Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

U nas powoli przechodzi ale już dawno tak nie pompowało z nieba...

Teraz u mnie te diabelstwo. Matko Bosko chiwajta się gdzie kto może 🙊🙉 

Kolego z pogranicza warm-maz i maz szykuj się, dziś ciekawiej niż wczoraj. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

7 minut temu, DANDYS napisał:

ale ładnie pada na moje sianko 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

Pokarało Cie za te drwienie że mnie i oszukiwanie 🙄

kryształ nie człowiek a się czepia🙁

Opublikowano

Dziś dużo słabiej jak wczoraj  . Nie pamiętam takiej burzy z piorunami  jak wvzoraj a i pompowało że biało do okoła było. Dziś na szczęście dużo słabiej jak wczoraj , chociaż też pompa idzie ładna 

Opublikowano
3 minuty temu, krzychu121 napisał:

Dziś dużo słabiej jak wczoraj  . Nie pamiętam takiej burzy z piorunami  jak wvzoraj a i pompowało że biało do okoła było. Dziś na szczęście dużo słabiej jak wczoraj , chociaż też pompa idzie ładna 

Dopiero ode mnie poszło, poczekaj zaraz powinni być 🙄 z jakich okolic jesteś? 

5 minut temu, DANDYS napisał:

kryształ nie człowiek a się czepia🙁

Żeby się nie czepiał, to może i kryształ! 

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

przynajmniej im ''ryj'' przytkało 🤪😁 od nowego roku zaprzestanę prenumeraty możliwe że nie tylko ja 😉

Tylko pamiętaj miesiąc wcześniej złożyć rezygnację ja się dowiedziałem jak mi przedłużyli półroczna prenumeratę 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Dopiero ode mnie poszło, poczekaj zaraz powinni być 🙄 z jakich okolic jesteś? 

Żeby się nie czepiał, to może i kryształ! 

Jak sobie coś zrobię, to będzie na Ciebie 😔 a tym czasem trzeba na brzuchu leżec 

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

za leniwy jesteś na to 😀

jest ktoś tu ktoś. ma. łąki torfowe, jakie wapno się na nie daję? pewnie z 20lat nie wapnpwane

Prowadzę po prostu spokojny tryb życia... My mamy łąki torfowe! Ty lepiej nie chcij poprawiać bo zaraz coś zepsujesz! Tak jak z qq yevro

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Prowadzę po prostu spokojny tryb życia... My mamy łąki torfowe! Ty lepiej nie chcij poprawiać bo zaraz coś zepsujesz! Tak jak z qq yevro

Tam gdzie stoję na Broniszach czyli na górce to wody nie znać ale dołek i rampy zalane

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

za leniwy jesteś na to 😀

jest ktoś tu ktoś. ma. łąki torfowe, jakie wapno się na nie daję? pewnie z 20lat nie wapnpwane

też bym tak. chciał 😒no też. mam. same torfy i chce swoje przesiac, yevro już przesiana

W sumie też. Spokojnie 😀

IMG_20210624_112730.jpg

Opublikowano
lukasz20 napisał:

11 minut temu, slawek74 napisał:

przynajmniej im ''ryj'' przytkało 🤪😁 od nowego roku zaprzestanę prenumeraty możliwe że nie tylko ja 😉

Tylko pamiętaj miesiąc wcześniej złożyć rezygnację ja się dowiedziałem jak mi przedłużyli półroczna prenumeratę 

u nas mleczarnia zbiera deklaracjie i trzeba podpisać na mnie już nie zarobią baj 😉🤪

Opublikowano

Nie chmurzy się, słońce świeci, gorąco i duszno. 

@pafnucy Po tym Coragenie coś spadło? Kupiłem to, może coś dłużej będzie trzymać niż Mospilan.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v