Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie tam. Turyści przebijają. Nawlazilo tych golodupcow w Augustowie i rzeka mi zaczyna wylewać w dobie suszy 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Odsłoniłem okno i popatrzałem to aż zdziwienie jak zboźa ozime za dziś zbielały, taką ładną gość miał pszenicę, rano zielona a teraz jasna się zrobiła.

Nie trzeba miesiąca bez opadów wystarczy 33° słońce i wiatr i żywe schnie jak skoszona trawa.

Dokładnie, u nas tydzień po 33 i podpaliło zboża i trawy. Tylko w cieniu zielono. Dziś pada od rana, spokojnie ale kilka dni za późno.

Opublikowano

Oj Gregor możliwe że wtedy i jakaś Aneta też się przejechała 😉

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ten typ to rafatus, a ta dziunia ma pseudonim Cinderella. Zalał jej formę na streamie a potem wymył patelnie do czysta 🤦‍♂️

Dosyć dziwne rzeczy oglądasz :P. Chociaż ostatnio dowiedziałem się że istnieje taki ktoś jak Syntol.

27 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Toż tamtą sobotę i niedzielę spadło 41 l, wilgoć w ziemi jest tylko spiekota i wjater żywcem suszy. 

Być może u Ciebie u mnie nic od początku miesiąca.

Opublikowano
HF86 napisał:

Gdzie tam. Turyści przebijają. Nawlazilo tych golodupcow w Augustowie i rzeka mi zaczyna wylewać w dobie suszy 

szwagier gada na tych z BIA BI stonka albo szarańcza. na weekend lecą nad wodę jak poebani. szwagier z siostrą mieszkają w Augustowie to na weekend spieprzają na wioskę, bo mają tam działkę. chociaż cisza. A to przychodzi piątek, sobota to tylko huk na ulicach miasta. O jeziorach nie wspominając.

Opublikowano
pafnucy napisał:

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A tak łyknąć dla ochłody jedno dziennie. Póki jest po 2.19 to trzeba wziąć na zapas.

U już myślałem że dla mnie... ☹️

mam kilka łomży jak chcesz to dam z pół... butelki małej 🤣🤪😉

Opublikowano
56 minut temu, Ursus932 napisał:

A co nie staje Ci 

To dużo orzechów jedz , a nie chemią się faszerować 🤦‍♂️

Dla bydła ,Ty uważaj bo ☝️☝️ się  znerwuje na cie 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

szwagier gada na tych z BIA BI stonka albo szarańcza. na weekend lecą nad wodę jak poebani. szwagier z siostrą mieszkają w Augustowie to na weekend sp***rzają na wioskę, bo mają tam działkę. chociaż cisza. A to przychodzi piątek, sobota to tylko huk na ulicach miasta. O jeziorach nie wspominając.

Ta szarancza lub biedo elyta blokuje całe miasto. Cholota nawet nie wie że się po sobie sprząta. Co rusz jeszcze zjeżdżają żeby bunkier obejrzeć to ciężko 500 metrów spaceru bo oni na chwilę a auto klimatyzowane to oni tylko po trawie pojadą . 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Dla bydła ,Ty uważaj bo ☝️☝️ się  znerwuje na cie 

Eee a dlaczego 😜

Opublikowano

Nawet chmurki na niebie, żar leje się z Nieba  Może coś pomoże 

16243812244637061760299775540124.jpg

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

Dosyć dziwne rzeczy oglądasz :P. Chociaż ostatnio dowiedziałem się że istnieje taki ktoś jak Syntol.

Być może u Ciebie u mnie nic od początku miesiąca.

Rafatusa, rafonixa, magicala kiedyś oglądałem. Lubię śmiać się z patologi i biedy intelektualnej. Teraz nie oglądam, teraz jestem tu 😂

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, Bananek napisał:

szwagier gada na tych z BIA BI stonka albo szarańcza. na weekend lecą nad wodę jak poebani. szwagier z siostrą mieszkają w Augustowie to na weekend sp***rzają na wioskę, bo mają tam działkę. chociaż cisza. A to przychodzi piątek, sobota to tylko huk na ulicach miasta. O jeziorach nie wspominając.

U nas to śledzie mówią na tych na blm itp tablicach 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v