Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Raczej życie prześpi 🤭🤪

Niedziela jest jakbyś nie zauważył. Podział o obowiazkow jest i tyle. I tak już jedna robotę zdążyłem zrobić dzisiaj... 

Opublikowano (edytowane)

Radek a Ty gdzie się tam schował?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Brama to jest po to, żeby była zamknięta. 

Te plastek, nie filozuj 🙄

Pchasz się W gips kolego. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

idzie przywyknąć 🙃 5 30 dzisiaj ale przed 22 to oczy potrafią się kleić

Ja 6:45 dzień dnia chyba że muszę wcześniej. Ale spać się chodzi koło 1

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

młody jesteś, to jeszcze nie wiesz że do otwierania i zamykania.

Po to jest żeby mi plebs nie właził. Ktoś jak coś chce to może wejść, może uda mu się nie zatra. A jak zatra a w słusznej sprawie to mu mąki kartoflanej dam. 

3 minuty temu, radekz200 napisał:

@pafnucy pozdro od rodziny nosaczy z ogrodu zoologicznego 😛

7DEF271B-554F-4E3A-8B3B-AB381CF39BD6.jpeg

Przywieź mi coś 🤔

Opublikowano
danielursus3p napisał:

Brama to jest po to, żeby była zamknięta. 

Te plastek, nie filozuj 🙄

Pchasz się W gips kolego. 

mam takie kantówki do ręki 1.2m długie 😉 udostępnię gratis 😁

Opublikowano

mam takie kantówki do ręki 1.2m długie 😉 udostępnię gratis 😁

Bardzo chętnie poproszę 😁

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja z tych z twardą kością 😉

Musi mnie nie widział 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6465 napisał:

Ja pierdziele to ja mógł bym swojego sprzedać za 115 brutto,   ciągnik przetestowany jedynie klima nie działa. Jak byś był bliżej to byś podjechał kajtnąć się zobaczył byś jak fajnie lata. 

Będę kiedy do rodzinki pod Kościan jechał to zajadę 🙂 daleko to od Ciebie, Ty też  Wielkopolskie chyba?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
49 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ciekawe co chciał ukryć malując ten tłumnik. Mój przy tym to brudas zakurzony a i w środku piachu się naniosło. Dziwne że ten nie ma tempomatu na obrotach (mi bardzo się przyfaje)i ośka sztywna. 

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Będę kiedy do rodzinki pod Kościan jechał to zajadę 🙂 daleko to od Ciebie?

Ja bliżej ja Łódzkie  99-400.

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Mi by się taki przydał do białorusa tylko jak to podłączyć jak zapalniczki nie mam. Albo jak zrobić zapalniczkę bo nie mam głowy do takich skomplikowanych rzeczy. W zetorze mam przyszłościowo juz zrobione podwójne gniazdo do sterowników(ale to dopiero jak będę normalnie gospodarzył).

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Będę kiedy do rodzinki pod Kościan jechał to zajadę 🙂 daleko to od Ciebie?

Ja 99-400

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Dwóch dzielnych 🤔 a dziurkę w zaspie wysikacie? 🤣

Te kogucik

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Mi by się taki przydał do białorusa tylko jak to podłączyć jak zapalniczki nie mam. Albo jak zrobić zapalniczkę bo nie mam głowy do takich skomplikowanych rzeczy. W zetorze mam przyszłościowo juz zrobione podwójne gniazdo do sterowników(ale to dopiero jak będę normalnie gospodarzył).

Plus po stacyjce znaleźć i wpiąć kabel pod niego, a masę gdzieś na blachę i normalne gniazdo zapalniczki 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

podjeżdżaj zamontujem wiatrak też chyba mam 😀

belarus a 3pin nie masz w rusku?

Opublikowano

nie szanujesz ludzi a zwłaszcza kobiet takze tego ....

Swoją szanuje, zasługuje na wszystko co najlepsze. Na szacunek trzeba sobie zapracować. Wczoraj w sklepie byłem i taka paniusia och ech była, jechała po sklepowej równo bo to ona po tej stronie lady. A to sznureczek z baleronu pani oberwie, a to ten knot z pomidora oberwała i wrzuciła w skrzynkę, a to banany przy samej te głównej llodydze po odrywała. Sklepowa ze łzami w oczach i nikt się nie odeezwał. Zapytałem się tej baby z której wsi taka paniusia przyjechała, ch*jow dostała co nie miara i już ton zmieniła.. Synek jeszcze coś się pultal to też wiache otrzymał niedojeb a na koniec jeszcze jej się coś przypomniało i w kolejkę się chciała wj***c. No to było dopełnienie 🤣 "wy***rdalaj na koniec ruro" chamstwo trzeba tępić... 

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Te kogucik

Skończ waść 🙄

Opublikowano

a ja myślałem że u mnie dużo kamieni na polach

Opublikowano
51 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak ryczałtowy tradycyjny rolnik🙂

To pasuje pohandlować ja na umowę kupno-sprzedaż bym sprzedawał bez vatu . Ali boję się żeby jakiegoś gówna nie kupić,  marzy mi się 714.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v