Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, galan99 napisał:

Maszyna lubelka była na oponach dużego Fiata za 4 opony miało się za darmo maszynę bo brakowało opon takie były czasy i biznes .

Te opony to odpad, biło to niesamowicie 

Opublikowano

Może i biło, ale niejednemu złodzieje postawili na cegłach nową maszynę dla tego bicia.   xD

Opublikowano

Dwa lata temu kupiłem malucha dla kół do zgrabiarki to coś tam było nabite że tylko do maszyn rolniczych. 

Ehh Kurna ulatałem się dziś jak nie wiem. No ale wszystko dopięte. Deszcz się przymierzał ze dwa razy ale nic z tego... 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dwa lata temu kupiłem malucha dla kół

a u mnie leżą se koła i gniją. dwa łysawe i zapas nalewka. no bym oddał za kilaka.... naście piw.

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

a u mnie leżą se koła i gniją. dwa łysawe i zapas nalewka. no bym oddał za kilaka.... naście piw.

Chyba cała zgrabiarka pójdzie w pokrzywy 🙊 sprzedałem malucha to chłop mi jeszcze 12 kół przywiózł 😎

4 minuty temu, deSilva napisał:

No to silniki SW400 w Bizonach też miały bite R

Gorszy sort? 

Opublikowano (edytowane)

A cholerka wie, być może, na pewno nie pierwyj sort :P o Bizona fabryka nie dbała, wypuszczali z wadami z którymi wiedzieli że to długo nie pochodzi, byle dużo.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

podkładka do papiaka warta kilka złotych. ludzie ze złotówek podkładki robili. chore czasy, a niektórym tęskną . szkoda gadać....

Podobne czasy się robią, pieniadz wartości nie ma teraz, żeby  olej do łańcucha piły kosztował 12zl litr 🙆‍♂️ chyba zacznę jadalnym smarować😬

• Like 5
Opublikowano

no drożeje wszystko niesamowicie. nic dobrego z tego nie wyniknie.

Opublikowano

Jestem ciekaw co będzie za te 10-20 lat. Teraz uczą ludzi że nie trzeba nic robić bo pieniadze można dostać od państwa. Nie będzie rąk do pracy,wykwalifikowanych pracowników bo po co pracować i zarobić jak można dostać. Nasze dzieci jak dorosną będą miały ciężkie czasy. Chyba że już wszystko wtedy będzie za darmo.

Opublikowano

Myślisz że  z tych plusów przeżyjesz ?. Kto ma trochę oleju w głowie to się  na plusy nie ogląda tylko zapiernicza  A poza tym pochmurno  i mokro na pole nie idzie wjechać  a co dopiero  łąki  kosic

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

Tomek spakowani już?

Po woli będę się za to brał,  wpisy około 12.

4 minuty temu, Łolek napisał:

@6465 jak tam Tomek nastrój przed wyjściem 

A panie super. 😀

Opublikowano
48 minut temu, marulekk napisał:

I kto  stoi za tymi podwyżkami, nieistniejący PRL czy ówczesna władza???

no jak kto? wiadomo że to wina Tuska. :ph34r:     no i Zydów.

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Po woli będę się za to brał,  wpisy około 12.

A panie super. 😀

Wrócisz do domu to jak wejdziesz do obory to ogony cię nie poznają i pies to samo ale najważniejsze jest to że wychodzisz z tego pierdzielnika i wracasz do domu.

Córcia będzie szczęśliwa że tatuśko już w domu

• Like 2
Opublikowano

12°, ☁

Nic nie padało

7 godzin temu, pafnucy napisał:

no drożeje wszystko niesamowicie. nic dobrego z tego nie wyniknie.

Kurła buty siatkowe w tamtym roku 15 teraz 20, takie zwykłe lekkie do chodzenia co były po 35 teraz 60

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

no jak kto? wiadomo że to wina Tuska. :ph34r:     no i Zydów.

Tych drugich to jest pewnik i nikt nie powinien mieć wątpliwości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v