Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Obadaj.  Ściany 11 maja jednak. Odmiana mister. 

20210603_165522.jpg

Mister to żółty szerokolistny???

No to ładnie ziemię Ci zakryje bo tworzy chyba dużo masy

Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

Stół wykonany przez mojego siedemdziesięcioletniego ojca. Zaznaczam, że nie jest stolarzem. Uważam, że super mu wyszedł. Co uważacie?

IMG_20210603_161502.jpg

Ugościsz mnie przy nim jak przyjadę???

Stolik w pytę

37 minut temu, Bananek napisał:

Stół wykonany przez mojego siedemdziesięcioletniego ojca. Zaznaczam, że nie jest stolarzem. Uważam, że super mu wyszedł. Co uważacie?

IMG_20210603_161502.jpg

Ugościsz mnie przy nim jak przyjadę???

Stolik w pytę

19 minut temu, Belaruss820 napisał:

nioslem feretron

Mówi się mefedron

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Partyzant85 to się tu szlajał dziś, miał wska jechać kołka kręcić w pafnucego trawie 🙄

Od razu szlajał - kulturalny wypad na trzeźwo motórem a nie szlajanie. Byłem za rzeką ale nie w jego okolicach. W niedzielę pojadę sprawdzić czy ładnie siano pozbierał czy zostawił pół na łące. @pafnucy - przyłóż tam się do roboty bo wstyd będzie na całe forum jak tu zdjęcie wrzucę :D 

A no i może truskawki już będą czerwone to się poczęstuje. Nie wiem jakie tam ludzie ale chyba gonić z widłami nie będą jak złapią :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Ty nie próbujesz czasami miodu z innej pasieki? ☺️

Nie, mam swój.

Opublikowano

No i chrabąszcze dęby dokończyły. Nie ostał się ani jeden cały listek

20210603_173748.jpg

Tu lepiej widać

20210603_174157.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

Ugościsz mnie przy nim jak przyjadę??? Stolik w pytę

jak jeszcze będzie to ugoszczę

Belaruss820 napisał:

Ale piękna pogoda,grill dobiega końca. 10 msza, nioslem feretron,zostałem wyróżniony. Az poczułem sie ważny dla wsi. O 8 dzwoni do mnie dalszy sąsiad czy będę niósł,zgodziłem się bo dla mnie nowego na wsi to wyróżnienie. 

zadzwonił sąsiad i mówi: "trzeba feretron nieść..."

PRIMO napisał:

Ojcu teraz masz na czym polewać do końca życia.

on tyle pije co i ja

bratrolnika napisał:

Ugościsz mnie przy nim jak przyjadę??? Stolik w pytę

jak jeszcze będzie to ugoszczę

57 minut temu, Belaruss820 napisał:

nioslem feretron

No, widzieliśmy. Nieźle tam wywijacie.

Agrest napisał:

Tylko jeszcze mi powiedz czy to dąb czy jednak topola?🤔

ani to ani to. to wierzba polna.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mister to żółty szerokolistny???

No to ładnie ziemię Ci zakryje bo tworzy chyba dużo masy

No zgadza się. 

Jedyna odmiana która się u mnie sprawdza 

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał:

Fila puma to słaba marka kiedyś była nike najlepsze były, a na ukrajnie za 80zł takie same nawet jeden gość przywoził.

Szyłeś do sklepu przymierzałeś jaki rozmiar i robiłeś zięcie i za tydzień miałeś takie same za 100zł.

Teraz też jakiś przywozi, ma wszystkie marki, dlatego Siedlce są takie oryginale 😂

• Haha 1
Opublikowano

Kurła filce to tylko na rynku się kupuje. " jak dla pana kierowniku promocja 50 zł "😂

Opublikowano
bratrolnika napisał:

I jak to zrobiłeś że zacytowałeś mój post jako post Agresta

sam chciałbym to wiedzieć.

Karol6130 napisał:

Filce mam z łukowa 😂

jak z łukiem to pewno nike

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kurła filce to tylko na rynku się kupuje. " jak dla pana kierowniku promocja 50 zł "😂

U Danusi 60 i 20 chyba płaciłem 

Polecam stoczkowskiego "rolnik" jest tanio. 

2 minuty temu, Bananek napisał:

sam chciałbym to wiedzieć.

jak z łukiem to pewno nike

To Ci powiam jest zależne od krowy jak narobi, bo nieraz jest filc z trójkątam

Iść za cyce połapać bo już się upominają 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Teraz też jakiś przywozi, ma wszystkie marki, dlatego Siedlce są takie oryginale 😂

Raz nawet się zdarzyło ze jednego typa pod klubem rozebrali tylko we slipach go puścili.Takie oryginały tez nie dobre.Ukradli mu buty spodnie i koszulkę.

A raz jeden wracał do domu pijany z imprezy to tez się samochodem zatrzymali i rozebrali jeszcze kosę dostał w pośladek.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

U Danusi 60 i 20 chyba płaciłem 

Polecam stoczkowskiego "rolnik" jest tanio. 

To Ci powiam jest zależne od krowy jak narobi, bo nieraz jest filc z trójkątam

Iść za cyce połapać bo już się upominają 

Podjadę Kiedy. Zawsze mam wstąpić i jest coś ważniejszego 

Opublikowano (edytowane)

@Bananek a wiesz że nawet nie zwróciłem uwagi na to? Na początku było cześć sąsiad a dalej nie wiem czy trzeba czy coś innego 🙂 zadanie wykonane, później grill zrobiony,szwagier był, jeszcze może na pogaduchy do sąsiada i dzień z głowy. Jutro siano przetelepac i do soboty czekać na belowanie. Z teściem juz troche lepiej bo "pozwolił" wziąć kasę z ogólnego konta na samochód(jakiś rodzinny, doradźcie co najlepiej),oczywiście jakbym chciał,ale chce do robity pojsc i zarobić na niego żeby nie było później gadania.

Tak na marginesie,dużo roboty przy rozbieraniu podbieracza belarki szerokiego w sipmie?

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano

Rodzinny pojęcie względne.

Galaxy/Sharan/Alhambra

S-max

Touran...

Do pierwszych i teścia zmieścisz, a chyba nie o to chodzi 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

ale chce do robity pojsc i zarobić na niego

to jeszcze nie poszedłeś??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v