Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Teść chciał kupić jakiegos do 15 tys żeby był w razie awarii. Mówię,że lepiej wsadzić 5tys w tego i kosić niż żeby kolejny stał i czekał. 15ha i dwa bajzony, co ten stary ma w głowie...

Mm jedno pytanie, bo widzę że stary dalej wami trzepie jak drzewem w sadzie, Wy się go boicie, czy głównie żona, bo to córka, została tak wychowana że się ojcu nie chce sprzeciwić, bo to mogę jeszcze zrozumieć, pewnych wartości wyniesionych z domu się tak łatwo nie zapomina.

Opublikowano

U mnie było podobnie z tą różnicą że ja wziąłem żonę do siebie. Teść przyjeżdżał i pomieszkiwał u nas. Zaczął rządzić i marudzić mówię swojej uspokuj go bo go wywalę. Ona bała się mu coś powiedzieć. Gdy miarka się przebrała to sam mu powiedzialem że go w dożywociu nie mam i go spakowałem. Powiedział że jego nogą tu więcej nie powstanie.😁

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

U mnie było podobnie z tą różnicą że ja wziąłem żonę do siebie. Teść przyjeżdżał i pomieszkiwał u nas. Zaczął rządzić i marudzić mówię swojej uspokuj go bo go wywalę. Ona bała się mu coś powiedzieć. Gdy miarka się przebrała to sam mu powiedzialem że go w dożywociu nie mam i go spakowałem. Powiedział że jego nogą tu więcej nie powstanie.😁

Postanęła?

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

21 stopni, lekkie chmurki, wiatr ze wschodu.

Wczoraj wieczorem idealne warunki na pryskanie, z plecakowym obleciałem Irgę i zahaczyłem o sąsiada, który miał urodziny... Kurła dowiedziałem się, że mnie mają na weselu na piętrze w sali usadzić, wśród takich do 30... To mnie uszczęśliwili... 

to chyba dobrze 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

to chyba dobrze 🤔

Sławek w domu dziś? Jadę w twoje okolice dziś 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

to chyba dobrze 🤔

Po mojemu nie bardzo.

Opublikowano

czemu to źle? ja już nie ogarniam, ze starymi babkami lepi by było???

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Tak jak się małą urodziła i w święta, ale tylko odwiedzić. Nocowania żadnego nie ma.

Zrobiłbym to samo jak mi by teść zaczął rządzić w moim domu. 

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

Z dziadkami. Przynajmniej było by o czym gadać.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Brawo taki charakter jak mój wy***ać i po sprawie .

I tak długo to znosiłem, alże wzgledu na żonę. A jak wruciłem od szwagra na lekkim drinku a ten stał na podwórku i marudził że tak późno wruciliśmy a on kolacji nie jadł. To jeszcze tej samej nocki wracał do siebie. A żona już kilka razy mi wspomniała że to była bardzo dobra decyzja.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no mogę tylko tak.... 🤦‍♂️

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

to chyba dobrze 🤔

Sławek w domu dziś? Jadę w twoje okolice dziś 

a nie wiem czy do łuowa nie pojadę sytuacjia nadzwyczajna i nie ciekawa... lepiej nie pytać 🙄

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

I tak długo to znosiłem, alże wzgledu na żonę. A jak wruciłem od szwagra na lekkim drinku a ten stał na podwórku i marudził że tak późno wruciliśmy a on kolacji nie jadł. To jeszcze tej samej nocki wracał do siebie. A żona już kilka razy mi wspomniała że to była bardzo dobra decyzja.

Pewnie że dobra, bo dzisiaj bylibyście niewolnikami, wszystko wszystkim szacunki i te rzeczy, ale jak ktoś świadomie nie przegina pały.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, donweter1989 napisał:

A no fajna. Ale sam film moim skromnym zdaniem to kino obowiązkowe dla Polaka. Tak jak Katyń.

Ciekawe co dziś na magazynach będzie się działo, Polacy się naogladali to będą dziś lać ukrów w regałach

10 godzin temu, mikcom20 napisał:

@bratrolnika chcesz taką oś od rozrzutnika 3,5 t

Tak , wiem, nic prawie nie widać

IMG_20210710_214854.jpg

Ty jak dobrze kojarzę okolice @soltys48 i @szymon09875?? Kawał drogi....

No ale może i bym chciał jakby jaki transport zalatwil tani

25 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mój syn też ma traktor z turem na akumulator. Na początku to godzinę jeździł bez przerwy,ale teraz to 20 minut i bateria pada.

Jak mojemu młodemu akumulatory w hulajnodze padły to tatuś tak naprawił

20210509_134157.jpg

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 4
  • Haha 2
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Przed chwilą, pafnucy napisał:

o starych babkach ?

• Haha 1
Opublikowano

o starych babkach ?

O polu, o pszczołach, o pogodzie. A z młodymi o tym nie pogadasz.

Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

Ludzie sypią mocznik pod korzeń ale siewnik rdzewieje i tylko polidap dają, nawet polifoski tez nie bo trochę azotu i się glej uje, pyli.

A polidapie to co niby jest?

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik200598 napisał:

A co Ty masz za tematy z dziadkami?  :D  Leki bierzesz? prostata alarmuje? moczu nie trzymasz? na wojnie też nie byłeś pewnie?   :P

Usiądź koło jakiejś młodej d*py, schlej ją trochę to zobaczysz jak majtki zacznie zdejmować z gorąca.   :P

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

o starych babkach ?

O polu, o pszczołach, o pogodzie. A z młodymi o tym nie pogadasz.

a potańcować? z babkami 70 plus to tak mułowato 🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v