Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Katowice słońce się przebija przez chmury (albo smog)w radiu o tym glendzą ale chłodno 

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

@BananekNo to i ja. 

Jechać loka ukręcić, kurcza zaroslem jak małpa. 

A do teścia wczoraj w końcu dojechales??

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Dwa dni starszy. Na politechnice w grupie miałem kumpla bliźniaka. 😉

Miałem w pracy kolegę z tego samego dnia i miesiąca, teraz mam bezpośredniego przełożonego z tego samego dnia i miesiąca, a jakiś czas temu obaj mieliśmy jeszcze wyższego stanowiskiem, też z tego samego dnia i miesiąca

20 minut temu, HF86 napisał:

jeszcze wczoraj dziada strugales A dziś o fordzie za 40 koła myślisz 🤔

Może dla tej swojej oblubienicy na prezent

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

I dziś 40 lat.

Najlepszego byku😜😁 👏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

@Ursus932 Adam pisał o rocznicy wybuchu stanu wojennego

49 minut temu, Łolek napisał:

teściowej co  rycyne? 😉

Cykutę

28 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Czyli jak by posiać koło 10 lutego to nic mu nie będzie?

Będzie ok

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Demokracja to rządy większosci, od wieków

Skoro większość się zaszczepiła i większość chce obostrzeń i maseczek, trzeba się dostosować. Albo emigrować tam, gdzie nie ma takich problemów. Na przykład do Niemiec - tam nie ma wyboru szczepienia - tylko przymus. Więc cieszmy się z tego co mamy, zawsze może być gorzej.

Jesli o pełne wyszczepienie chodzi to mniejszość a nie większość ;)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Co Wam powiem to Wam powiem ale pogoda układa się w ten sposób,że chyba znowu cała wieś się będzie ze mnie śmiała 🤭

Ale jak Przemusiowi ten łowies wypali i w żniwa nakosi towaru to wieś już się nie będzie śmiała tylko pod nosem będą ciebie wyklinać i zazdrościć. 

Opublikowano
51 minut temu, TheraRolnik napisał:

A co do samochodu jak dla mnie za mała pojemność i za mała moc 

On się bardziej kula niż jedzie z tą mocą 

Boję się, że tłoki wypluje jak przyczepkę podepnę 😬

51 minut temu, HF86 napisał:

jeszcze wczoraj dziada strugales A dziś o fordzie za 40 koła myślisz 🤔

Jak bank obrabiać to z zapasem, zeby na wszystko starczyło 🙊🙊 Już 6 lat szukam na zmianę, bo chyba najstarszym samochodem jeżdżę na cały powiat 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

A łowies będę siał dzień przed wigilią,plan już taki miałem w żniwa że jak pogoda pozwoli to posieje. Będzie okazja accorda wypróbować

Mówi tak bo nie chce Cię bardziej dobijać 🤭

Jaki cel takiego siania,o tej porze?

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

Może i spoko, tylko tu nic wyposażenia nie ma praktycznie 

Kierownica jest 🙊🙊🙊 Za dużo elektroniki nie lubię, bo mogą nie naprawić a z mechaniką nie będę miał problemu, aby wygodnie się siedziało w trasie i nie wył w środku jak mój 30 letni 😬

gregor1284 napisał:

Ojcowiznę sprzedał może 🤔

Po moim trupie sprzedam, nie ja kupował to i nie ja będę sprzedawał 🤨

Opublikowano
12 minut temu, kris91 napisał:

Jak bank obrabiać to z zapasem, zeby na wszystko starczyło 🙊🙊 Już 6 lat szukam na zmianę, bo chyba najstarszym samochodem jeżdżę na cały powiat 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Ja też rozczarowany bo dowód od tarpana zabrali i na stacji diagnostycznej strach się pokazać 😔

Opublikowano
12 minut temu, kris91 napisał:

A czym jeździsz ? 😛 

Widzisz co baby robią... Że teraz samochód szybko zmieniasz na lepszy 😅

Opublikowano
22 minuty temu, PRIMO napisał:

Ale jak Przemusiowi ten łowies wypali i w żniwa nakosi towaru to wieś już się nie będzie śmiała tylko pod nosem będą ciebie wyklinać i zazdrościć. 

Bez przechwałek ale owies udaje mi się praktycznie zawsze i uważam że to dzięki wczesnemu siewie

11 minut temu, Baks00 napisał:

Jaki cel takiego siania,o tej porze?

Doświadczenie

Opublikowano
16 minut temu, TheraRolnik napisał:

Jak na markę która nazywają premium to też golas. Osobiście nie dla mnie. Dobre bo łatwo sprzedać i blacha ok, więcej plusów to nie ma. Już nie wspomnę o kosztownej obsłudze tego samochodu. 

46 minut temu, bratrolnika napisał:

A do teścia wczoraj w końcu dojechales??

Teraz można się wybierać, ostrzyżony to i inaczej człowiek wygląda 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja też rozczarowany bo dowód od tarpana zabrali i na stacji diagnostycznej strach się pokazać 😔

Przypudrować i może nie zauważą 🙊

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A czym jeździsz ? 😛 

Widzisz co baby robią... Że teraz samochód szybko zmieniasz na lepszy 😅

Takim, że jak wsiadę to boję się za jak ruszę to samochód pojedzie a ja zostanę z fotelem na ziemi 😂😂😂 Już 6 rok szukam i ten się trafił, ale pojemność mnie nie przekonuje i chyba poczekam na min. 1.8 albo przeszczep silnika będzie 🙊🙊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v