzę u kogoś to chciałoby się u siebie też to mieć. Ot na przykład jakieś narzędzia albo cuś

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

Czyli ktoś miał pług UG "dwójkę" i sobie też kupiłeś 🤔

Nie mogłem się powstrzymać :ph34r:.

8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ale zaczyna mnie zniechęcenie dopadać, po co skoro sam jestem, po co to robić skoro nie ma po co i komu. 

Który tam jest lub jedzie nad morze ? Może by go wziął ze sobą, zmienił by postrzeganie świata.

• Haha 1
Opublikowano

To nie. Ale jak widzisz coś u kogoś, ty też takie coś chcesz mieć albo lepsze a temu u którego to widzisz życzysz jak najgorzej to chyba już tak... 

Przed chwilą, dsbh napisał:

Który tam jest lub jedzie nad morze ? Może by go wziął ze sobą, zmienił by postrzeganie świata.

W życiu, do wody nigdy z własnej woli.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

Czyli ktoś miał pług UG "dwójkę" i sobie też kupiłeś 🤔

Nie mogłem się powstrzymać :ph34r:.

nie łapię?

kurna, czasami to Hubertus by się przydał by mój tok rozumowania pokazać. :D

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
9 minut temu, Kallina86 napisał:

O nawet i tam Nasi dotarli

Może być zdjęciem przedstawiającym na świeżym powietrzu i tekst „Grudge Building w Bejrucie to jeden z najwęższych budynków na Åwiecie Ma mniej niż 1 m szerokości. Właściciel wybudował go żeby zasłonic bratu widok na morze”

Daleko nie trzeba szukać, gdzieś w PL nad morzem gosc kupił ziemię pobudował blok i wystawił mieszkania na sprzedaż jako apartamenty z widokiem na morze. Morze faktycznie było widać, więc mieszkania się sprzedały. A jak się sprzedały to zaraz potem na ziemi przed blokiem (w stronę morza) postawił kolejny blok, zasłaniający widok na morze tym z bloku numer jeden, i znów sprzedali w nim mieszkania jako apartamenty z widokiem na morze.

A że historia lubi się powtarzać to podobno stawiają kolejny blok, przed blokiem nr.2...

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

jak widziałem parkę jakąś idącą ulicą to zazdrościłem chłopu powodzenia

Kiedyś tak miałem jak pracowałem na autoszrocie, że jak szedłem przez miasto i stał gdzieś samochód z karteczką sprzedam to w myślach przeliczałem ile można zarobić jakby go na części rozsprzedał🤣

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś tak miałem jak pracowałem na autoszrocie, że jak szedłem przez miasto i stał gdzieś samochód z karteczką sprzedam to w myślach przeliczałem ile można zarobić jakby go na części rozsprzedał🤣

To się nazywa zboczenie zawodowe. Każdy ma coś podobnego, tylko dostosowane pod siebie.

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik200598 napisał:

oj byś pogadał z moim sąsiadem. stary kawaler. bodajże 61lat. ile On ma planów. tak np w tamtym roku nówkę talerzówkę sobie kupił. czasami mi jeszcze podpowiada co powinienem zrobić by jakiś efekt w przyszłości był.

ja nie wiem, ludzie się rodzą z takim genem? niby brat cioteczny, ale ja Go nie ogarniam czasami.

Opublikowano
13 minut temu, Rolnik200598 napisał:

W życiu, do wody nigdy z własnej woli.

A kto Ci każe do wody włazić ? Leżał byś sobie na plaży i podziwiał widoki :).

12 minut temu, pafnucy napisał:

nie łapię?

kurna, czasami to Hubertus by się przydał by mój tok rozumowania pokazać. :D

Nawet mi nie przypominaj.

8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

To się nazywa zboczenie zawodowe. Każdy ma coś podobnego, tylko dostosowane pod siebie.

Zgadza się. Też to zaobserwowałem u niektórych osób.

Opublikowano
27 minut temu, Rolnik200598 napisał:

To tak tylko jak chcę coś zrobić- uplanuję sobie wtedy sadzić ziemniaki to muszę sadzić, chyba, że leje.

Po co po co. Dla siebie, dla satysfakcji, czy wszystko zaraz trzeba pod kogoś robić?

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Po to żeby ta co kiedyś zaprosiła i odwołała na starość żałowała 😜

Takich to nie jedna jest, i to nie tylko o Pioterze tu myślę 

Opublikowano
15 minut temu, Karol6130 napisał:

Pewnie mnie pozazdrościł bo mam 2 i 4.

Pafnucy mam 3 pary bron ciągnikowych i dwa kultywatory😂

ech te bambry...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v