Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

ten już tydzień temu wystartował

To stary filmik, gościu co roku go wrzuca tylko sceny i tytuł zmienia🤦 w tamtym roku go widziałem, a ktoś też w komentarzach napisał że to z 2017.

Opublikowano
5 minut temu, michal_19 napisał:

Oj z tej burzy w LBI to zostało wody, ale tylko część , u mnie na podwórku 0mm u dziewczyny istna powódź a odległość mniej niż 10km w lini prostej

Jaka okolica ta istna powódz?

Opublikowano (edytowane)

@gregor1284  takie podleszczaki z tydzień temu. Zamrażarka pełna więc latam w wolnych chwilach nad rzeką ze spinem, ale tylko małe okonki, 2 szczupaki- 62cm, a drugi nie mierzony bo śledź straszny i trochę kleni, ale też takich nie wartych zdjęcia. 2 noce za linem siedziałem, ale tylko niespecjalne wzdręgi brały. Od dzisiaj znowu leszcza dokarmiam, bo dostałem w domu zielone światło aby złowić większą ilość w celu zrobienia ich w ocet. A u Ciebie jak tam rybki?

20210619_041459.jpg

Edytowane przez donweter1989
Literówka nie mylić z litrówka
  • Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jaka okolica ta istna powódz?

Okolica. Leśna Podlaska tak z 10km na wschód, poszło na Janów podl . W ziemniakach woda stała jak odjezdzalem. I cały czas niebo jasne od błysków

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

@gregor1284  takie podleszczaki z tydzień temu. Zamrażarka pełna więc latam w wolnych chwilach nad rzeką ze spinem, ale tylko małe okonki, 2 szczupaki- 62cm, a drugi nie mierzony bo śledź straszny i trochę kleni, ale też takich nie wartych zdjęcia. 2 noce za linem siedziałem, ale tylko niespecjalne wzdręgi brały. Od dzisiaj znowu leszcza dokarmiam, bo dostałem w domu zielone światło aby złowić większą ilość w celu zrobienia ich w ocet. A u Ciebie jak tam rybki?

20210619_041459.jpg

Z. Półtora miesiąca temu karasi ładnie polapalismy, od tamtej pory nie byłem... Wybieram się na pewne starorzecze na liny, leszcze ale wybrać się nie mogę. Dzwonią chłopaki wytaja jak na rzeczce z 5 km ode mnie z ryba bo wcześniej ładnie tu szło połowić ale nie ma czasu. A ta rzeka taka ze jakbyś poszedł pijany i się na brzegu przewrócił to się nie utopisz bo byś broda oparł się na drugiej burcie. Z rozbiegu to i byś przeskoczył 

Opublikowano

Pierdyknąłem sobie na spanie i czekam aż mnie zmoży.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Z. Półtora miesiąca temu karasi ładnie polapalismy, od tamtej pory nie byłem... Wybieram się na pewne starorzecze na liny, leszcze ale wybrać się nie mogę. Dzwonią chłopaki wytaja jak na rzeczce z 5 km ode mnie z ryba bo wcześniej ładnie tu szło połowić ale nie ma czasu. A ta rzeka taka ze jakbyś poszedł pijany i się na brzegu przewrócił to się nie utopisz bo byś broda oparł się na drugiej burcie. Z rozbiegu to i byś przeskoczył 

O toto taka rzeka w sam raz dla mnie.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Znam takiego co się rano obudził w takiej rzece. Od pasa w dół w rzece, a od pasa w góre na brzegu😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał:

Nie. Tabletkę 😁

A już myślałem , bo po pielegniarce też byś dobrze spał tak mi się  wydaje 

Kiedy Cię kroja

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v