Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

Ile czasu to się będzie goić ?

@pafnucy całego nie obejrzałem ale ładny ten Kock. Tam jest tak wysprzątane, czy to na potrzeby telewizji ?

Jak pokazali Złotów, to az w szoku bylem. Potrafia z dobrej perspektywy pokazać. 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Za 108 000 🙆🏻‍♂️

To juz lepiej 3 ha ziemi sprzedać  i mieć razem 200 000 na koncie i robić na mniej  tym co jest i być bogatym.

A 60 za fergusona? Tez trza było sprzedać ziemię i robić 3512:o 

34 minuty temu, pafnucy napisał:

Malbork. jak ja lubiłem tam łazić...    łoj dawno było... 😥

ooo i Sopot. tyż piknie...

Moja mi głowę suszy, trza bedzie chyba do Malborka tez wjechać...

Opublikowano

Na poważnie. Na 3ha bym musiał z 8km jechać, 3 to obok takiego brudasa są co mu non stop krowy w to wychodzą. Na uj mi się użerać. Jak by się zgodził na taką stawkę to już ja bym porządek zaprowadził z tymi krowami. 

Opublikowano
40 minut temu, Karol6130 napisał:

I na te te 🎈🤭

To tam u was chyba któryś teściową posuwał? :D

Opublikowano
43 minuty temu, bratrolnika napisał:

żarcie mega, porcje jak dla Pudziana

Te pierogi z byle czym to pewnie to co z talerzy zbiorą i przemielą :D

Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Mają

Wiem bo moja żona wypatrzyla, ma taki sam po dziadku

Może być tak jak @Agrest mówi

Jakbym nie kupił to by nie było. Za to popatrz na to, same damskie, choć co do Czajki na bransolecie mam wątpliwości ale reszta na pewno i wszystkie na chodzie. Mało brakowało i bym się pierścionka kiedyś pozbył... Całe szczęście, że paluszki miała za drobne...

20210704_141608.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

No nie ja 

Się śmieje tylko ;)

Opublikowano
28 minut temu, Partyzant85 napisał:

Te pierogi z byle czym to pewnie to co z talerzy zbiorą i przemielą :D

Nie wiem, nie zaryzykowałem

Podobno lokalny przysmak gęsina, w różnych postaciach

O, dla ciebie to wsk-ek było z 25sztuk, w tym wersję rajdowe jakieś, croosowe itp. 

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Miałem nadzieję że ominie

Podmuchaj na chmury w stronę południa- południowego zachodu to do mnie przywieje. Jak nie popada to jutro muszę podlewać warzywa i ogóry.

Opublikowano

Z miłą chęcią bym wysłał, ale mnie nikt nigdy nie słucha 👀 Coś czuję że Augustów będzie dzisiaj znowu pływał, bo jaka ściana deszczu poszła, ino szum tylko słychać i wrony spieprzają z krzykiem 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Bardzo przydatny. 

Głównie w stodole

1 godzinę temu, Bananek napisał:

wiele? identyczny na złomie kupiłem z dwa lata temu za 180zł. było ich wtedy 27 sztuk. trzeba było zabrać wszystkie, byłbym do przodu kilka ładnych złotych.

450 wydaje mi się ,że się opłacało. Do wymiany zbiornik na olej. 

Opublikowano

Paleciaka kiedyś za 200 bratu przytargałem, kółka trochę zużyte, ale da się z tym żyć. Przydaje się do wszystkiego, bardzo dobrze wydane pieniądze

Tylko nasz chyba ten dłuższy jest od tego twojego

Opublikowano

100 koników poradzi z takim, żeby ta robota wyglądała jak należy , żeby dobrze wymieszane wszystko było?

8593_8654870030741.jpg

Opublikowano (edytowane)

koni powinno dac rade,gorzej z kucykami..

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

No nie ja 

po sadzecku znam taki przypadek ze mloda sie zasiedziala ,wiec ziec nie mogl sie doczekac i wzial za tesciowa😛.

pogoda na pomorzu zachodnim zmienna, rano pochmurno, potem pogodnie,znowu pochmurno ale teraz slonce wyszlo i trzeba sie poopalac.

jechalem wczoraj przez pzl 11 i takie jastrowie to ladne miasteczko-nawet  ie wiedzialem ze istnieje

Edytowane przez jacus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v