Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak tak jezdze po klientach, to zauważyłem, że ten który sam sie dorobił w 90% jest normalnym człowiekiem. Najgorsze uje to te co albo dostali wszystko, albo sie nakradli.

Święta prawda. Nie jeden z milionami pomoże i uszanuje człowieka a zdąży się i taka menda że do wszystkiego się czepia i szacunku nie ma.

3 minuty temu, Kallina86 napisał:

Kiedy? 

Jeszcze nie wiem mam nadzieję że w tym tygodniu w piątek pobrali próbki na posiew jutro wyniki.

4 minuty temu, Agrest napisał:

To co konkretnie ci kroić będą?

Jakiś zabieg laparoskopowy czy pełna ingerecja i otwarcie?

Otwarcie szyi i wycinanie części tchawicy. 

Mówią że tu sporo tego robią ludzie zjeżdżają z całej Polski. Teraz w pokoju jeden jest od Zbuczyna drugi z Suwałk. Ale oni z płucami

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Prawda? 🤣 parobasie co Ty wiesz o życiu🤣

Parobasie 🤣 jak widać po tym co pisałeś że stara Ci gospo pomniejszyła to ja mam tu więcej do powiedzenia od Ciebie 😂 możesz na mnie pisać i czarna d*pa, to tylko odpowiem wyliz to będzie biała 🙈 bajkopisarzu 

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Ja na 20ha kupiłem 6garów. Jak się bawić to się bawić drzwi wy***ać snopek wstawić.😁😁😁

Tomek zależy kto do czego potrzebuje  ja do rozsiewacza zgrabiarki   i opryskiwacza zapinam 309 a to 95 kucy  i nie myślę czy mokro czy sucho tylko kita rura

Opublikowano

Ze znajomym rozmawiałem. Leżał pod tlenem na covid, to mówi że tlen tak wysuszył mu drogi oddechowe że dojść nie może do siebie. 

Opublikowano
6465 napisał:

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

raczej coś się trafi. oglądaliśmy mccornik, case, mtz i ursusa ale narazie niewiadomo co się wybierze

🙄😂 jo na 15 ha z czego 75% to łąki 😂

Ja na 20ha kupiłem 6garów. Jak się bawić to się bawić drzwi wy***ać snopek wstawić.😁😁😁

my to bardziej z tych zawziętych. te 15 ha + usługi obrabiamy dwoma c-330. do tej pory od poczatki sezonu ( połowa marca ) zrobiły już po 70 mth.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

To powikłania po tracheotomii?

Tak odleżyna i blizna po prostu zmniejszony przepływ powietrza, 2 razy rozszerzane i zpowrotem wraca. Mówią że najlepsze rozwiązanie to wyciąć.

Opublikowano
Łolek napisał:

Tomek zależy kto do czego potrzebuje  ja do rozsiewacza zgrabiarki   i opryskiwacza zapinam 309 a to 95 kucy  i nie myślę czy mokro czy sucho tylko kita rura

u mnie w rozsiewaczu 312 😁 jadę na skład sypię 1-1.2tony i w pole...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, debrzyna napisał:

I to skutek covidu ?

Powikłania po covid. Jak wyżej.

7 minut temu, Łolek napisał:

Ja siewke kupiłem do c360. A jakoś latam z nią MF. Bo wygodniej i nie siądzie na mokrym.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Otwarcie szyi i wycinanie części tchawicy. 

Ile czasu to się będzie goić ?

@pafnucy całego nie obejrzałem ale ładny ten Kock. Tam jest tak wysprzątane, czy to na potrzeby telewizji ?

Opublikowano

Jak nie będzie powikłań to po operacji 7-10 dni w szpitalu i do domu. Chciał bym żeby już to minęło. 

Dobrze że choć jest tu vifi. Bo telewizorów nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

@pafnucy całego nie obejrzałem ale ładny ten Kock. Tam jest tak wysprzątane, czy to na potrzeby telewizji ?

jest czysto. no oczywiście bywa po bokach niezbyt, ale w centrum oki

kilka lat temu rewitalizacja rynku była i sporo się zmieniło.

historia Kocka też ciekawa jak na takie miasteczko.

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Parobasie 🤣 jak widać po tym co pisałeś że stara Ci gospo pomniejszyła to ja mam tu więcej do powiedzenia od Ciebie 😂 możesz na mnie pisać i czarna d*pa, to tylko odpowiem wyliz to będzie biała 🙈 bajkopisarzu 

Ciebie to tylko jechać wyjaśnić. Pusty łeb ro***erdolic , może trochę nabierzesz szacunku i pokory. Ta twoja lejdi musi mieć na prawdę nie równo pod kopułą utrzymując takie coś jak ty. Jak można się tak kurwić jak ty to ja nie wiem. 

Opublikowano (edytowane)

@pafnucy a Ty należysz do Kalwinów :ph34r: ?

Historia faktycznie ciekawa, można powiedzieć że dużo Kock przeszedł.

Nawet pafnucek na forum jest, nie tylko pafnucy :).

Edytowane przez dsbh
dopisek
Opublikowano

I po tym zabiegu można mówić normalnie, czy trzeba czekać aż się wszystko wygoi ?

A bo ja wiem🤔 mam nadzieję że na to pytanie odpowiem po wszystkim.

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

A bo ja wiem🤔 mam nadzieję że na to pytanie odpowiem po wszystkim.

Tak jak czytam co piszesz to daje do myślenia. Szczepić się czy nie, cały czas nie wiem co robić.

Jakub to Kuba.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Takie głupie pytanie. Czy jest imię Kuba? Czy to jest Jakub?🤔🤔

Synowi dałem Jakub.

Nie spotkałem się z urzędowym Kuba.

Opublikowano

To jest każdego decyzja, ja nikogo nie namawiam i nie odradzam. A na temat korona wirus nawet nie zaglądam bo tam sami znawcy.

Tak jak czytam co piszesz to daje do myślenia. Szczepić się czy nie, cały czas nie wiem co robić.

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

Ciebie to tylko jechać wyjaśnić. Pusty łeb ro***erdolic , może trochę nabierzesz szacunku i pokory. Ta twoja lejdi musi mieć na prawdę nie równo pod kopułą utrzymując takie coś jak ty. Jak można się tak kurwić jak ty to ja nie wiem. 

Pracujemy na to co mamy obydwoje i od mojej to z daleka... Nie wiem może u Ciebie stary robi na siebie, a matka ma co on nie dojje. Dziwne wzorce Ci wpoili i tyle 🤦‍♂️jestem sobą i do nikogo się nie dopasowywuje, mam swoje zdanie i tyle nikomu w dupe nie zamierzam wlazic 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Synowi dałem Jakub.

Nie spotkałem się z urzędowym Kuba.

Do przykładu Magda i Magdalena jest jak gdyby oddzielne imię. Spotkałem się z czymś takim 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v