Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja szukam w katalogu co chce, podaje numer i zamawiam, ceny pół hurtowe.

Jak potrzebne na już to nie czekam tylko kupuje. 

Jest sklep w okolicy który jest nie drogi i kupuje tam. 

Opublikowano

I ja tam zacząłem się zaopatrywac. Konkurencja ma sporo drożej A jak trzeba np filtry do mf to nie ma i na zamówienie też nie będzie 

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak potrzebne na już to nie czekam tylko kupuje. 

Jest sklep w okolicy który jest nie drogi i kupuje tam. 

Zamówione do 11 mam na drugi dzień rano. 

18 minut temu, 6465 napisał:

Gdzie te tańsze części? Zapodaj linka.

W granicie jest tylko katalog bez cen, ja biorę przez znajomego bez narzutu. 

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Zamówione do 11 mam na drugi dzień rano. 

W granicie jest tylko katalog bez cen, ja biorę przez znajomego bez narzutu. 

Zenox ma ceny podobne do granitu. Przynajmiej tak tłumaczył znajomy który handluje w granicie, a czy granitowskimi gratami oni handlują to nie wiem. Ale raczej tak

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

To skąd ceny znasz jak zamawiasz w internecie 

Sprawdzam co chce w katalogu podaje mu numery, a on zamawia. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zenox ma ceny podobne do granitu. Przynajmiej tak tłumaczył znajomy który handluje w granicie, a czy granitowskimi gratami oni handlują to nie wiem. Ale raczej tak

Pewnie tak jest, -15% i jest jeszcz lepiej  ;)

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

25* a jeszcze 9 nie ma 🤦‍♂️ LLU

Co pot po jajkach już się leje 🤭

Opublikowano

gdzie pot 🤠🤔 po obrządu czekam na pieczywo i śniadanie junior już obornik wywiózł na pryzmę może po poludniu coś się dopiero popracuje dzisiaj ma być najgorętszy dzień z tych do tej pory

Opublikowano

My niemal wszyscy narzekamy na te nasze gospodarki i rolnictwo ale tak na dobrą sprawę to granatem było by nas ciężko od tego oderwać. Ja ma córkę i bez wielkich namów na rolnictwie chce zostać. 

Opublikowano

Nie, nie może by. 15lat ale jeździ wszystkim co ma silnik. 

Opublikowano

A ty pewnie tydzień po chrzcie już gnój wywalales. 😀. Robi dziewucha nie narzeka i to się licz. 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie, nie może by. 15lat ale jeździ wszystkim co ma silnik. 

To jeszcze nie mów hop. Teraz najgorszy wiek. Ja np w tym wieku to chciałem być prezesem spółki giełdowej 🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v