Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Może coś albo ktoś leży w środku 🤔

Kolor ma jakby dochodził już no i jak kumpel dotknął  strąka to paćka jest

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja nie próbował i chyba nie będę, na chaszcze mam kosy i zdobyłem ostatnio za pół litra następną, bardzo dobrą.

Trasa rowerowa zrobiona, kombajny i prasa zamówione, można by powiedzieć, że żniwa się odbędą, jeśli nie wyskoczą niespodziewane trudności...

Mam nadzieję że w tym roku nie zabraknie sznurka do snopowiazalek i konserw. 

Musiałbyć ustawiony ten chłop co tura na 30 ma 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Do snopowiązałki mam. Do prasy to mnie sznurek nie obchodzi, u nas daje prasujący a klient tylko płaci i zwozi.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ty to chruszcz jeszcze, ale co starsi pamiętają, że w czerwcu/lipcu w dzienniku telewizyjnym lub kronice można było usłyszeć informację o tym, że statki ze sznurkiem wypłynęły już z ameryki i niebawem dotrą do naszych portów.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Do snopowiązałki mam. Do prasy to mnie sznurek nie obchodzi, u nas daje prasujący a klient tylko płaci i zwozi.

Po co ci sznurek do snopowiazalek? 

4 minuty temu, Bananek napisał:

Ty to chruszcz jeszcze, ale co starsi pamiętają, że w czerwcu/lipcu w dzienniku telewizyjnym lub kronice można było usłyszeć informację o tym, że statki ze sznurkiem wypłynęły już z ameryki i niebawem dotrą do naszych portów.

To lniane chyba było nie? 

Opublikowano

Ostał się z przeszłości a cholera wie co mi do łba kiedyś strzeli, może snopowiązałka się pojawi... 

Opublikowano

zniwa zaczete-na razie w okolicach gryfic na zachodnim pomorzu ,jeczmien zalalo na naczepie , 3 pokosy zrobili i pompa.teraz przeszla druga..

rolnik jak tam pogoda u nas ??

Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Mogą być 

20210705_172048.jpg

20210705_172020.jpg

20210705_172043.jpg

Dzięki. Coś się poduma

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Pjoter, a ile masz tego sznurka? dam Ci pomysł na zarobienie na tym.

To jest na zapas, artefakt nie do sprzedania. Może kiedyś do snopowiązałki trzeba będzie wrócić albo nawet do kosy.

1 minutę temu, jacus napisał:

Grzeje, 28 stopni i palnik.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

zniwa zaczete-na razie w okolicach gryfic na zachodnim pomorzu ,jeczmien zalalo na naczepie , 3 pokosy zrobili i pompa.teraz przeszla druga..

Młody dzwonił że gdzieś pod Wolinem koszą,

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Pafnucy czekam 😛

16255009032792718114846666424986.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik200598 napisał:

To jest na zapas, artefakt nie do sprzedania. Może kiedyś do snopowiązałki trzeba będzie wrócić albo nawet do kosy.

Grzeje, 28 stopni i palnik.

Pewien człowiek by się ucieszył z tego

28 minut temu, Bananek napisał:

Pjoter, a ile masz tego sznurka? dam Ci pomysł na zarobienie na tym.

Kiedys  pletli takie coś do kwiatów wieszania z tego 

Opublikowano

Mięso do wedzenia takim sznurkiem się okrecalo. 

Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Chyba z 17 mm spadło ,ale przez pół godziny dawało ,Według radarów to był pikuś ,a w realu😱 ,dobrze że bez wiatru

Nie wiem ile u mnie spadło, ale już dawno takiego deszczu nie było. 

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

dokladnie przed mostem przy wjezdzie na wyspe. gdzies 15 byla, 

Lex kosił a xerion z 3osiowa odwoził,słomy nie cieli

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

I pada  :o taka pogoda na urlop 🥳 trza w saunie napalic :D

Gdzie pada?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v