Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

@Bananek Wirowałeś już coś? Wczoraj zerkałem na nadstawki to w jednym już pełny korpus i w półkorpusie sporo a pierwsze wirowanie było w zeszły piątek. W dwóch raczej skromnie.

jak się uda to w tym tygodniu coś

Kallina86 napisał:

Dziękuję bardzo 

to ja też się dołączam do życzeń. I żebyś miała faceta takiego fajnego i idealnego jak ja 😂😂😂

bratrolnika napisał:

Skoro mowa o kościołach, to tymczasem ja....   

E, tam na golgocie się człowiek ma umartwiać, a nie zdjęcia pstrykać. idź na wieżę. fajne widoki.

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

E, nie było tak źle. 10:15 już po wszystkim. macie genialnego organistę. nie spieszy się i wyraźnie śpiewa. podejrzewam, że to też zasługa dobrego nagłośnienia i akustyki. 👍

Boże, jakie ciało...

Organista z Białegostoku 🤭

A nie widziałem Ciebie, za filarem stałem 🤫

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

to ja też się dołączam do życzeń. I żebyś miała faceta takiego fajnego i idealnego jak ja

hmmm. znaczy masz idealnego faceta? 🤔

Opublikowano

@Kallina86

Rośnij duża, dzielna, zdrowa.
W 100% procentach odlotowa.
Nie zaglądaj do kieliszka, bo ci będzie grała kiszka.
Teraz coś dla Twojej główki, by nie było z niej makówki.
Śmiej się dużo, ucz się mało.
Na klasówkach ściągaj śmiało.
Bądź pomocna jak komputer.
Szybka jak japoński skuter.
Sympatyczna jak maskotka i słodziutka jak szarlotka.
Te życzenia urodzinowe są dla Ciebie,
byś czuła się jak W SIÓDMYM NIEBIE

Opublikowano
pafnucy napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

to ja też się dołączam do życzeń. I żebyś miała faceta takiego fajnego i idealnego jak ja

kurła, faktycznie mogło to tak zabrzmieć. no cóż. wydało się.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Trochę inny pieniądz, ale kupiłem dwa koła 18" do przyczepy po 325zł, bo gość nie chciał felg zrucać. Opony przełożyłem, a felgi sprzedałem po 120zł. W ten sposób mam bardzo tanie opony. Najtańsze po 400 były.

Felgi to swoim miejscowym handlarzom opylisz.

No tylko za taki komplet kół to nie wiem strzelam ale pewnie koło 15 tyś się zakręci

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

Pafnucy łapiesz go za słówka... Ja tam zrozumiałem, że takiego idealnego jak @Bananek jest... Tylko czy Kalina dała by radę go objąć🤔 Wszak on też z tych chuderlawych

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

No tylko za taki komplet kół to nie wiem strzelam ale pewnie koło 15 tyś się zakręci

A to jeszcze nawet nie pytałeś?

To we wtorek zapytaj, może przy święcie promocję zrobi🤭😜

Opublikowano

Napisałem w tamtym temacie o cenę za same opony- chyba Narko przeoczył. A za całość nie pytałem bo felg w sumie nie potrzebuje

Opublikowano

Ja to widzę że  spokojny. Stoi jak skarcony😁

Opublikowano

Wiem że nowe to nowe. Tylko wydać 20 tyś na opony do ciągnika za 50 to trochę sporo. A jak wszystko pójdzie pomyślnie to tylko ładowacz mu zostanie i pryskacz ewentualnie jaka talerzówka

Opublikowano
4 godziny temu, stempos1980 napisał:

9⁰ ale o 01 w nocy u mnie było tylko 5⁰ ciepła.

I jak to wszystko ma rosnąć

Dokładnie, qq taka spicniała ze szok 😔

3 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

100g drożdży rozpuszczone w 10 litrach wody. Przepis znaleziony w otchłaniach internetu i dopiero pierwszy oprysk tym zrobiony. Niby zalecają nawet co tydzień tym psikać, z częstotliwością to jeszcze zobaczę.

W nocy 3mm, w maju łącznie 127mm.

Wczoraj coś znalazłem podobnego ale to by miało dwa tygodnie fermentować. Paczka drożdży, kg cukru i 2l wody. Ale jakby to wystalo dwa tygodnie to bardziej na rury by się nadawało 😂

3 godziny temu, Agrest napisał:

Dajesz do mnie na 9³⁰. Zdążysz???

Obważanki sobie kupisz.

On sam jak ten obwazanek 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

A to on już popsuł swoje???

Na stojak pod choinkę do kościoła dasz, ksiądz taniej za ślub policzy

@Kallina86 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! To ile, 18 wybiło???😉

Skoro mowa o kościołach, to tymczasem ja....

20210530_100455.jpg

Patrz @adamc330 twoje okolice.

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Trochę chory jest

Ale widzę że żona smartfonem nim steruje, trzyma jak pilota🤣

Oj chyba i Ty masz nie wiele do powiedzenia😜😉🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Jest i to dużo ciekawsze i pożyteczniejsze. Mówię ze swojej strony oczywiście. Lepiej w ziemi grzebnąć. Pożyteczniej, ekonomiczniej, bez nerwów i obaw i nie trzeba się martwić jak do tego podejść.

Jak jaka płochliwa to aby z tyłu nie podchodzić, bo może ligać 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak jaka płochliwa to aby z tyłu nie podchodzić

Brak podchodzenia całkowicie eliminuje problem.

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Narko ma z felgami chyba do nh. 

Trochę przy drogo.  Obuć i w przód to się z 14 tyś zrobi. Chyba żeby dobre używki trafić

Nie rob z siebie bidoka. Tak jak koledzy piszą niech to będzie bkt, petlas czy cyltor ale nowe 

2 godziny temu, Andpol napisał:

Ja swoją 2 żonkę przez internet znalazłem a jesteśmy z jednej miejscowości.

Duża wieś widocznie 🤔

Opublikowano

No patrz, a olbrzymia firma która lasy karczuje na używkach bazuje. Kierowca mówił że wolą kupić dobre używki za ułamek pieniędzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v