Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie 🙊🙊🙊🕺

🤣😂

Opublikowano
27 minut temu, slawek74 napisał:

3bb nawozu na szerokość albo nawóz w paletach dwie bele sianokiszinki długo by wymieniać do tego te paletowe są poprostu pojemniejsze i bardziej stabilne ze względu na rozstaw kół

Sławek a kto to wozi te towary dziś przyczepami 🤦‍♂️ , teraz to biała koszula ,zimne piwo w dłoni , malboro między zębami i zamawiasz z dowozem do gospodarstwa 😜 , jedynie rozstaw kół to argument , ale i d55 czy d633 mają ładny 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Nie jedno. 😉

Ale czy siemiatyckie prostokątne dziwaczne?😀

Nie byłem dziś w Siemiatyczach tylko w Bielsku pedalskim.

Opublikowano
Przed chwilą, DANDYS napisał:

i znów ziemia przejdzie koło nosa bo nie jestem na krusie, 18ha i13ha 3klasy kurbaa

Bierz na słupa

Opublikowano
Ursus932 napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał:

3bb nawozu na szerokość albo nawóz w paletach dwie bele sianokiszinki długo by wymieniać do tego te paletowe są poprostu pojemniejsze i bardziej stabilne ze względu na rozstaw kół

Sławek a kto to wozi te towary dziś przyczepami 🤦‍♂️ , teraz to biała koszula ,zimne piwo w dłoni , malboro między zębami i zamawiasz z dowozem do gospodarstwa 😜 , jedynie rozstaw kół to argument , ale i d55 czy d633 mają ładny 

ja mam 9 to wcodzi z 11ton zboża a nawóz czasem zajeżdżam bo mam trochę ponad kilometr i jadę po polach by nie jeździć z rozsiewaczem te modele co podałeś sporo żadziej występują

Opublikowano
Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

Nie jedno. 😉

Ale czy siemiatyckie prostokątne dziwaczne?😀

Nie byłem dziś w Siemiatyczach tylko w Bielsku pedalskim.

Ty chyba kiepski z geografi od belarus to ze 140km 🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

i znów ziemia przejdzie koło nosa bo nie jestem na krusie, 18ha i13ha 3klasy kurbaa

jokery wezma

2 minuty temu, DANDYS napisał:

nie mam właśnie nikogo,

ewntualnie mogę pomóc.

Ty czynsz i uprawa ja dopłaty

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

Po ile takie coś u was  ?

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Ty chyba kiepski z geografi od belarus to ze 140km 🤦‍♂️

On tylko na tym forum z tego co widzę to pię... li farmazony aby tylko coś pisać. Czasem to z jego wypowiedzi to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Nie mam pojęcia 😛 1 już poszła 

Zobaczcie co znalazłem przy przeprowadzce 😂

9A9F5135-719E-4EA1-9CAF-048D4A4AE8E7.jpeg

Ile metrów kwadratowych do ogrzania? I czy parterowa?

U nas 120 z poddaszem użytkowym i drugi rok z rzędu wyszło 3 tony. W domu 23 stopnie. Kocioł Pellux z Białego. Wygoda, bez porównania z kopciuchem.

Opublikowano
2 minuty temu, MarcinO10 napisał:

Ile metrów kwadratowych do ogrzania? I czy parterowa?

U nas 120 z poddaszem użytkowym i drugi rok z rzędu wyszło 3 tony. W domu 23 stopnie. Kocioł Pellux z Białego. Wygoda, bez porównania z kopciuchem.

130 + garaż 

Opublikowano
30 minut temu, artek27 napisał:

Gdzie prostokątne masz tam rondo? 

Chodzilo mi o to ogromne skrzyżowanie w centrum. U nas mówią na to prostokatne rondo(wiem ze bardziej owalne ale tak juz sie przyjęło)😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v