Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja Iveco nigdy 150 nie przekroczyłem. W swoim życiu najwięcej jechałem fordem Sierra 2.0. licznik pokazywał 200km/h było to przeszło 20lat temu. Wtedy byłem młody i głupi. 

Mój rekord 278 e klasą 🙃

Opublikowano

140km/h Dajhajsu z 5 osobami na pokładzie. Ale to po roku od zdania prawka, teraz więcej niż 100 to nie...

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

6 lat temu złożyłem podanie o przesunięcie lub usunięcie słupa bo ograniczał mi plac budowy.

Budynek stoi już 4,5 roku, a wiosną dopiero tego słupa usunęli, krańcowy na lini wymienili na okrągły wibroprasowany.

U mnie stwierdzili ostatecznie, że cała linia jest do modernizacji ale na razie jej nie planują w tym rejonie.

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Nie wiem, nie znam się. W każdym bądź razie jak stoimy obok siebie to wyglądamy co najmniej komicznie.

Takie zagorzałe to tylko te dwie. No i ze 3 takie spokojniejsze.

To ciężki temat. Dwie to by jeszcze przegadał ale pięć to trochę trudniej. Każda powie słowo i hałas jak na targu :).

@Kallina86 doradziła byś koledze co robić w takim przypadku :) ?

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

To ciężki temat. Dwie to by jeszcze przegadał ale pięć to trochę trudniej. Każda powie słowo i hałas jak na targu :).

Nic. Jeszcze się w domu naradzamy czy w ogóle pójdziemy. Ale wygląda na to, że muszę ratować sytuację, bo matula nie chce iść, a jak ona nie to i ojciec nie. Twierdzi, że już za stara na to, ledwo chodzi to nici z tańca, wypić nie pije. Więc pewnie chcąc nie chcąc będę musiał iść choć mam mieszane alkohole z tych uczuć...

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie widzial ktoś gdzies moich chęci? 

Pewnie poszły na piwo razem z moimi

Opublikowano
Agrest napisał:

Mnie najbardziej to jebnięcie dobiło. Błysk i huk nie do opisania.

u mnie jak kiedyś w słup i linie pierdyknęło to ten elektroniczny licznik ''otworzyło'' błysk łup i swąd

Opublikowano

4 minuty temu, dsbh napisał:

@Kallina86

Babek pinć, a ja sam, co ja bidny zrobić mam....

Trzeba kawalerów z forum zebrać niech jadą pomóc Piotrowi, dla każdego po jednej, będą równe szanse

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Nic. Jeszcze się w domu naradzamy czy w ogóle pójdziemy. Ale wygląda na to, że muszę ratować sytuację, bo matula nie chce iść, a jak ona nie to i ojciec nie. Twierdzi, że już za stara na to, ledwo chodzi to nici z tańca, wypić nie pije. Więc pewnie chcąc nie chcąc będę musiał iść choć mam mieszane alkohole z tych uczuć...

Ostatecznie idź nawet sam na chwilę. Przynajmniej sąsiad później nie będzie na Ciebie krzywo patrzył.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

dla każdego po jednej, będą równe szanse

Nie no, właśnie ta jako jedyna sama jest, reszta ma jakiś tam swoich kochasiów. 

Opublikowano

Mi parę lat temu wywaliło puszki w chałupie, ale nic nie uszkodziło.

Dalszemu sąsiadowi zjarało całą instalację w chałupie.  Wzywał straż bo kable się topiły w ścianie 

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Babek pinć, a ja sam, co ja bidny zrobić mam....

Trzeba kawalerów z forum zebrać niech jadą pomóc Piotrowi, dla każdego po jednej, będą równe szanse

Trzeba by gregora wysłać to by sobie sam poradził :).

Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał:

Po tym jak kolega napisał, że na dzień kobiet jeśli już to goździki się kupi, to staram się nie wnikać w to co pisze.  

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
12 minut temu, Kallina86 napisał:

Po tym jak kolega napisał, że na dzień kobiet jeśli już to goździki się kupi, to staram się nie wnikać w to co pisze.  

Ot i widzisz- to tylko namiastka tego jakie katusze ze mną by były.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

34 minuty temu, superfarmer02 napisał: a to wcześniej, skręcałes obok mojego pszenżyta 😉. swoją droga a też ostatnio ieździłem w twoich rejonach czerwoną L Gdzie mnie tu z tą Elką!!!! Czyli gdzie jeździłeś??? Na Skierniewice???

Zakrzew, kozłów i te okoliczne wsie. mieliśmy jechać na Skierniewice ale wyszło tak że w wiskitkach już zjechaliśmy 🤪

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Kallina86 napisał:

To trzeba być chociaż trochę romantykiem 

FB_IMG_1624833008983.jpg

51 minut temu, dsbh napisał:

Nie dysponuje aktualnie wolnym czasem, już dym był bo myślałem że Merylin nie ma tu że mną i taką dupeczka na rowerze pod gadałem 🙈🤦‍♂️

51 minut temu, dsbh napisał:

Nie dysponuje aktualnie wolnym czasem, już dym był bo myślałem że Merylin nie ma tu że mną i taką dupeczka na rowerze pod gadałem 🙈🤦‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

140km/h Dajhajsu z 5 osobami na pokładzie. Ale to po roku od zdania prawka, teraz więcej niż 100 to nie...

phu tyle to ja na jazdach musiałem jechać🙄

6465 napisał:

To superfarmer z Żukowa?

okolice szpitala

bratrolnika napisał:

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Zakrzew, kozłów i te okoliczne wsie. mieliśmy jechać na Skierniewice ale wyszło tak że w wiskitkach już zjechaliśmy 🤪

To czym Ty jechałeś???? Na C lejce robisz????

dzie tam panie na b dopiero 🤪

soltys48 napisał:

ten już tydzień temu wystartował

nie jestem.pewien ale ten film chyba co roku jest dodawany jako " pierwsze żniwa w Polsce " 🤷🏻‍♂️🙄

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

phu tyle to ja na jazdach musiałem jechać🙄

Z początku tak jeździłem, szybko, dynamicznie, dopóki mandatu nie dostałem. Teraz się starzeję, to i coraz wolniej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v