Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolnictwo i krowy to ciężka praca i nie tylko fizyczna a nawet bardziej umysłowo strategiczna to trzeba naprawdę lubić i rozumieć i cały czas rozwój

Daniel a co robi taki prezes 🤔 ja w wieku 6 lat chciałem być dyrektorem 😁

Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

A ty pewnie tydzień po chrzcie już gnój wywalales. 😀. Robi dziewucha nie narzeka i to się licz. 

Jeszcze ma czas :D zaraz sie zacznie szkoła srednia, imprezy. 

13 minut temu, danielursus3p napisał:

To jeszcze nie mów hop. Teraz najgorszy wiek. Ja np w tym wieku to chciałem być prezesem spółki giełdowej 🙉

A teraz nie chcesz ? 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, slawek74 napisał:

ja w wieku 6 lat chciałem być dyrektorem 😁

to Osiągnołeś Swój cel , bo chyba Jesteś dyrektorem ? ciesz się żę jeszcze syn jest podwładnym bo niedługo zechce zamienić się rolami 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Ja się już zabawił o 5.30 bo chłodniej i teraz laba🙆‍♂️ ja Daniel pisze.

Posejdon skończony, teraz pora kosiarkę odpalić...

Już 27 stopni.

Opublikowano
39 minut temu, marcin19071980 napisał:

My niemal wszyscy narzekamy na te nasze gospodarki i rolnictwo ale tak na dobrą sprawę to granatem było by nas ciężko od tego oderwać. Ja ma córkę i bez wielkich namów na rolnictwie chce zostać. 

Kurła, mój w sierpniu 14 będzie miał.

Jak coś to placówkę i z 15 ha mogę wnieść do posagu 😁😉

Traktura jakiego też użyczę

Opublikowano
jarecki napisał:

22 minuty temu, slawek74 napisał:

ja w wieku 6 lat chciałem być dyrektorem 😁

to Osiągnołeś Swój cel , bo chyba Jesteś dyrektorem ? ciesz się żę jeszcze syn jest podwładnym bo niedługo zechce zamienić się rolami 

są nowe 😉

Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Jeszcze ma czas :D zaraz sie zacznie szkoła srednia, imprezy. 

A teraz nie chcesz ? 

Może i chce , ale za chudy jestem na takie cuda. 

31 minut temu, slawek74 napisał:

Rolnictwo i krowy to ciężka praca i nie tylko fizyczna a nawet bardziej umysłowo strategiczna to trzeba naprawdę lubić i rozumieć i cały czas rozwój

Ma dużo piniendzow i mieszka se w willi🙉

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

mieszka se w willi

A to wymóg że od razu w Hiszpanii?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Może i chce , ale za chudy jestem na takie cuda. 

a Czytałeś o tym że,, Ekipa ''  to ci od lodów ekipa chca wejść na giełde jako pierwsza spółka co nic nie ma prócz marki swojej ,, Ekipa ''       w tym kraju wszystko jest możliwe     https://www.money.pl/gospodarka/ekipa-spolka-ktora-wykreowala-popularne-lody-wchodzi-na-gielde-6650571116374912a.html

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Ceny na bazarach lecą w dół. Te warzywa są tanie jak nigdy .

Cena fasolki szparagowej jest obecnie niższa o 15 proc. niż w ub. roku i nawet o połowę w porównaniu z początkiem maja .

Bardzo szybko w 2021 roku spada cena fasolki szparagowej. W pierwszym tygodniu maja cena na giełdzie w Broniszach kształtowała się średnio wokół poziomu 47,5 zł/kg. Obecnie jest to już 17 zł, ale jeszcze dwa tygodnie temu było to 30,3 zł. Spadły także ceny cukinii. Dziś trzeba liczyć się ze średnim wydatkiem 5,92 zł, kiedy na początku maja było to 6,5 zł. W ub. roku o tej porze na giełdzie w Broniszach cukinia sprzedawana była po 5,75 zł.

bardzo tanie są ogórki szklarniowe, bo po 1,5-2 zł/kg .

Gorąco i ceny lecą jak biznesy się kręcą .

@stempos1980 jest ekspertem od Bronisz tutaj, także albo potwierdzi albo zaprzeczy tym informacjom.

24 stopnie w cieniu, będzie znowu dzisiaj grzało.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

gdzie pot 🤠🤔 po obrządu czekam na pieczywo i śniadanie junior już obornik wywiózł na pryzmę może po poludniu coś się dopiero popracuje dzisiaj ma być najgorętszy dzień z tych do tej pory

Kurde a ja trzeci dzień kręce siano na usługach , no ale swoje lux towar zebrany 😊 ,to można trochę  dorobić 

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Kurła, mój w sierpniu 14 będzie miał.

Jak coś to placówkę i z 15 ha mogę wnieść do posagu 😁😉

Traktura jakiego też użyczę

Obawiam się że oferta choć atrakcyjna może zostać odrzucona że względu na odległość dzielącą ewentualnie zainteresowane strony. 😀

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

A ty pewnie tydzień po chrzcie już gnój wywalales. 😀. Robi dziewucha nie narzeka i to się licz. 

Ja to mało się w życiu gnoju na wyrzucałem 🤔 niech wyrzucają Ci co do czego innego się nie  nadają 🤣 taczkuj taczkuj 

56 minut temu, szymon09875 napisał:

Jeszcze ma czas :D zaraz sie zacznie szkoła srednia, imprezy

Jakiś tak mi przyszło na myśl 🤣

52 minuty temu, jarecki napisał:

tak samemu leżeć to żadna frajda :(

Jeszcze by się spocił i musiał myć 🤣

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, dsbh napisał:

@stempos1980 jest ekspertem od Bronisz tutaj, także albo potwierdzi albo zaprzeczy tym informacjom.

24 stopnie w cieniu, będzie znowu dzisiaj grzało.

Co do tegorocznych cen cukini to nasza jak się zaczęła z tuneli to importowana trzymała cenę niską bo za 3.6 detal a w hurcie 3.2-3.3 można było kupić import.teraz cukinia koło 5 zł się kręci .

Fakt fasolę dużo taniej idzie kupić o tej porze niż w zeszłym roku

• Thanks 1
Opublikowano

A ja kierownikiem

Zawsze na jakiejś imprezie rodzinnej matka to przypomina

Plan na dziś wykonany, beton wylany,może jeszcze dotrę pod wieczór jak ściągnie

20210619_110228.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, radekz200 napisał:

@pafnucy ładną będę miał łazienkę? 😛

52E28B2B-383D-4C38-9BED-674A9A806E71.jpeg

Majster to jest zlew czy wanna?? Bo na zlew jakiś taki przy duże a na wannę przy małe 🤣

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

A ja kierownikiem

Zawsze na jakiejś imprezie rodzinnej matka to przypomina

Plan na dziś wykonany, beton wylany,może jeszcze dotrę pod wieczór jak ściągnie

20210619_110228.jpg

to od dziś mamy mówić ''panie kierowniku'' ? 😁 a z betonem uważaj bo jak szybko sciągnie to może być problem z przytarciem u mnie już 28*

Opublikowano

Ale grzeje🌞🌞🌞 Trza chyba iść z kocykiem nad rzekę i jakiego browara zaciągnąć że sobą bo i kumpel będzie😁 Tak na marginesie kupiłem dziś butelkę Łomży afuj nigdy gorszego browara nie piłem🤑

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v