Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Może coś albo ktoś leży w środku 🤔

Kolor ma jakby dochodził już no i jak kumpel dotknął  strąka to paćka jest

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja nie próbował i chyba nie będę, na chaszcze mam kosy i zdobyłem ostatnio za pół litra następną, bardzo dobrą.

Trasa rowerowa zrobiona, kombajny i prasa zamówione, można by powiedzieć, że żniwa się odbędą, jeśli nie wyskoczą niespodziewane trudności...

Mam nadzieję że w tym roku nie zabraknie sznurka do snopowiazalek i konserw. 

Musiałbyć ustawiony ten chłop co tura na 30 ma 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Do snopowiązałki mam. Do prasy to mnie sznurek nie obchodzi, u nas daje prasujący a klient tylko płaci i zwozi.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ty to chruszcz jeszcze, ale co starsi pamiętają, że w czerwcu/lipcu w dzienniku telewizyjnym lub kronice można było usłyszeć informację o tym, że statki ze sznurkiem wypłynęły już z ameryki i niebawem dotrą do naszych portów.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Do snopowiązałki mam. Do prasy to mnie sznurek nie obchodzi, u nas daje prasujący a klient tylko płaci i zwozi.

Po co ci sznurek do snopowiazalek? 

4 minuty temu, Bananek napisał:

Ty to chruszcz jeszcze, ale co starsi pamiętają, że w czerwcu/lipcu w dzienniku telewizyjnym lub kronice można było usłyszeć informację o tym, że statki ze sznurkiem wypłynęły już z ameryki i niebawem dotrą do naszych portów.

To lniane chyba było nie? 

Opublikowano

Ostał się z przeszłości a cholera wie co mi do łba kiedyś strzeli, może snopowiązałka się pojawi... 

Opublikowano

zniwa zaczete-na razie w okolicach gryfic na zachodnim pomorzu ,jeczmien zalalo na naczepie , 3 pokosy zrobili i pompa.teraz przeszla druga..

rolnik jak tam pogoda u nas ??

Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

Mogą być 

20210705_172048.jpg

20210705_172020.jpg

20210705_172043.jpg

Dzięki. Coś się poduma

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Pjoter, a ile masz tego sznurka? dam Ci pomysł na zarobienie na tym.

To jest na zapas, artefakt nie do sprzedania. Może kiedyś do snopowiązałki trzeba będzie wrócić albo nawet do kosy.

1 minutę temu, jacus napisał:

Grzeje, 28 stopni i palnik.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

zniwa zaczete-na razie w okolicach gryfic na zachodnim pomorzu ,jeczmien zalalo na naczepie , 3 pokosy zrobili i pompa.teraz przeszla druga..

Młody dzwonił że gdzieś pod Wolinem koszą,

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Pafnucy czekam 😛

16255009032792718114846666424986.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Rolnik200598 napisał:

To jest na zapas, artefakt nie do sprzedania. Może kiedyś do snopowiązałki trzeba będzie wrócić albo nawet do kosy.

Grzeje, 28 stopni i palnik.

Pewien człowiek by się ucieszył z tego

28 minut temu, Bananek napisał:

Pjoter, a ile masz tego sznurka? dam Ci pomysł na zarobienie na tym.

Kiedys  pletli takie coś do kwiatów wieszania z tego 

Opublikowano

Mięso do wedzenia takim sznurkiem się okrecalo. 

Opublikowano
12 minut temu, kizak napisał:

Chyba z 17 mm spadło ,ale przez pół godziny dawało ,Według radarów to był pikuś ,a w realu😱 ,dobrze że bez wiatru

Nie wiem ile u mnie spadło, ale już dawno takiego deszczu nie było. 

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, jacus napisał:

dokladnie przed mostem przy wjezdzie na wyspe. gdzies 15 byla, 

Lex kosił a xerion z 3osiowa odwoził,słomy nie cieli

Przed chwilą, szymon09875 napisał:

I pada  :o taka pogoda na urlop 🥳 trza w saunie napalic :D

Gdzie pada?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v