Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Agrest napisał:

17 minut temu, XTRO napisał:

Czyli nie wiadomo jak. U nas pół nocy prądu nie było a tel mi się rozładował i nie miałem jak sprawdzić/naładować 

Ładowarka w samochodzie😉

klapek na nodze 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

18 litrów w nocy. Ale piorunowało. na szczęście bez szkód. zaraz do szkoły ostatni raz w tym roku szkolnym. świętujecie dziś?

To jeszcze wpier..l i wakacje 🙄

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Pierwszy dzień, a ma padać, ciekawe czy zmoknie 

IMG_20210625_082354.jpg

Wczoraj się ocielila to jeszcze nie obsechl a już deszczem dostał cielok 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/czechy-tornado-uderzylo-w-poludniowe-morawy-sa-setki-rannych-nagranie/wyhs4kv

@6465 Tomek a ta żmijka na dole nie ma skrętnych kół , i łatwo się tym manewruje ?

Nie ma trochę ciężko ją planowałem założyć ale kosz by sporo poszedł do góry. Koła już mam. Jak jest na 8 metrów to kosz się robi lekki i spoko się nadrzuci. A jak skróciłem na 6 to sporo ciężej.

Opublikowano
11 minut temu, pafnucy napisał:

a trza iść w prasie pogrzebać....

Tak z ciekawości co się zepsuło? 

FB_IMG_1623914420973.jpg

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Gazety będzie przeglądał 😜

To już mu tylko patrzenie pozostało? 🙄🤨

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

FB_IMG_1623914420973.jpg

To już mu tylko patrzenie pozostało? 🙄🤨

Z anonsami 😂

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a po co? 😁 rodo 😎

O to to, później będą dzwonić 

Opublikowano (edytowane)

Jak my mielibyśmy dokładać z jakiejś kasy spoza gospodarstwa żeby to się kulało to uj nie interes. Dawno by łąki w ekologi były i konie by spacerowały 

4 minuty temu, slawek74 napisał:

nie znata chłopa jeszcze by was obu przeskoczył 😁😜

Z jednej kieszeni to by nas obydwu kupił 

Edytowane przez gregor1284
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak z uprzejmości. Nic. Bo uprzedzam awarię i wymieniam zapobiegawczo. 

Opublikowano

Mnie to pewno już dawno przeskoczył, ale wiem po sobie że się pracowało i wypłata szła na to samo konto co i z gospodarstwa. I żeby jakoś za dużo było to nie zauważyłem.

Ale to może wina h*jowej wypłaty i jeszcze gorszej gospodarki.🤔

• Haha 2
Opublikowano

Co raz bardziej jestem przekonany że nie ma żadnego. 

Jeszcze tylko żniwa zebrać i qq sprzedać. A od wiosny wszystko w dzierżawę puszczę. I na etat. Jak będzie bida to maszyny będę handlował i co rok wakacje pod palmami.

Opublikowano

Siać coś wysokobiałkowego byle dla oka było i zbierać talerzówką. Śpisz spokojnie bi nie martwisz się o warunki atmosferyczne a dopłata wpada. Jak nie masz bydlakow to i certyfikat eko jakiś i dodatkowa kasa. 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Co cicho? Trzeba pisać jak jest😁 

Nie robię nic kosztem czegoś innego, wygod czy innych tego typu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v