Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jaki, jaki ? 

No jak jaki? na dwa fronty działasz? Sławka córkę tyż bałamucisz?   :P

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Mnie nie licz, "kto gra w karty ten ma łeb obdarty".

Wujasowi całkiem dobrze się wiedzie, 6 mieszkań na Olsztynie, 4 samochody i w złocie sporo zainwestowane. Ale obdartego łba to nie ma 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Spokojnie. Daniel podąża za modą, więc i ja próbuje. Mamy modny i nowoczesny związek otwarty xD 

A to sorry, skoro lubisz trójkąty.   :D

Opublikowano

związek

Chiba radziecki...🤔

Posejdon zrobiony, zwierze nakarmione, pora na rower chyba.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

6 mieszkań na Olsztynie, 4 samochody i w złocie sporo zainwestowane

I na co mnie tyle, mam ile mam, a takie granie to pierdzielę, jeszcze przegram wsio i potem pod most. W karty to czasem starsze małżeństwa grywały o emerytury...

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Spokojnie. Daniel podąża za modą, więc i ja próbuje. Mamy modny i nowoczesny związek otwarty xD 

Tyle lat poszukiwań. Aż łezke uroniłem😂

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Oby problemów ze słuchem nie było, bo ja swoje powiedzieć muszę i to nie do ściany.

To pasuje. I tak szybko zapomnę kto na mnie krzyczy 

Opublikowano

Ja tak średnio, ale ja Daniel lubi to co ja mu będę żałowała póki może xD 

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Oby problemów ze słuchem nie było, bo ja swoje powiedzieć muszę i to nie do ściany.

Mhm.  Raz tak raz tak 🤭🤔

Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

No jak jaki? na dwa fronty działasz? Sławka córkę tyż bałamucisz?   :P

Ja podążam za modą 😌

Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

Ja tak średnio, ale ja Daniel lubi to co ja mu będę żałowała póki może xD 

A ja za Ciebie o mało głowy nie dałem, niech to szlag, lepiej niczego nie dawać.    xD

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kallina86 napisał:

Ale ja nie zapominam za co xD 

No to może faktycznie Daniela sobie jeszcze zdążysz wychować bo młody. A ja do końca życia będę się zastanawiał co ranek co ta krzycząca kobiety tu robi 😉

A Ty dalej będziesz krzyczeć że w 2022 źle odołożyłem mleko do lodówki 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, danielursus3p napisał:

To w końcu młodsi Ci się podobają 😌

Zabierasz się po huju fachowo, od wczoraj już trzy takie same poważne gafy popełniłeś i dalej podkreślasz. 

• Like 1
Opublikowano
jarecki napisał:

18 minut temu, DANDYS napisał:

no do ptaszków ale też coś koło 2tysza ha

nie za bardzo , szwagier ma nature 2000 to chyba 1,5 tys zapłacił za jakieś wyszukanie ptaszków czy roslin , pakietów niektórych nie da sie łączyć .              

w naszym przypadku też coś koło 2tys botanik wziął ale później armir to oddaję

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Zabierasz się po huju fachowo, od wczoraj już trzy takie same poważne gafy popełniłeś i dalej podkreślasz. 

Wczytaj się konkretnie koluniu🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

37 minut temu, JarekBazydlo napisał:

U nas za 4b-5 klasę ziemia po 50-65tys zależy jaki kawałek a za 4a-3 cena od 80tys nawet już do 120tys.

A w okolicach Przasnysza słyszałem że już po 170tys cenią.

Znajomy na działki kupił 5ha z miesiąc temu na przasnyszu. Ale dopiero za 5 lat myśli to dzielić i rozsprzedawac 

W jakiej cenie chwalił się?;)

Przasnysz fajnie się rozwija ale to dzięki strefie przemysłowej.

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

@Agrest

Ty tony oprysków lejesz

Czy tebu jak zostanie z 5 l w opryskiwaczu to on zaszkodzi ziemniakom?

Czy myć dokładnie przed stonką?

Nie zaszkodzi. 

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

Rysiek będą dzownic do. Ciebie dlaczego jeszcze nie zaszczepiony

Dzwonili już do Ciebie? Ja już śpiewke wymyślę 😌

Opublikowano

Pany, wypłukało mi ziemniaki. Jakieś pomysły? Redlić jak obeschnie? Choć 2x kropione od chwastów, rządków nie znać- zrównane, krzaki w całości wypłukane razem z bulwami...

Opublikowano

chociaż PiS straciło większość, tylko teraz odeszli że swojej woli czy PiS im kazał , i dalej będą jedni przy korycie 🤔i jeszcze Kukiz że szmacony

danielursus3p napisał:

Przed chwilą, DANDYS napisał:

Rysiek będą dzownic do. Ciebie dlaczego jeszcze nie zaszczepiony

Dzwonili już do Ciebie? Ja już śpiewke wymyślę 😌

nie, ale też czekam żeby zadzwonili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v